Ministrul Mediului a prezentat cauzele poluării mari din Capitală

O.D.
Ziarul BURSA #Politică #Mediu / 3 martie 2020

Costel Alexe: "În afară de incendiul semnalat la ora 12:00 noaptea de la Gara de Nord şi a sesizărilor primite cu arderile de vegetaţie sau cauciucuri sau toate celelalte gunoaie care au fost în cursul serii, am avut aceste condiţii de calm atmosferic, cu viteze reduse ale vântului de sub şapte kilometri pe oră, din acest motiv având şi aceste valori ridicate ale poluării".

Costel Alexe: "În afară de incendiul semnalat la ora 12:00 noaptea de la Gara de Nord şi a sesizărilor primite cu arderile de vegetaţie sau cauciucuri sau toate celelalte gunoaie care au fost în cursul serii, am avut aceste condiţii de calm atmosferic, cu viteze reduse ale vântului de sub şapte kilometri pe oră, din acest motiv având şi aceste valori ridicate ale poluării".

Reţelele de socializare au fost luate cu asalt, ieri, de informaţii legate de gradul ridicat de poluare înregistrat în Bucureşti în ultimele ore. Ministrul Mediului, Costel Alexe a explicat că gradul de poluare înregistrat în noaptea de duminică spre luni în Bucureşti a fost determinat de un incendiu la Gara de Nord, de arderi de vegetaţie şi de cauciucuri, dar şi de faptul că viteza vântului a fost redusă.

Alexe a invocat şi "activităţi industriale care se desfăşoară în judeţul Ilfov sau în Bucureşti, mai ales noaptea, care dau în atmosferă cantităţi ridicate de poluanţi". El a precizat că situaţia începe să se normalizeze şi a anunţat că vor avea loc controale: "În momentul de faţă vreau să vă spun că la staţia B1, Lacul Morii, la staţia B3 Mihai Bravu sau B6 Cercul Militar am avut aceste depăşiri în care, în momentul de faţă, când avem această conferinţă de presă (n.r. ieri înainte de prânz), avem condiţii de intrare în normalitate în ceea ce priveşte poluarea aerului în Bucureşti şi o spun şi staţiile din reţeaua naţională de monitorizare a calităţii aerului şi o spune şi reţeaua de senzori independenţi care este astăzi în municipiul Bucureşti. Aş vrea să vă spun că în momentul de faţă am avut acest episod de poluare ca urmarea unui cumul de factori. În primul rând, arderile necontrolate din Bucureşti şi judeţul Ilfov. Au fost sesizări la 112, am avut în această dimineaţă o discuţie cu cei de la ISU care din informaţiile pe care le avem, în afară de incendiul semnalat la ora 12:00 noaptea de la Gara de Nord şi a sesizărilor primite cu arderile de vegetaţie sau cauciucuri sau toate celelalte gunoaie care au fost în cursul serii, am avut aceste condiţii de calm atmosferic, cu viteze reduse ale vântului de sub şapte kilometri pe oră, din acest motiv având şi aceste valori ridicate".

Conform lui Costel Alexe, creşterile nivelului de poluare au început duminică seară în jurul orei 21, "cu vârful în jurul orei 3-4 dimineaţă şi evident scăzând către primele ore ale zilei": "De asemenea, aş vrea să vă spun că nu ar trebui să creadă cineva că am avut acest episod de poluare doar din cauza arderilor necontrolate din jurul Bucureştiului. Avem şi noi suspiciuni de activităţi industriale care se desfăşoară în judeţul Ilfov sau în Bucureşti, mai ales noaptea, care dau în atmosferă cantităţi ridicate de poluanţi. În momentul de faţă avem în cadrul judeţului Ilfov 46 de firme autorizate şi în municipiul Bucureşti 69 autorizate, care au acest proces de ardere".

Ministrul a anunţat că până la finalul săptămânii vor fi controlate toate sursele de poluare, toate sursele de ardere de pe raza Bucureştiului şi a Ilfovului pentru a vedea dacă toţi aceşti operatori deţin echipamente pentru monitorizarea şi măsurarea continuă a emisiilor de poluanţi din ardere.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Infrastructura primitivă a SISTEMULUI DE POLUARE GENERALĂ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb