Nicolae Ciucă a mulţumit premierului Mark Rutte pentru prezenţa militarilor din Ţările de Jos în România

F.D.
Politică / 12 octombrie 2022

Nicolae Ciucă a mulţumit premierului Mark Rutte pentru prezenţa militarilor din Ţările de Jos în România

Prim-ministrul Nicolae CIucă a mulţumit, astăzi, premierului Mark Rutte pentru prezenţa militarilor din Ţările de Jos în România, alături de colegii lor francezi, belgieni şi români. "Reprezintă o dovadă clară pentru Rusia că Alianţa noastră este solidă, unită şi capabilă să îşi apere teritoriul şi valorile", a transmis premierul, potrivit News.ro.

Premierul Nicolae Ciucă se află, astăzi, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită, "GETICA" din localitatea Cincu, judeţul Braşov, împreună cu preşedintele României, Klaus Iohannis, şi cu prim-ministrul Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte, care efectuează o vizită de lucru în România.

"În primul rând, permiteţi-mi să exprim recunoştinţa ţării mele pentru prezenţa în România a militarilor din Ţările de Jos, până la 200 de soldaţi. Eforturile lor, împreună cu colegii lor francezi, belgieni şi români, pentru a construi şi opera Grupul de luptă aliat, sunt foarte apreciate de români. Această contribuţie la postura de descurajare şi apărare a NATO în România este extrem de semnificativă, deoarece reprezintă o dovadă clară pentru Rusia că Alianţa noastră este solidă, unită şi capabilă să îşi apere teritoriul şi valorile", a transmis premierul Nicolae Ciucă prim-ministrului Mark Rutte.

Nicolae Ciucă a reiterat ideea că "invazia rusă în Ucraina a modificat ireversibil relaţia noastră cu Rusia".

"Războiul de agresiune neprovocat, ilegal şi premeditat împotriva Ucrainei este cea mai importantă ameninţare la adresa aliaţilor de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace. Trebuie să rămânem uniţi, solidari, să sprijinim Ucraina şi să împiedicăm extinderea războiului, în special în partea de sud a Ucrainei, la gurile Dunării, cu consecinţa blocării accesului Ucrainei la porturile de la Marea Neagră", a mai afirmat Ciucă.

Potrivit acestuia, "efectele războiului Rusiei se extind atât la ţările aliate vecine, cât şi la partenerii noştri vulnerabili".

"O mare responsabilitate pe care o avem în calitate de aliaţi este să ne asigurăm că lecţia învăţată din această criză de către Rusia şi alţi actori globali şi regionali este că agresiunea are efecte negative semnificative. Am adoptat o poziţie fermă şi hotărâtă faţă de Rusia, în cadrul UE şi NATO, dar şi în formatele multilaterale, vizând izolarea Rusiei la nivel internaţional, susţinerea unor sancţiuni dure şi asigurarea punerii lor în aplicare, pledând pentru un sprijin mai larg din partea democraţiilor din întreaga lume. România a susţinut toate pachetele de sancţiuni ale UE, inclusiv cel mai recent - al optulea pachet", a adăugat Nicolae Ciucă.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Romanilor Le place daca Vin strainii

    peste ei, nu conteaza daca-s turci,rusi

    sau americani 

    1. Comentam sa ne aflam in treaba...

    atat scrie in fisa postului lui ciuca , plecaciuni si multumiri la toata lumea , fara numar !

    I-ai pupat mana?i-ai multumit pentru ajutorul nepretuit pe cere ni-l da ?I-ai promis sa-i dai ceea ce-i trebuie?Rahatist.

    Ce sluga, bai nene... !

    Astia-s in stare sa pupe picioarele stapanilor si daca ne dau afara din UE ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb