"MOL" ROMÂNIA Piaţa carburanţilor se va maturiza în zece ani

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 5 noiembrie 2008

Piaţa carburanţilor se va maturiza în zece ani

Piaţa carburanţilor din Româ­nia va deveni matură pes­te mai mult de zece ani, a declarat, ieri, vicepreşedintele pentru comunicare al Grupului MOL, Szabolcs Ferencz. "Dacă vânzările de benzină sunt stabile, piaţa motorinei este în creştere explozivă", a adăugat domnia sa.

Potrivit NewsIn, vânzările medii pe staţie (n.r. pe lună) sunt de circa patru milioane litri carburanţi, potrivit companiei. Peste 60% din consumul de carburanţi îl reprezintă motorina, iar consumul de motorină urmează să crească, potrivit reprezentanţilor companiei. Restul de 40% îl reprezintă consumul de benzină şi GPL.

Reprezentanţii MOL Româ­nia estimează că, anul viitor, preţul barilului de petrol se va afla între 60-70 dolari. MOL a intrat pe piaţa din România în 1995. De atunci şi până în prezent, compania a investit 155 milioane de euro în benzinării, fără a include şi preţul terenului.

Grupul MOL face studii de fezabilitate pentru a-şi alimenta cu energie electrică din surse regenerabile staţiile din Ungaria. Însă, pentru moment, compania nu ia în considerare şi piaţa din România pentru acest proiect, a declarat, ieri, vicepreşedintele de retail al grupului MOL, Laszlo Geszti. "Vrem să introducem în proiect şi energia eoliană, în Ungaria, pentru alimentarea cu electricitate a staţiilor. În prezent, se fac studii de fezabilitate. Teoretic, cu o turbină de 3,5-4 MW, am putea alimenta întreaga reţea de benzinării din Ungaria", susţine oficialul MOL. Potrivit acestuia, este un scenariu foarte îndepărtat posibilitatea ca acest tip de investiţie să fie implementat şi în România.

Grupul are acum o singură benzinărie în Ungaria care foloseşte energia solară în acest scop. De asemenea, MOL vrea să construiască în Ungaria o centrală electrică din sursă geotermală, în colaborare cu alţi doi parteneri, la care ar urma să deţină o participaţie de 33%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb