MIRCEA GEAONĂ:  "Am decis la Summit-ul NATO din Madrid să continuăm să susţinem Ucraina"

N.R.
Politică / 1 iulie 2022

"Am decis la Summit-ul NATO din Madrid să continuăm să susţinem Ucraina"

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, astăzi, la Constanţa, cu prilejul mesei rotunde "Black Sea Security Summit", că NATO va continua să susţină Ucraina şi că zona Mării Negre rămâne una strategică în contextul militar actual, informează Agerpres.

Oficialul a menţionat, totodată, că Rusia reprezintă în acest moment "cea mai mare ameninţare" şi a precizat că expansiunea Chinei este o "provocare" pentru interesele, valorile şi securitatea NATO. Totodată, Geoană a mulţumit americanilor pentru resursele semnificative pe care le-au oferit armatei din Ucraina.

"Am decis la Summit-ul NATO din Madrid să continuăm să susţinem Ucraina. Lupta lor e lupta noastră. Vom continua să susţinem Ucraina, din punct de vedere militar, financiar, umanitar şi aş vrea să mulţumesc Congresului american care a direcţionat resurse importante pentru lupta curajoasă şi eroică a poporului ucrainean şi a armatei. Vă datorăm mult respect şi recunoştinţă. (...) Este un moment istoric pentru toată lumea democratică. Vreau să le mulţumesc prietenilor şi aliaţilor noştri americani. (...) Acesta este modul corect de a menţine şi de a susţine valorile noastre: libertatea, respectul legii şi demnitatea umană", a afirmat Mircea Geoană.

Masa rotundă "Black Sea Security Summit" este organizată de Comisia Congresului SUA pentru Securitate şi Cooperare în Europa şi este prezidată de către ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi senatorul american Roger Wicker.

Evenimentul este organizat în premieră în România şi reprezintă "primul dialog multilateral în această formulă, între aliaţii regionali şi parteneri, pe tema securităţii în regiunea Mării Negre", potrivit MAE.

Iniţiativa Comisiei Helsinki de a organiza masa rotundă "Black Sea Security Summit" survine în contextul deteriorării semnificative a situaţiei de securitate în regiunea Mării Negre, ca rezultat al agresiunii militare a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. Obiectivul Comisiei Helsinki este să atragă atenţia asupra evoluţiilor îngrijorătoare din regiune, cu impact negativ semnificativ, pe multiple planuri, pentru întreaga comunitate internaţională.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Pe langa sustinerea Ucrainei, in numele umanismului, a legilor sfinte a Lui Dumnezeu, NATO, armata a lumii civilizate, trebuie sa aiba in vedere, sa sustina si sa impuna in Ucraina si protectia bunurilor si a vietii populatiei din zonele actiunilor de lupta.

    Pentru aceasta, trebuie sa-i recomandati, impuneti, lui Zelinski, Armatei Ucrainei, data fiind amploarea si cruzimea atacurilor Armatei Rusiei asupra localitatilor care sunt aparate de Armata Ucrainei, situatie care genereaza distrugeri imense si un numar mare de pierderi de vieti omenesti necombatante, ca in viitor, Armata Ucrainei sa evite pe cat posibil sau sa nu mai angajeze lupte in localitati.  

    Actiunea in localitati este o modaliate a ucrainenilor de a duce lupta mai usor, dar in final, asa dupa cum se vede, pierderile sunt mari si orasele in mare parte sunt cucerite de rusi.  

    Insa bunurile adunate de o viata de catre cetatenii de acolo sunt distruse fara rost, iar mortii si suferintele lasate in urma sunt imense si inutile.  

    Nu este mare lucru ca Armata Ucrainei, fara sa -si puna in pericol obiectivele, sa organizeze linii de aparare in asa fel incat sa evite transformarea localitatilor in camp de lupta si astfel sa salveze bunurile si vietile cetatenilor nevinovati de acolo.  

    NATO, ca armata a lumii civilizate, poate si trebuie sa se preocupe si de aceasta problema si sa determina o schimbare de strategie a Ucrainei fata de protectia populatiei si bunurilor de acolo.

    Ca nu este de asteptat ca rusii sa distruga orase neaparate 

    1. Mai pica cate o racheta de mare precizie pe o gara, un mall, o piscina, o biserica, o manastire, se mai bombardeaza si orase cu cate 2-3 obuze pe metru patrat chiar daca nu e picior de militar in zona doar asa ca sa arate ce muschi au si ce rau e sa te pui cu ei dar alea-s fleacuri, nu se pun la cei care nu au contact cu realitatea ci doar cu propaganda si asteptarile.

    Gioana un pacalici.. Cine il mai baga in seama este mai fraier ca el...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb