MINISTRUL JUSTIŢIEI: ''Îi încurajez pe magistraţii care îşi doresc schimbări să îşi asume cu curaj funcţii de conducere''

D.Ţ.
Miscellanea / 4 iulie 2021

''Îi încurajez pe magistraţii care îşi doresc schimbări să îşi asume cu curaj funcţii de conducere''

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, îi încurajează pe magistraţii care îşi doresc schimbări în sistem să îşi asume funcţii de conducere şi susţine că reforma din Justiţie "nu mai poate aştepta".

De Ziua Justiţiei, ministrul a scris ieri pe Facebook: "Mulţi dintre cei care critică uneori justiţia au ieşit în stradă pentru a proteja Justiţia şi independenţa magistraţilor. Magistraţii nu trebuie să fie descurajaţi de aceste critici, ci trebuie să înţeleagă mesajul dat de societate şi să răspundă acestor critici prin soluţii corecte, date în baza legii, a probelor şi a propriei conştiinţe. Justiţia este, în definitiv, un serviciu public, iar beneficiarii sunt justiţiabilii şi societatea în ansamblul său".

În acest context i-a încurajat pe "magistraţii care simt că au ceva de spus şi care îşi doresc schimbări în bine în sistemul judiciar să facă un pas în faţă şi să îşi asume cu curaj funcţii de conducere".

Acesta a adăugat: "Preocupările noastre, la Ministerul Justiţiei, sunt în direcţia creşterii ritmului digitalizării instanţelor, interconectării instituţiilor care au domenii de activitate care se intersectează, asigurării mijloacelor materiale şi logistice pentru buna desfăşurare a activităţii judiciare, precum şi a coerenţei legislaţiei în domeniul justiţiei. Reforma sistemului judiciar nu mai poate aştepta".

El a afirmat că "deşi hulită aproape zilnic, lovită, de multe ori nemeritat, din toate părţile, inclusiv din interior, Justiţia română a reuşit să protejeze statul de drept şi să ne menţină ca ţară pe o linie democratică, europeană, în momente în care aceste valori păreau periclitate grav".

Totodată, apreciază că Justiţia "este afectată de probleme cronice, reale, care îi scad din credibilitate şi eficienţă: durata mare a proceselor, volumul de activitate a instanţelor şi parchetelor, posturile insuficiente de magistraţi şi personal auxiliar, dezvoltarea neunitară a sistemului judiciar, lipsa de coeziune în cadrul profesiilor juridice sunt doar câteva dintre ele".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb