Nestle anunţă un plan inovator pentru abordarea riscurilor legate de exploatarea prin muncă a copiilor în producţia de cacao

G.B
Companii / 27 ianuarie 2022

Nestle anunţă un plan inovator pentru abordarea riscurilor legate de exploatarea prin muncă a copiilor în producţia de cacao

La nivel global, Nestle a anunţat astăzi un nou plan pentru abordarea riscurilor legate de exploatarea prin muncă a copiilor în producţia de cacao. În centrul acestuia se află un program inovator de creştere a veniturilor, care îşi propune să îmbunătăţească mijloacele de subzistenţă ale familiilor de fermieri de cacao, promovând în acelaşi timp practicile agricole regenerative şi egalitatea de gen. Un stimulent în numerar va fi plătit direct gospodăriilor care cultivă cacao pentru anumite activităţi, cum ar fi înscrierea copiilor la şcoală. Noul plan Nestle sprijină, de asemenea, activitatea companiei de a-şi transforma aprovizionarea globală cu cacao pentru a obţine trasabilitate completă şi segregare în cazul produselor sale din cacao, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, pe măsură ce Nestle continuă să îşi extindă eforturile de sustenabilitate în producţia de cacao, compania intenţionează să investească un total de 1,3 miliarde CHF până în 2030, triplarea investiţiei sale anuale actuale.

Programul de accelerare a veniturilor oferă o abordare inedită pentru a ajuta fermierii şi familiile lor în tranziţia către o producţie de cacao în mod sustenabil. Stimulentele financiare vor încuraja comportamentele şi practicile agricole care sunt concepute pentru a construi în mod constant rezilienţa socială şi economică în timp. Odată cu noua abordare Nestle, familiile de fermieri vor fi acum recompensate nu numai pentru cantitatea şi calitatea boabelor de cacao pe care le produc, ci şi pentru beneficiile pe care le oferă mediului şi comunităţilor locale. Aceste stimulente se adaugă sumelor plătite de Nestle în Coasta de Fildeş şi Ghana, precum şi sumelor plătite de către companie pentru cacao certificată.

Această cacao este auditată independent în raport cu Standardul pentru agricultură durabilă al Rainforest Alliance, promovând bunăstarea socială, economică şi de mediu a fermierilor şi a comunităţilor locale.

Comunităţile de producători de cacao se confruntă cu provocări imense, inclusiv sărăcia rurală pe scară largă, creşterea riscurilor climatice şi lipsa accesului la servicii financiare şi la infrastructura de bază, cum ar fi apa, asistenţa medicală şi educaţia. Aceşti factori complecşi contribuie la creşterea riscului de exploatare prin muncă a copiilor în fermele familiale. Împreună cu partenerii, inclusiv cu guvernele, şi bazându-se pe un program pilot promiţător, noua iniţiativă Nestle se concentrează pe aceste cauze profunde ale muncii copiilor.

"Scopul nostru este de a avea un impact suplimentar tangibil, pozitiv asupra unui număr tot mai mare de familii care cultivă cacao, în special în zonele în care sărăcia este larg răspândită şi resursele sunt limitate, şi de a contribui la eliminarea decalajului de venituri cu care se confruntă în timp", a declarat Mark Schneider, CEO Nestle. "Bazându-ne pe eforturile noastre de lungă durată de a obţine cacao în mod durabil, vom continua să ajutăm copiii să meargă la şcoală, să ajutăm femeile, să îmbunătăţim metodele agricole şi să facilităm resursele financiare. Credem că, împreună cu guvernele, ONG-urile şi alţi parteneri din industria cacao, putem contribui la îmbunătăţirea vieţii familiilor producătoare de cacao şi le putem oferi copiilor şansa de a învăţa şi de a creşte în mediul sigur şi sănătos pe care îl merită".

Crearea de stimulente în numerar pentru a creşte substanţial veniturile

Programul recompensează practicile care cresc productivitatea culturilor şi ajută la asigurarea unor surse suplimentare de venit, care au scopul de a elimina decalajul dintre venituri şi costuri, şi de a ajuta la protejarea copiilor. Prin implicarea în aceste practici, familiile pot câştiga în plus până la 500 de franci elveţieni anual pentru primii doi ani ai programului. Stimulentul mai mare de la început va contribui la accelerarea punerii în aplicare a bunelor practici agricole pentru a construi un impact viitor. Acest stimulent va fi plafonat ulterior la 250 franci elveţieni, pe măsură ce programul începe să ofere rezultate tangibile. Acesta nu este plătit în funcţie de volumul de cacao vândut şi este incluziv pentru a oferi fermierilor mai mici un sprijin semnificativ, fără a lăsa pe nimeni în urmă. Plecând de la practica obişnuită, programul oferă, de asemenea, stimulente financiare pentru soţia fermierului, care este de obicei responsabilă pentru cheltuielile gospodăriei şi îngrijirea copiilor. Prin împărţirea plăţilor între fermier şi soţie, programul ajută la împuternicirea femeilor şi la îmbunătăţirea egalităţii de gen. Exemple de practici pe care Nestle le stimulează includ:

· Înscrierea la şcoală pentru toţi copiii din gospodărie cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani;

· Punerea în aplicare a bunelor practici agricole, cum ar fi tăierea lăstarilor, care sporesc productivitatea culturilor;

· Efectuarea de activităţi agroforestiere pentru a creşte rezistenţa la schimbările climatice, cum ar fi plantarea de copaci pentru umbră;

· Generarea de venituri diversificate, de exemplu prin cultivarea altor culturi, creşterea animalelor, apicultura sau prelucrarea altor produse, cum ar fi cassava.

Plăţile vor fi livrate printr-un transfer securizat de servicii mobile care va asigura trasabilitatea direct de la furnizorii Nestle către destinatarul vizat. Deoarece fluxul de numerar pe tot parcursul anului este adesea o provocare, stimulentele în numerar vor fi distribuite atunci când sunt cel mai necesare. Pe baza feedback-ului din partea fermierilor, aceasta include perioada de back-to-school şi înainte de sezonul ploios. Părţile terţe, inclusiv Iniţiativa Internaţională pentru Cacao şi Alianţa pădurilor tropicale, vor colabora cu Nestle pentru a monitoriza participarea.

Sprijinirea fermierilor în punerea în aplicare a unor practici durabile şi scalabile

Bazându-se pe rezultatele pozitive ale unui proiect-pilot iniţiat în 2020 cu 1.000 de fermieri în Coasta de Fildeş, în 2022 Nestle va extinde programul pentru a include 10.000 de familii din ţară, înainte de a-l extinde în Ghana în 2024.

Comisia va evalua apoi rezultatele acestei etape de testare şi se va adapta acolo unde este necesar, înainte de a trece la toate familiile de fermieri din lanţul său global de aprovizionare cu cacao până în 2030.

Nestle va contribui la asigurarea faptului că agricultorii dispun de resursele, formarea şi structurile sociale şi financiare necesare pentru a face schimbări de durată prin:

· Îmbunătăţirea sistemului existent de monitorizare şi remediere pentru a contribui la identificarea, prevenirea şi abordarea riscului de muncă a copiilor şi la creşterea înscrierii la şcoală;

· Oferirea de training familiilor prin intermediul Gender Action Learning System, planificarea financiară şi antreprenoriatul în gospodării;

· Organizarea şi instruirea grupurilor locale pentru a efectua în fiecare an tăierea lăstarilor şi alte sarcini agricole benefice în cadrul unei cooperative;

· Oferirea de oportunităţi de diversificare a veniturilor pentru fermieri şi soţiile acestora;

· Sprijinirea înfiinţării asociaţiilor de economii şi împrumuturi (Village Savings and Loans Associations), axate pe femei, pentru a încuraja economiile şi a oferi împrumuturi pentru oportunităţile de afaceri mici.

Feedback-ul şi contribuţiile din partea fermierilor şi a cooperativelor de fermieri, precum şi colectarea şi evaluarea continuă a datelor de către terţi, vor fi utilizate pentru a informa, modifica şi îmbunătăţi programul pe măsură ce se extinde la mai multe comunităţi. În plus, supravegherea independentă va fi asigurată de un comitet consultativ strategic multipartit gestionat de IDH-The Sustainable Trade Initiative, o fundaţie de vârf care lucrează pentru a îmbunătăţi sustenabilitatea lanţurilor de aprovizionare internaţionale.

Trasabilitatea pentru cacao de la origine la fabrica

Ca parte a programului, Nestle va transforma aprovizionarea globală cu cacao pentru a obţine trasabilitatea completă şi segregarea în cazul produselor sale care conţin cacao de la origine la fabrică. Acest nou efort va contribui la transformarea lanţului de aprovizionare al Nestle şi a industriei pe scară largă. Nestle va introduce o gamă de produse care conţin cacao provenită din acest program inovator, oferind consumatorilor posibilitatea de a sprijini îmbunătăţirea mijloacelor de trai ale familiilor şi protecţia copiilor. Acest lucru va începe cu o selecţie de produse KitKat în 2023.

"Acţiunile noastre pot ajuta la catalizarea schimbării pe acest subiect important, care este atât de aproape de inimile noastre. Acestea vor stimula responsabilitatea şi transparenţa în întreaga industrie, într-un moment în care clienţii, angajaţii şi comunităţile se aşteaptă din ce în ce mai mult ca organizaţiile să îşi îndeplinească valorile comune", a declarat Magdi Batato, Executive Vice President and Head of Operations. "Prin creşterea trasabilităţii la scară largă, vom contribui la consolidarea încrederii consumatorilor în produsele noastre şi vom răspunde cererii tot mai mari de cacao provenită din surse responsabile şi durabile".

Anunţul de astăzi se bazează pe eforturile de lungă durată ale Nestle de a aborda riscurile exploatării copiilor în producţia de cacao. Compania a investit în sustenabilitate prin Planul Nestle Cocoa din 2009. Printr-un sistem robust de monitorizare şi remediere instituit începând cu anul 2012, 149.443 de copii au fost asistaţi pentru a-i proteja împotriva exploatării copiilor, iar 53 de şcoli au fost construite sau renovate. Acest sistem este acum standardul industriei prin care companiile îşi monitorizează lanţurile de aprovizionare, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb