MJ iniţiază elaborarea Codului insolvenţei

Ziarul BURSA #Companii #Legislatie / 2 noiembrie 2011

MJ iniţiază elaborarea Codului insolvenţei

Ministerul Justiţiei iniţiază lucrările de elaborare a Codului insolvenţei, demers pentru care va primi asis-tenţă tehnică din partea consorţiului format din PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services SPRL, D&B David şi Baias SCA şi RVA Insolvency Specialists SPRL, din România. Elaborarea Codului face parte din obiectivele asumate în cadrul Proiectului "Reforma sistemului judiciar", finanţat prin Acordul de împrumut cu Banca Mondială.

Ministerul Justiţiei afirmă că selecţionarea consorţiului câştigător pentru acordarea consultanţei s-a făcut în conformitate cu criteriile Băncii, res-pectiv "Selecţia pe baza calificării şi costului Consultantului", agreată prin Acordul de Împrumut şi prevăzută în planul de achiziţii. Valoarea totală a contractului este de 1.568.809,19 lei (inclusiv TVA), iar durata de implementare este de 17 luni, informează Mediafax.

În cadrul proiectului, vor fi sistematizate şi corelate actele normative în domeniul insolvenţei, pre-insolvenţei şi cele privind exercitarea profesiei de practician în insolvenţă. Se va elabora un instrument de lucru unitar, armonizat, care asamblează şi explică piesele legislative disparate.

Codul insolvenţei va fi, aşadar, un corpus de norme, dar şi un corpus de explicaţii fundamentate pe jurisprudenţa instanţelor interne şi a Curţii de Justiţie a Comunităţilor Europene, pe bunele practici în domeniu.

Codul insolvenţei va fi tipărit şi distribuit la nivelul instanţelor judecătoreşti şi va fi postat pe site-ul Ministerului Justiţiei, spre uzul tuturor persoanelor interesate.

În acelaşi timp, proiectul are şi o componentă instituţională, de îmbunătăţire a competenţelor profesionale ale specialiştilor în domeniul insolvenţei şi pre-insolvenţei, astfel că, în programul de pregătire profesională, vor fi cuprinse 60 de persoane (judecători, grefieri, practicieni în insolvenţă), care vor beneficia de două sesiuni de cursuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb