MIRELA IOVU, CEC BANK: "Doamnele sunt adeptele unei creşteri organice a afacerii, în trepte, cu capitalizarea profitului"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 27 aprilie 2017

"Doamnele sunt adeptele unei creşteri organice a afacerii, în trepte, cu capitalizarea profitului"

CEC Bank se implică în finanţarea tuturor programelor publice, fiind bancă de stat, a spus Mirela Iovu, vicepreşedinte băncii. Potrivit domniei sale, 75% dintre clienţii persoane juridice ai CEC Bank sunt întreprinderi mici şi mijlocii (IMM). Totodată, 42% din clienţii persoane juridice ai CEC Bank sunt companii fondate sau au ca acţionar/asociat majoritar doamne, 11% dintre acestea fiind conduse de femei şi doar 3,2% beneficiind de produse de creditare.

Acest lucru, în condiţiile în care soldul tuturor creditelor acordate persoanelor juridice a crescut, pe parcursul anului 2015 faţă de 2014, cu 20%, trendul crescător menţinându-se şi pe parcursul anului trecut, dar şi în primul trimestru al anului 2017. Valoarea granturilor încasate de beneficiarii de proiecte din Fonduri Europene, finanţaţi de către CEC Bank, a ajuns la 11,3 miliarde lei.

Potrivit doamnei Iovu, această statistică relevă următoarele aspecte:

"1) Ponderea companiilor fondate/conduse de doamne este încă redusă, fiind necesare în continuare măsuri naţionale pentru a stimula dezvoltarea iniţiativei feminine în afaceri;

2) Doamnele tind să fie de două ori mai prudente în asumarea de riscuri şi în accesarea de credite;

3) Doamnele sunt adeptele unei creşteri organice a afacerii, în trepte, cu capitalizarea profitului".

Pentru a confirma că, de fapt, femeile pot fi "bune antreprenoare, curajoase şi tenace", doamna Iovu a exemplificat câteva domenii "grele", specifice bărbaţilor, în care acestea au reuşit să dezvolte afaceri de succes: fasonarea pietrei şi montat marmură; producţie fitinguri; aplicarea de pardoseli pe bază de răşini sintetice; creşterea suinelor; comercializarea utilajelor agricole şi tractoarelor; transportul internaţional de mărfuri.

CEC Bank finanţează şi proiecte dezvoltate prin fonduri europene, dispunând de 48 de birouri judeţene de consiliere gratuită pentru accesarea de fonduri UE şi pentru IMM-uri.

Printre programele guvernamentale de finanţare în care banca este sau a fost implicată se numără:

Programul pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului la finanţare (START 2016);

- Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri (SRL-D 2016);

- finanţări acordate conform OUG 43/2013 privind unele măsuri pentru dezvoltarea şi facilitarea accesului la finanţare al fermierilor, beneficiari PNDR 2014-2020 şi POPAM 2014-2020, precum şi pentru dezvoltarea afacerilor în domeniul producţiei vegetale, zootehnice şi acvaculturii;

- credite punte pentru finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii schemelor de sprijin implementate de APIA,; linii de credit acordate în baza OUG 92/2013 privind Programul de garantare pentru întreprinderi mici şi mijlocii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb