Ministrului apărării a discutat cu omologul moldovean despre cooperarea bilaterală

G.F.
Politică / 30 noiembrie 2017

Mihai Fifor (Sursa foto: Facebook)

Mihai Fifor (Sursa foto: Facebook)

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a avut astăzi o întrevedere cu omologul moldovean, Eugen Sturza, aflat în vizită la Bucureşti cu prilejul participării la Parada de Ziua Naţională a României.

Discuţiile s-au axat pe stadiul cooperării bilaterale în domeniul apărării şi perspectivele de dezvoltare, precum şi pe colaborarea în cadrul organizaţiilor internaţionale, cu accent pe continuarea sprijinului din partea României pentru parcursul european al R. Moldova şi intensificarea cooperării cu Alianţa Nord-Atlantică în scopul creşterii interoperabilităţii forţelor armate, informează MApN, prin intermediul unui comunicat de presă.

Ministrul Mihai Fifor a subliniat că între cele două state există foarte bune relaţii de cooperare în domeniul apărării, pe toate palierele şi a asigurat partenerul moldovean de întregul sprijin al României în vederea finalizării procesului de reformă a forţelor armate din R. Moldova. De asemenea, a punctat faptul că parcursul european al ţării reprezintă un obiectiv strategic şi România va continua să fie un susţinător al stabilităţii şi al respectării angajamentelor asumate de guvernul de la Chişinău.

Mihai Fifor a reiterat, cu această ocazie, sprijinul pe care România îl acordă şi va continua să îl acorde, în procesul de intensificare a relaţiilor de cooperare cu Alianţa Nord-Atlantică, încurajând implicarea activă a R. Moldova în acţiunile derulate la nivelul Alianţei, în mod deosebit prin continuarea implementării Pachetului pentru Dezvoltarea Capacităţilor de Apărare.

În ceea ce priveşte cooperarea bilaterală, cei doi miniştri au convenit ca în anul 2018 să fie intensificată colaborarea pe dimensiunea instruirii practice a forţelor armate moldovene şi române şi educaţiei militare, inclusiv prin consolidarea activităţilor în cadrul instituţiile de învăţământ militar.

La sfârşitul întrevederii, cei doi oficiali au inaugurat, în cinstea aniversării Zilei Naţionale, ansamblul sculptural "Efigii voievodale", realizat de directorul Studioului de Arte Plastice al Armatei, Valentin Tănase, amplasat în faţa clădirii M.Ap.N. Sculpturile imortalizează o suită de şase mari domnitori şi regi care s-au remarcat şi prin reale merite militare, cu victorii decisive în conflicte armate de anvergură, respectiv Mircea cel Bătrân, Vlad Ţepeş, Ştefan cel Mare, Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza şi Carol I.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb