NETIA, LEVEL 3 ŞI DEUTSCHE TELEKOM LICITEAZĂ PENTRU GTS Luptă în trei pentru achiziţionarea GTS Central Europe

VLAD PÎRVU
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 12 august 2013

Luptă în trei pentru achiziţionarea GTS Central Europe

Trei giganţi ai telecomunicaţiilor se luptă pentru achiziţionarea GTS Central Europe, companie care deţine GTS Telecom, prezentă în România, relatează agenţiile de ştiri Reuters şi Bloomberg.

Conform Reuters, grupul polonez de telecomunicaţii Netia şi-a exprimat dorinţa, oficial, de a cumpăra GTS Central Europe. Pe de altă parte, Bloomberg informează cu privire la o posibilă achiziţionare a grupului, fie de către Level 3 Communications, companie de telecomunicaţii din Statele Unite, fie de către nemţii de la Deutsche Telekom, cea mai mare companie de telefonie din Germania.

Miroslaw Godlewski, directorul executiv al Netia, a declarat, conform Reuters, că grupul pe care îl conduce este interesat de achiziţionarea GTS Central Europe, dar nu a dorit să comenteze mai mult pe marginea subiectului. Netia se află în plin proces de expansiune, operatorul polonez achiziţionând, în 2011, doi rivali de pe piaţa locală, anume Dialog şi Crowley.

Bloomberg notează că Level 3 Communications, companie din Statele Unite ale Americii, prezentă la nivelul a 55 de ţări, este, de asemenea, interesată de achiziţionarea operatorului polonez. Conform sursei citate, Level 3 se află în competiţie cu nemţii de la Deutsche Telekom, aceştia din urmă fiind aproape de finalizarea negocierilor, în luna iunie. Valoarea tranzacţiei, care priveşte achiziţionarea grupului GTS Central Europe, se situează în jurul valorii a 500 de milioane de euro.

GTS Central Europe este cel mai important operator alternativ de telecomunicaţii la nivel regional, cu reprezentanţe în Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia şi România. În ţara noastră, GTS Telecom a rezultat în urma fuziunii KPNQwest România şi GTS România. Din martie 2000 până în 2004, compania s-a numit KPNQwest /GTS România, dupa care, în urma fuziunii, numele a fost schimbat în GTS Telecom. În prezent, este unul dintre principalii furnizori de servicii de telecomunicaţii bazate pe infrastructură din România, în segmentul comunicaţiilor pentru companii mari si mijlocii. GTS Telecom furnizează soluţii naţionale şi internaţionale de transport de date, voce, acces internet, servicii de tip cloud şi colocare în centrele de date proprii. GTS Telecom numără aproximativ 130 de angajaţi şi are sediul în Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb