Moscova cere Republicii Moldova să pună capăt ''retoricii confruntaţionale antiruse''

G.D.
Internaţional / 2 martie 2023

Moscova cere Republicii Moldova să pună capăt ''retoricii confruntaţionale antiruse''

Rusia a cerut astăzi Republicii Moldova să pună capăt "retoricii confruntaţionale antiruse", după adoptarea de către parlamentul de la Chişinău a unei declaraţii care denunţă operaţiunea rusă din Ucraina, relatează AFP, confrom Agerpres.

"Facem apel încă o dată la autorităţile moldovene să pună capăt retoricii confruntaţionale antiruse, complet nefundamentată", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, citată într-un comunicat.

Ea a denunţat de asemenea înmulţirea "informaţiilor false despre planuri inexistente ale Moscovei de a destabiliza situaţia" din Republica Moldova şi tentativele "de a spori tensiunile în mod artificial" în jurul situaţiei din regiunea separatistă prorusă Transnistria.

"În ceea ce ne priveşte, confirmăm dorinţa de a întări o cooperare constructivă pragmatică cu Chişinăul şi de a continua eforturile pentru a regla problema Transnistriei", a adăugat Zaharova.

Parlamentul Republicii Moldova a adoptat astăzi o declaraţie care denunţă ofensiva rusă din Ucraina, în derulare de la 24 februarie 2022, şi care exprimă sprijinul pentru suveranitatea şi independenţa acestei ţări, reaminteşte AFP.

Republica Moldova, fostă republică sovietică având ambiţii europene, se teme de la începutul invaziei ruse din Ucraina că ar putea fi următoarea ţintă a Moscovei, iar aceste îngrijorări s-au amplificat în ultimele săptămâni.

Pe baza unor documente interceptate de serviciile secrete ucrainene, preşedinta Maia Sandu a acuzat Rusia la mijlocul lunii februarie că instigă la o lovitură de stat pentru a răsturna puterea de la Chişinău, mai precizează AFP.

În acest context tensionat, preşedintele rus Vladimir Putin a revocat la sfârşitul lunii februarie un decret din 2012 care trebuia să servească drept cadru pentru a le permite celor două părţi să găsească o soluţie la chestiunea separatistă transnistreană, "pe baza respectării suveranităţii" Republicii Moldova, încheie agenţia franceză de presă.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Posibil Maia Sandu să dea ordin de atac asupra Moscovei

    1. Da, cu pistoalele cu apa. Deci pericol mare.

      Iti dai seama cat sunt de speriati rusii daca insusi Zaharova a trebuit sa lase sticla, de bors, si sa iasa la rampa sa lanseze amenintari pentru ca o presedintica si niste tembeli din parlamentul unei tarisoare de cateva milioane de amarasteni de pe un petic de pamant de la capatul imperiului unde imperiul inca are armata si armament sa lupte 100 de ani, au avut inconstienta sa spuna adevarul despre actiunile si razboiul rusilor?

    Afară cu rușii din Tiraspol

    .. unire Moldova -romania  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb