MIRCEA GEAONĂ DESPRE CONTRACANDIDAŢII SĂI LA FUNCŢIA DE PREMIER: "Stolojan seamănă cu FMI, iar Tăriceanu cu Banca Lehman Brothers"

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 3 octombrie 2008

"Stolojan seamănă cu FMI, iar Tăriceanu cu Banca Lehman Brothers"

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, ieri, la Palatul Parlamentului, că ţara noastră are nevoie de un proiect amplu de dezvoltare, ""în condiţiile unor schimbări geopolitice majore, dar mai ales al eşecului mondial al capitalismului de tip liberal"".

Liderul social-democrat i-a criticat pe guvernanţii noştri de dreapta, care, în opinia sa, "sunt parte a scenariului eşecului mondial al capitalismului"".

Geoană a declarat că guvernarea noastră de dreapta "nu mai are niciun fel de viitor, marcând totodată capitalismul sălbatic din societatea românească, efect al unui nefiresc curent impus de la Washington".

Liderul PSD a explicat: "Cei care reprezintă partidele de dreapta seamănă mai degrabă cu acest capitalism sălbatic care a dominat drumul României, efect al acestui nefiresc curent de la Washington, care a impus şi aici un anumit curent. Domnul Theodor Stolojan seamănă mai degrabă cu Fondul Monetar Internaţional, iar domnul Călin Popescu Tăriceanu cu Banca Lehman Brothers, şi sunt la fel de demodaţi ca şi sistemul neoliberal.

Noi vrem să construim, ei vor să risipească, pentru noi este important viitorul, pentru ei prezentul, şi după ei, potopul".

Menţionăm că aceste afirmaţii au fost făcute în deschiderea Zilei Socialiste Europene a Dezvoltării, eveniment care se desfăşoară la Palatul Parlamentului.

Mircea Geoană a declarat: "Nu am reuşit încă să impunem problematica dezvoltării ca prioritate a agendei publice, şi nici să o facem să devină importantă pentru mass-media. Suntem, mai degrabă, preocupaţi de scandalurile dintre palate, dintre preşedinte şi premier, de demiterea miniştrilor, de delimitarea colegiilor electorale. Nu ne mai putem permite ca România să fie acea ţara cu cea mai mare polarizare socială din Europa, avem peste 4 milioane de români care trăiesc sub pragul sărăciei".

Pentru a avea un proiect de dezvoltare, liderul PSD a arătat că este necesară o strategie de reducere a decalajelor, la care să se adauge o strategie de creştere a competitivităţii.

"Trebuie să reinventăm statul, nu să clamăm că statul nu mai are ce căuta în societate", a spus Geoană.

Potrivit acestuia, ar trebui să existe un proiect naţional privind stimularea revenirii în ţară a românilor din străinătate.

"Chiar dacă nu vorbeşte Mircea Geoană, reîntoarcerea românilor se va întâmpla din cauza crizei din Occicdent", a mai apreciat preşedintele PSD:

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb