Mocirla şi ţurţurii, agenţi electorali în Capitală

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 21 februarie 2012

Mocirla şi ţurţurii, agenţi electorali în Capitală

Campania electorală a început, înainte de data oficială, în Bucureşti, politicienii folosind zăpada, ţurţurii, mocirla şi poleiul pe post de agenţi electorali care să lovească în imaginea adversarilor. Considerată drept un reper foarte important pentru mersul alegerilor parlamentare şi prezidenţiale, Capitala a devenit terenul de bătălie al partidelor autohtone. Primarul general îi acuză pe anumiţi primari de sector că nu îşi fac datoria, conducerea PDL arată cu degetul spre Sorin Oprescu învinuindu-l de situaţia dezastruoasă a trotuarelor din capitală, iar consilierii vorbesc de inundaţii fără precedent pe străzile Bucureştiului după topirea zăpezii, apreciind că firmele contractate de edili nu îşi fac treaba deşi primesc sume impresionante. Cireaşa pe tort o reprezintă starea carosabilului care nu a rezistat la soluţiile şi utilajele care s-au ocupat de deszăpezire, în multe zone covorul asfaltic arătând jalnic, plin de găuri.

Viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu, membru al PDL, a anunţat că în Consiliul General al Municipiului Bucureşti i se va cere primarului Sorin Oprescu să convoace o şedinţă pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă pe tema licitaţiilor pentru asfaltarea oraşului. Politicienii de la PDL îl consideră pe Sorin Oprescu drept principalul vinovat pentru situaţia catastrofală a străzilor. Mircea Raicu a susţine că în 2004 municipalitatea a încheiat cu firme contracte de întreţinere a străzilor, iar Bucureştiul nu a mai avut probleme cu infrastructura stradală deoarece drumurile erau întreţinute de aceste companii, iar în 2008 aceste contracte au fost reziliate de primarul general, care le-a considerat mult prea cos-tisitoare: "Oamenii trebuie să ştie că pentru această situaţie dezastruoa-să a străzilor este vinovat Sorin Oprescu. Cum este posibil să renunţe la contracte deosebit de avantajoase şi să plătească sume mai mari? Consiliul General al Municipiului Bucureşti solicită primarului general covocarea unei şedinţe pe ordinea de zi aflându-se înfiinţarea de comisii de anchetă la Administraţia străzilor, APAB şi direcţia de contracte a Primăriei Capitalei. CGMB solicită demiterea directorului Administraţiei Străzilor, Alina Roman, pentru management dezastruos". Primarul Capitalei a răspuns parţial acuzaţiilor, subliniind faptul ca normativele tehnice nu permit realizarea lucrărilor de reabilitare la temperaturi mai mici de zece grade Celsius, singura soluţie în acest moment fiind astuparea gropilor cu mixtură stocabilă rece, astfel încât să nu fie pusă în pericol siguranţa circulaţiei. Imediat ce vremea se va încălzi vor fi demarate lucrările de tratare a fenomenelor de faianţare şi fisuri importante care ar putea genera alte daune majore precum dislocarea unor părţi din carosabil.

În plus, Sorin Oprescu, a criticat decizia Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) de a creşte preţul gigacaloriei, vorbind de "băieţii deştepţi" din energie şi de susţinerea polică a aces-tora. De asemenea, Oprescu i-a criticat indirect pe edilii de la sectoarele 2, 5, 6, declarându-se nemulţumit de activitatea de deszăpezire. Deocamdată PDL şi UNPR nu au anunţat oficial pe cine vor propune pentru fotoliul de primar general, focusându-se doar pe atacurile la adresa principalului favorit pentru acest post.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb