NATO: "Acţiunile Rusiei au adus Europa în cel mai decisiv punct de la sfârşitul Războiului Rece"

Ziarul BURSA #Politică / 2 iulie 2014

Acţiunile agresive ale Rusiei în Ucraina au adus Europa în probabil cel mai decisiv punct de la sfârşitul Războiului Rece şi va fi nevoie de forţe în plus pe continent, prin rotaţie, a declarat ieri generalul Philip Breedlove, comandantul trupelor NATO în Europa, potrivit unui comunicat de presă al Departamentului de Apărare american.

Acţiunile Rusiei arată cât de important este să menţii o prezenţă continuă în Europa pentru a asigura partenerii şi aliaţii.

Circa şapte batalioane ruseşti rămân la graniţa cu Ucraina, precum şi mai multe forţe de operaţiuni speciale. Militarii ruşi facilitează trecerea graniţei cu Ucraina a forţelor, echipamentului şi finanţelor.

Breedlove afirmă că în estul Ucrainei sunt activi atât insurgenţi ruşi, cât şi forţe sprijinite de Rusia. "Iar finanţarea din partea Rusiei este foarte activă în estul Ucrainei", a spus el într-o conferinţă de presă la Pentagon, citat de Hotnews.

Iniţiativa de asigurare europeană, în valoare de 1 miliard de dolari, a preşedintelui Obama va susţine forţele americane în Europa şi va ajuta la protejarea intereselor naţionale de securitate, mai spune generalul.

"Este prea devreme să vă pot spune detalii legate despre ceea ce vom face, însă iniţiativa va însemna instrucţii mai multe şi mai intense, pregătiri, exerciţii şi îmbunătăţiri ale centrelor de care vom avea nevoie pentru a face training-uri eficiente cu toţi partenerii şi aliaţii", a declarat Breedlove.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cine si-a intins din 1989 pina acum zona de influenta, Rusia sau NATO? Cine a promis la reunificarea Germaniei ca nu-si va extinde zona de influenta si interes, Rusia (stiti vre-o baza militara externa zonei URSS?) sau NATO (baze in tarile baltice, Polonia, Romania)? Industria din Ucraina (a fost) este (inca) in strinsa conlucrare cu statele foste sovietice sau cu Europa de vest si NATO? Cine are nevoie de extinderea pietei de desfacere catre tari mai slab dezvoltate, in nevoi, Rusia, care inca are de satisfacut piata interna sau Europa, care este stagnanta dupa criza economica? Cine este interesat de gazul de sist din Ucraina si Polonia, Rusia sau NATO, adica SUA? Cine vrea sa acapareze piata de gaz formata din 1981 in Europa, prin eliminarea unui jucator important, pe criterii false (si situatii create artificial), politice si limbaj de lemn din perioada razboiului rece (cititi stenogramele Jen Psaki Spokesperson

    Daily Press Briefing ), si vinzarea, nu se stie sub ce forma si pret si ce cantitati, a excesului de gaz de sist, produs in cantitati ce-i aduce pozitia 1 in lume? SUA (NATO)!

    Care tara nu va incerca sa-si ajute sub orice forma, in vreme de razboi, conationalii aflati la ananghie? SUA nu intervine cind petrolistii au de suferit in alte parti ale lumii, Franta in Africa Centrala, UK in insulele Falklands etc.? Numai Romania intervine cind este sa aduca mortii din Afganistan (ce or fi pierdut romanii acolo?). Asa ca, oameni buni, filtrati propaganda si cenzura informationala si luati aminte la istorie si geografie!  

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

31 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7768
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2806
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9951
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.0611

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb