NICOLAE CIUCĂ: "Cultele au cerut ca cetăţenii să poată participa la slujbe fără certificatul verde"

G.B
Politică / 2 decembrie 2021

Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, astăzi, după o întâlnire cu reprezentanţii cultelor că aceştia i-au cerut ca cetăţenii să aibă libertatea de a participa la slujbe fără a se impune obligativitatea deţinerii certificatului verde, potrivit Digi24.

"Aş putea spune că activitatea a debutat printr-un mesaj care ne-a plăcut tuturor. Ne iubim ţara şi ne iubim comunităţile. Mesajul nostru a fost clar, prin astfel de activităţi nu facem decât să redăm oamenilor încrederea şi speranţa. Asta se întâmplă în baza unui dialog pe care îl avem cu societatea civilă. Este o modalitate de dialog pe care o vom continua şi cu ceilalţi reprezentanţi ai societăţii civile pentru a putea lua decizii pentru cetăţeni.

A fost o discuţie şi o solicitare a reprezentanţilor cultelor ca cetăţenii să poată participa la slujbe fără să se impună obligativitatea deţinerii certificatului verde. E un proiect în dezbatere, se discută cu fiecare dintre specialişti, şi sperăm ca într-un timp rezonabil să mergem în Parlament şi să avem această lege a certificatului COVID, care se va înscrie în parametri în ceea ce priveşte incidenţa bolii şi va include oamenii care au trecut prin boală", a declarat Nicolae Ciucă.

Despre implicarea în campania de vaccinare a cultelor religioase, premierul a spus că, de la nivelul guvernului, a cerut sprijinul cultelor pentru a putea salva cât mai multe vieţi.

"Discuţia a fost dacă vaccinarea este singura soluţie, răspunsul este că vaccinarea este o soluţie", a afirmat Ciucă, precizând că este important şi comportamentul, faţă de sine, faţă de comunitate.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, de asemenea, că libertatea religioasă trebuie respectată, fiind "unul dintre elementele de bază", astfel că o decizie privind certificatul verde pentru credincioşi va fi luată "în urma unui mecanism consultativ şi incluziv".

"Cred că atunci când vom lua o decizie, care va fi până la urmă politică, ea trebuie luată în urma unui mecanism consultativ şi incluziv. Nu trebuie să fie o decizie discreţionară, ci o decizie care să fie cunoscută, înţeleasă şi respectată de toată lumea. Libertatea religioasă reprezintă unul dintre elementele de bază. Nu putem discuta doar de faptul că există acces la magazinele de strictă necesitate. Credem că şi accesul la serviciile religioase trebuie să ţină cont de acest lucru.

Vaccinarea este parte a soluţiei. Dacă vom avea alături de noi cultele religioase, societatea în ansamblul ei, atunci şi cealaltă parte referitoare la comportamentul individual, cred că poate fi modificat ca să limităm transmiterea", a afirmat Rafila, astăzi, după întâlnirea cu reprezentanţii cultelor.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Vaccinarea voastra cu proiectile dum-dum este astazi, singura solutie a poporului!

    1. In realitatea asta?

    Tov. geal. mare greșeală. Ai deschis cutia Pandorei.

    Horeca, stadioanele, spectacolele de ce nu ?

    Adică pentru unii mumă și pentru alții ciumă ? 

    1. Relatia cu cultele e mai veche.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb