Netanyahu: "Ne aşteaptă zile grele"

S.B.
Internaţional / 13 octombrie 2023

Netanyahu: "Ne aşteaptă zile grele"

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a promis, într-un discurs ţinut după învestirea guvernului de unitate Israelului, că nu va slăbi eforturile de a-i aduce înapoi acasăa, referindu-se la ostaticii luaţi de Hamas, potrivit The Guardian.

"În acelaşi timp, suntem uniţi în hotărârea împotriva duşmanului odios şi criminal", a spus el.

Referindu-se la Hamas, el a cerut ţărilor care "menţin prezenţa" să înfrunte sancţiunile.

În finalul discursului, el a afirmat: "Ne aşteaptă zile grele".

The Guardian prezintă fragmente din discurs:

"Puterea voinţei şi rezistenţa sunt sinonime poporului evreu. Ne vom ridica şi la înălţimea acestui test, deşi este aproape prea greu de suportat. Ziua de Sabat din 7 octombrie va rămâne întipărită ca p zi blestemată şi întunecată în analele naţiunii. Pentru noi, poporul evreu, este cea mai cumplită zi de la Holocaust încoace.

Îi vom găsi pe aceşti criminali blestemaţi (...) cu toată forţa şi îi vom învinge. Îi vom şterge de pe faţa pământului. Va veni timpul când vom reconstrui comunităţile distruse. Vom reconstrui zona din jurul Fâşiei Gaza şi o vom restabili ca o zonă înfloritoare şi prosperă.

Prieteni, ne aşteaptă zile grele, dar nu vom fi descurajaţi şi nu vom ceda".

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Trebuie protejata populatia palestiniana din Fasie, mai ales ca o mare parte a ei nu agreeaza Hamasul. Daca acel segment de populatie va suferi, se va duce spre Hamas care va avea astfel pepiniera.

    Israelul ar trebui sa stabileasca o zona de protectie intr-un colt al Fasiei, in care sa poata migra populatia palestiniana de acolo si care sa fie alimentata cu corturi, alimente si medicamente de ONU, comunitatea internationala si chiar de Israel, apoi restul fasiei Gaza sa fie curatat de armata israeliana (care astfel nu se va mai intersecta cu populatia pe timpul luptelor). In paralel, va trebui sa izoleze prin incercuire zona de protectie civila si dupa ce curata restul fasiei Gaza, sa filtreze tranzitul populatiei din zona respectiva inapoi catre locurile ei de bastina din Fasie, pentru a o curata de luptatorii Hamas. 

    In felul asta este anihilat Hamasul, fara a decima populatia si fara a o intoarce decisiv impotriva Israelului.

    Dupa asta, cu o populatie palestiniana fara Hamas, se pot organiza alegeri in Fasie, urmand ca zona sa ramana sub protectia armatei Israelului si apoi a ONU o perioada mai lunga de timp (cel putin o generatie, pana cand se schimba mentalitatile si ajung sa devina normale si fara ura). 

    Israelienii toti si presedintele Israelului stiu ca Hamas a fost coordonat si inca e LIVE coordonat logistic si ca intelligence (info) de gruparea rusa Wagner din proximitate (vezi nord: Siria si alte zone).

    Tot Israelul sa stie ca Rusia a lovit indirect in corpul acestei tari! Nu e vorba de Hamas , la punctul initial (si pe parcurs) e vorba de Rusia!  

    Sa stie toti asta!  

    Ban.Cher.Vali 

    1. sursa:

      reteaua x twitter 

      cautati 

      Ban.Cher .Vali 

      ... cand cicluri electorale se suprapun cu alte evenimente... ... bancher fiind ar trebui sa intelegi o balanta ... ceea ce unii datoreaza, altii trebuie sa plateasca ... capitalul imbraca multe forme ;) ...

      ... esti capabil sa explici conceptul de margin call?? ...

      ... chemarea pe marja ... inseamna exact ce spune ... chemare pe marja = trebuie sa vii cu bani de acasa sa ramai in joc ... personal nu intelg cum distrugerea poate echilibra jocul?1? ...

    ...

    1. Nu prea ai dovezi aici trolache! N-am vazut sa intre soldat evreu in casa vreunui palestinian si sa-i taie copilul, sa-i violeze nevasta si sa-i impuste pe cei neinarmati. Sau sa se duca la petreceri si sa traga in stanga si in dreapta!

      DAR omoara cu bombe. care-i diferenta?

      terorism cu cutitul sau terorism cu bombe . 

      cand razi cartiere intregi mai rau ca la orice cutremur, te poti gandi ca acolo sunt si copii femei , si oameni nevinovati.  

      pt ca nu toata lumea sustine hamas. multi il sustin, dat nu toti. 30% nu.

      si restul sunt invatati de mici la scoala si biserica, evreii sunt rai moarte evreilor, moarte amenricanilor. asta le preda scoala si biserica. islamul asta ii invata. cam ce sansa ai sa gandesti cu capul tau cand profesorii si popa iti spun ca trebuie sa omori evei inca de la cea mai mica varsta? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb