NARCIS MIRCESCU, USR: "Legea Romexpo trebuie stopată, e un jaf din banul public, un tun imobiliar"

G.B
Politică / 10 noiembrie 2021

Narcis Mircescu (sursa foto: Facebook)

Narcis Mircescu (sursa foto: Facebook)

Senatorul USR Narcis Mircescu susţine că Legea Romexpo trebuie stopată şi "nu trebuie să iasă din Parlamentul României" deoarece este "un jaf din banul public" şi "un tun imobiliar", potrivit Agerpres.

"Această lege nu ar fi trebuit să existe. (...) Ar fi putut şi ar fi trebuit să fie îngropată în Parlament. Discutăm de acordarea, cu titlu gratuit, de către statul român, a 46 de hectare în cea mai bună zonă imobiliară a Bucureştiului. Discutăm de nordul Capitalei. Când vorbim de dezvoltare, este inadmisibil ca această dezvoltare să se facă cu asemenea gratuităţi. Nu vorbim de o comună sau de o localitate din marginea ţării, unde ar fi în regulă ca statul să ofere teren pentru a stimula dezvoltarea, vorbim de Bucureşti, şi vorbim de o lege care a fost împinsă transpartinic, susţinută în momentul de faţă de blocul socialisto-liberal, pe care USR nu a votat-o, pe care USR a blocat-o, şi pe care USR va încerca să o blocheze în continuare (...). Opţiunea noastră este că această lege trebuie stopată, este un jaf din banul public şi noi vom continua să facem toate eforturile pentru a o stopa", a precizat Mircescu.

În opinia sa, Parlamentul este pus în situaţia de de trece o lege care să ofere gratis un teren cu o valoare de piaţă estimată la aproximativ 500 de milioane de euro.

"Discutăm de aproximativ 500 de milioane de euro, estimare de piaţă, o valoare imensă, cu care ar putea fi făcută o autostradă, ar putea fi construite 10 spitale (...). Suntem puşi, prin Parlament, să trecem o lege care să ofere gratis un teren. În mod normal, asta ar fi trebuit să facă Guvernul, numai că nimeni din Guvern nu vrea să semneze aşa ceva. Este o Belină, împinsă de Camera de Comerţ a României şi susţinută de PSD şi PNL, pentru o dezvoltare imobiliară dedicată. Aşa ceva nu ar fi trebuit să se întâmple. Dacă voiam să valorificăm acel teren, ar fi trebuit să existe legislaţie şi există legislaţie pentru licitaţie publică în Codul Administrativ", a susţinut senatorul USR.

Potrivit acestuia Legea Romexpo este inoportună, deşi Curtea Constituţională a spus că este constituţională.

"Va merge la Camera Deputaţilor, vom vedea ce se va întâmpla. Din punctul nostru de vedere, acolo ar trebui să rămână şi, dacă se doreşte o dezvoltare a respectivei zone, se poate face fără niciun fel de probleme, însă statul trebuie să-şi culeagă roadele şi de respectiva zonă să poată să beneficieze, să-şi încaseze contravaloarea terenului şi să-l investească în educaţie, în infrastructură, în sănătate, în orice (...). În majoritatea ei, Curtea Constituţională a spus că legea este constituţională. Însă noi considerăm că această lege nu este oportună, este un tun imobiliar şi această lege nu trebuie să iasă din Parlamentul României", a afirmat Mircescu.

Senatorul USR consideră inacceptatbil faptul că, în 2017, Camera de Comerţ s-a angajat, prin contract, că va rezolva ca acest teren să devină proprietate.

"Remarcăm că avem un acord semnat de Camera de Comerţ, în 2017, şi într-un paragraf al acelui acord, Camera de Comerţ îşi ia angajamentul să rezolve problema terenului. E inacceptabil din punctul nostru de vedere. În ce bază, Camera de Comerţ, într-un paragraf în contractul pe care l-a făcut cu dezvoltatorul imobiliar, şi-a luat angajamentul că va rezolva ca acest teren să devină proprietate?", a adăugat senatorul.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb