Ministrul Muncii: "Peste 3 milioane de români, pe simulările, noastre vor avea pensii mai mari"

T.B.
Politică / 11 noiembrie 2023

Ministrul Muncii: "Peste 3 milioane de români, pe simulările, noastre vor avea pensii mai mari"

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale Simona Bucura-Oprescu a declarat, sâmbătă, că peste trei milioane de români vor avea pensii mai mari anul viitor, dar a explicat că datorită faptului că va creşte punctul de pensie, fiecare român în 2024 va avea o pensie mai bună, transmite news.ro.

Conform sursei menţionate, "Pot să vă spun că peste trei milioane de români, pe simulările noastre, vor avea pensii mai mari. (...) Este important să ştie toţi românii că în 2024 vor avea pensii mai mari datorită celor două procese. Oricum, fiecare român, datorită majorării de la 1 ianuarie, fiecare român, datorită faptului că valoarea punctului de pensie creşte, fiecare român în 2024 va avea o pensie mai bună", a explicat Simona Bucura-Oprescu, întrebată la Antena 3 CNN câţi pensionari nu vor avea parte de nicio creştere a pensiei, conform noii formule.

Potrivit news.ro, ea a explicat că la contributivitate şi muncă egală vor exista pensii egale: "Pe recalculare este foarte important să explicăm cele două elemente pe care le avem, de contributivitate şi de stabilitate. Cu alte cuvinte, la contributivitate şi muncă egală vom avea pensii egale, fiindcă prin această nouă lege a pensiilor, în fapt, noi încercăm să corectăm trei categorii de inechităţi. Pe de o parte, inechităţile apărute între pensionari, care au muncit la fel, dar au ieşit la pensie în ani diferiţi, inechităţi între doamne şi domni şi, nu în ultimul rând, inechităţi între pensionari care s-au aflat în indemnizaţia minimă socială", a mai afirmat Simona Bucura-Oprescu.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. ...

    Nu-i rau! Dar pe banii cui?

    Nu conteaza pe ai cui bani (stim, generatiile viitoare), eu votez Ciolacu. 

    1. din credite. si din inflatie. platim noi, nu generatiile viitoare, in ritmul in care cresc datoriile nu mai ajung la generatiile viitoare. ori printeaza astia bani si ne tot iau 10-16% pe an din economii si puterea de cumparare, sau de ce nu chiar mai mult.

      ori dau faliment, si se iau banii din contul de la banca al celor care mai vor avea bani la banca. si binenteles romanii care vor avea bonduri, ghinion.

      va fi ori una ori alta, depinde doar in cati ani, in ritmul in care cresc datoriile nu mai mult de 10. 

      Taci mai. Nu stii!

      Pensiomnarii adevarai , cu contriobutii, au dat bani la stat , cu 70% mai mulkt decat vor lua la pensie. 

      Solutia este sa se renunte la pilonul 2... ( asigura bani administratorilor) in conditiile in care an de an nu au acoperit prin performanta nici macar dobanda data de stat la toitluril;e de stat, nu mai vorbim de inflatie.

      Apoi , reducere ministere si agentii , reducere cheltyuielki ( punerea IVMS la masinile parlamentarilor , ) apoi taierea banilor de la partide .Apoi , luarea banilor de la corupti ( imediat , nu peste 100 ani ) Apoi , urmarirea familiilor coruptilor pana la a 7 generatie , sa nu aunga copiii lor sa faca afaceri cu banii furati de la noi ( nu stii asta? ) 

      pensioanrii sa ia pensii mai mari dar sa nu le platesc eu prin inflatie. de asemenea, jos labele de pe pilonul 2!

      restul sunt vrajeli care nu se vor intampla niciodata 

    Vrăjeală.

    Liberalii nu vor o nouă lege a pensiilor care să facă dreptate pensionarilor prin corectarea inechităților.O dau de zor cu sloganul că o să se pună taxe noi și vor suferi patronii.Intr-o societate normala,pentru a se face dreptate unei categorii sociale,este obligatoriu sa se ia măsurile ce se impun,indiferent de consecinte. Nu i-am văzut pe liberali sa protesteze că pensiile speciale nu se vor micșora aproape deloc prin noua lege care a fost adoptată.Dar desigur acolo era vorba de pensia lui Ciuca, a soției lui și a altor politruci liberali. De asemeni când este vorba de măriri salariale pentru parlamentari, liberalii votează cu doua mâini(cartele). Atunci nu este afectat mediul de afaceri.Asa cum fac politica în acest moment,PNL mi se pare cel mai rău partid care poate exista intr-o țară.

    1. Pentru a fi plătite pensiile speciale, de când le-a înființat Valeriu Stoica, a fost devalizat bugetul de asigurări sociale,care ar fi fost suficient pentru majorări de pensii mult mai mari de cat prevede noua lege a pensiilor,plus că statul a virat miliarde de euro

      din bugetul de stat, pentru a se plati aceste pensii uriașe, datoria externă a țării crescând și datorită acestui fapt. Și asta s-a făcut și cu contribuția politica a liberalilor care acum plâng de grija ,,țărișoarei mele,,. 

      L-au dat pe Câțu afara de la conducere,că sa arate că ei sunt mai buni ca el.Dar am impresia că sunt Câțu la puterea a treia !.

      De ce tace supermanul Rareș Bogdan in aceasta problema ? Și-o fi pierdut costumul de cameleon politic ?

    Valer Dorneanu, alături de Acsinte Gaspar și Doru Ioan Tărăcilă (toți PSD) au fost cei care au inițiat proiectul de lege prin care a fost dată pensie specială pentru magistrații CCR. Propunerea a fost votată de toate partidele parlamentare. Ca paradox, exact în 2004, Gaspar va pleca judecător la CCR. Valer Dorneanu va merge pe aceeași cale, 9 ani mai târziu.

    Pensiile speciale pentru funcționarii publici parlamentari au apărut după o inițiativă depusă în anul 2000 de aleși din patru partide: Andrei Gherasim (PNȚCD), Acsinte Gaspar (PDSR), Andrei Chiliman (PNL) și Vasile Miclăuș (PUNR). În decembrie 2005, într-o ședință de plen reunit condusă de Nicolae Văcăroiu, aleșii votau în unanimitate pensiile speciale pentru funcționarii publici parlamentari. 

    pomana electorala

    Daca nu ai bani sa maresti dar totusi dai legea, vom merge spre downgrade si 6 lei/euro. 10 mld euro nu I scoti din palarie...si nici TVA nu l maresc ca s alegeri.

    Și nesimtilele vor fi și mai mari decât au fost,cu toată impozitarea. Nu se face nimic, sunt peste tot numai impostori.

    ...

    Câtă diferența între Ucraina și România ! Ucraina,deși are un război necruțător cu Rusia a rezolvat reluarea exportului de cereale,are creștere PIB de 5 la sută,a confecționat armament ultramodern, iar România nu este in stare sa elimine evaziunea fiscală. Mai mult , neputinciosul ministru Bolos de la finanțe,vrea să-i facă treabă la Ministerul lui,ministrul Muncii,care este o femeie,daca ea vrea sa se mărească pensiile.Doamne ferește de un război cu ucrainenii,cu așa ministru că Bolos !.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb