NEMULŢUMIŢI DE ANCHETA PRIVIND BANII CHELTUIŢI DE PARTID  Liderii PSD îi ameninţă cu secţia specială pe procurorii DNA

I.GHE.
Ziarul BURSA #Politică / 23 aprilie 2019

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie(DNA) au dispus, ieri, extinderea urmăririi penale faţă de Mircea Drăghici, trezorier al Partidului Social Democrat, cu privire la săvârşirea unei alte infracţiuni de delapidare. Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii susţin că, în calitate de trezorier al unui partid, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând formaţiunii politice respective, suspectul ar fi dispus scoaterea din patrimoniul partidului a unui autoturism de lux (marca Mercedes Benz model GLE 350 Coupe) cu o valoare de 324.800 lei, fără încasarea contravalorii acestuia la momentul înstrăinării.

În comunicat se arată: "Concret, la data de 10 iulie 2017, formaţiunea politică, prin trezorier, a cumpărat autoturismul anterior menţionat, iar la data de 18.07.2017, autoturismul ar fi fost vândut unei persoane din familia trezorierului, însă contravaloarea acestuia nu a fost încasată de partid la data înstrăinării bunului. Banii pentru autoturism au fost plătiţi abia la data de 23.08.2018".

Faţă de acuzaţiile de mai sus, secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, şi trezorierul PSD, Mircea Drăghici, au depus, ieri, o notă de protest la DNA şi cu privire la ancheta pe care procurorii din cadrul instituţiei o desfăşoară în legătură cu modul în care au fost folosiţi banii din subvenţia primită de partid de la Autoritatea Electorală Permanentă.

Înainte de a depune nota de protest, cei doi au susţinut că ancheta DNA este "abuzivă şi pe lângă Constituţie".

După ce a ieşit din sediul DNA, Codrin Ştefănescu a afirmat că are informaţii că mai mulţi lideri PSD vor fi chemaţi la audieri de către procuroii anticorupţie. Secretarul general al PSD a arătat: "Urmează să luăm şi noi o decizie în ceea ce priveşte acest abuz. S-ar putea să facem nişte reclamaţii în sensul acesta. Este foarte posibil, ne vom însoţi şi avocaţii partidului pentru că aşa ceva este un precedent periculos pentru toate partidele politice şi pentru democraţia din România".

Întrebat dacă va depune reclamaţii la Secţia pentru Investigaţii a Infracţiunilor din Justiţie(SIIJ), Codrin Ştefănescu a spus că "este foarte posibil".

El a susţinut că Autoritatea Electorală Permanentă şi Curtea de Conturi sunt singurele instituţii în măsură să verifice modul în care partidele cheltuiesc banii din subvenţia de la AEP, iar aceste două instituţii "chiar îşi fac treaba". Codrin Ştefănescu a precizat: "Să te bagi cu bocancii în viaţa internă a partidului mi se pare un lucru nefiresc. E abuzivă ancheta, modalitatea în care se bagă în viaţa partidului. (...) Nu aş vrea să se întâmple lucrul acesta nici unui partid de opoziţie. Oportunitatea cheltuirii banilor o decide partidul, nu DNA, nu e treaba DNA".

DNA a anunţat, în 2 aprilie, că procurorii au început urmărirea penală împotriva trezorierului PSD, Mircea Drăghici, pentru delapidare şi utilizarea subvenţiilor primite de la stat în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate. Potrivit anchetatorilor, el şi-ar fi însuşit 380.000 de euro din subvenţia acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă pentru a plăti un imobil de peste 500.000 de euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Vrem o tara fara procurori si fara justirie! Adica judecatorii ar putea la o adica sa judece niste furturi de gaini si ceva omoruri, dar niciodata PCR-ul cel nou.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb