NICOLAE CIUCĂ: ''Aprobăm creşterea punctului de pensie,majorarea alocaţiei pentru copii şi o indemnizaţie suplimentară pentru persoanele cu dizabilităţi''

G.U.
Politică / 15 decembrie 2021

''Aprobăm creşterea punctului de pensie,majorarea alocaţiei pentru copii şi o indemnizaţie suplimentară pentru persoanele cu dizabilităţi''

Guvernul va aproba în şedinţa de astăzi un pachet de măsuri sociale în beneficiul copiilor, pensionarilor şi persoanelor cu dizabilităţi, stabilind, printre altele, creşterea punctului de pensie, începând din luna ianuarie a anului viitor, cu 10%, de la 1.442 lei, la 1.586 de lei, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă, conform Agerpres.

"Aprobăm în şedinţa de Guvern de astăzi un pachet de măsuri sociale în beneficiul copiilor, pensionarilor şi persoanelor cu dizabilităţi, aşa cum ne-am asumat prin programul de guvernare. Stabilim majorarea punctului de pensie cu 10%, începând cu luna ianuarie a anului viitor, de la 1.442 lei, cât este în prezent, la 1.586 de lei. Decidem, de asemenea, creşterea indemnizaţiei sociale pentru pensionari cu 25%, de la 800 de lei, la 1.000 de lei, începând cu anul 2022. De asemenea, majorăm alocaţia de stat pentru copii şi instituim acordarea, anul viitor, a unei indemnizaţii suplimentare pentru persoanele cu dizabilităţi, respectiv a 13-a indemnizaţie", a declarat Nicolae Ciucă, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a precizat că alocaţia de stat pentru copii creşte la 600 de lei pentru copiii în vârstă de până la doi ani - sau până la trei ani, în cazul copiilor cu dizabilităţi.

"De asemenea, alocaţia de stat va creşte la 243 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 şi 18 ani, dar şi după această vârstă, pentru tineri care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora. Doresc să subliniez că alocaţia de stat se cumulează cu indemnizaţia lunară, cu stimulentul lunar sau stimulentul de inserţie", a completat Ciucă.

Premierul a menţionat şi faptul că indemnizaţia suplimentară pentru persoanele cu dizabilităţi se acordă în mod excepţional, o singură dată.

"Printr-o altă măsură stabilim acordarea în mod excepţional a unei indemnizaţii suplimentare, cea de a treisprezecea, pentru persoanele cu dizabilităţi, indiferent de venituri. Indemnizaţia compensatorie se acordă o singură dată, anul viitor, în luna ianuarie", a afirmat Ciucă.

Şeful Executivului a explicat că măsurile anunţate vor fi fundamentate şi finanţate prin bugetul asigurărilor sociale de stat şi bugetul de stat pentru anul 2022.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. sa creasca venitul la toti care nu lucreaza, traiasca guvernul :)

    Aruncati cu bani din elicopter. Creste datoria publica, creste inflatia! Hai la pomana psd-ului!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb