NICOLAE CIUCĂ, DESPRE LEGEA OFFSHORE: "O cantitate suficientă de gaz sigur va duce la scăderea preţului şi pentru cetăţenii români"

S.B.
Politică / 15 aprilie 2022

"O cantitate suficientă de gaz sigur va duce la scăderea preţului şi pentru cetăţenii români"

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, la Brăila, despre legea offshore pe care a semnat-o în cursul dimineţii, împreună cu liderii coaliţiei, că o cantitate suficientă de gaz sigur va duce la scăderea preţului şi pentru cetăţenii români, iar toate aceste demersuri sunt făcute pentru a asigura stabilitatea şi echilibrul pentru o viaţă normală a cetăţenilor, informează news.ro.

Şeful Executivului a arătat că, prin acest proiect legislativ, se asigură cadrul necesar astfel încât exploatările de gaze naturale să poată să asigure, pe de-o parte, independenţa faţă de gazul rusesc, dar şi cantitatea necesară de gaze şi în acest interval de timp, 2022-2027, să putem să gândim dezvoltarea industriei chimice care să poată să folosească aceste gaze naturale.

Premierul a afirmat că, împreună cu ceilalţi doi lideri ai coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Kelemen Hunor, au semnat, astăzi, Legea offshore, o lege atât de aşteptată pentru că odată intrată în vigoare, se va asigura stabilitate şi predictibilitate legislativă pentru investitori, se vor debloca investiţiile în offshore şi onshore şi astfel resursele de gaze naturale din Marea Neagră vor putea fi exploatate.

"De asemenea, resursele onshore de mare adâncime din judeţul Buzău vor putea să înceapă a fi exploatate", a precizat premierul.

Nicolae Ciucă a menţionat că ceea ce aduce nou această lege este vorba despre un regim fiscal competitiv prin care statul va putea să beneficieze de 60% din venituri şi investitorii de 40% din venituri.

"Ca atare, prin această lege, cu certitudine începând din acest an, vom avea pentru prima dată compania Black Sea Oil & Gas livrând gaze cred că nu mai târziu de jumătatea anului; exploatează un perimetru de unde va asigura aproximativ un miliard de metri cubi pe an. Exploatarea în perimetrul Neptun Deep va începe cel mai devreme la sfârşitul anului 2026, începutul anului 2027. Totodată, în onshore la Caragele în judeţul Buzău, exploatarea gazelor la mare adâncime va începe la începutul anului 2024", a arătat şeful Executivului.

Premierul a menţionat că, practic, prin acest proiect legislativ, se asigură cadrul necesar astfel încât exploatările de gaze naturale să poată să asigure, pe de-o parte, independenţa faţă de gazul rusesc, pe de altă parte, să asigure cantitatea necesară de gaze şi în acest interval de timp, 2022-2027, să putem să gândim dezvoltarea industriei chimice care să poată să folosească aceste gaze naturale.

"Ştim foarte bine că ne găsim într-o perioadă în care este foarte mare nevoie de fertilizatori, de îngrăşăminte pentru agricultură. Din cauza lipsei cantităţilor de gaz, combinatul Azomureş nu a reuşit până în acest moment să pornească producţia. Argumentele pentru a putea să creştem şi să ne asigurăm independenţa în ceea ce înseamnă asigurarea resurselor de gaz şi producţia sunt cât se poate de evidente. Mai mult decât atât, o cantitate suficientă de gaz sigur va duce la scăderea preţului şi pentru cetăţenii români, pentru că până la urmă toate aceste demersuri le facem pentru a asigura stabilitatea şi echilibrul pentru o viaţă normală a cetăţenilor noştri", a mai spus Ciucă.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. ciuca, mananci "baclava turceasca", la ce penurie de gaz e pe piata europeana, consumatorul roman va simti doar dispretul politicienilor. De fapt nu mai exista consumator roman, exceptand mintile voastre comuniste, exista consumator european, Engie, ENel, etc. va vinde un "blend" de gaz aliniat la preturi europene.

    Veti parazita Romgazul acceptand contracte bilaterale cu tot felul de companii falimentare gen ELCEN etc. Faptul ca in aproape 10 ani conducerea politica, dupa ce prin legile date a fortat un contract pagubos la Iernut, au mentinut o conducere incompetenta, si nu a ajutat de nici o culoare rezolvarea in regim de urgenta a blocajului, spune multe despre planul de investii si dorinta si capacitatea de a le duce la bun sfarsit.  

    In schimb in nici 2 ani a fost achizitionat o cota parte dintr-un zacamant a carui concesionare expira oricum, golind rezeva de cash a Romgazului si aruncand la gunoi planul de a evolua intr-o companie ce produce bunuri cu valoare adaugata ridicata.  

    De fabrica de metanol la norme europene aduce cineva aminte ? 

    In comparatie Petrom, sub conducere austriaca, a facut revizie majora de 10 ani la centrala in ciclu combinat, si, in contextul inter conectarii retelei de electricitate a romaniei cu cea din europa centrala si est, sunt intr-o pozitie de invidiat vor vinde electricitate aproape oriunde in europa. Sa nu mai zicem ca e de 3 ori mai mare. 

    So in concluzie, stanga imprejur si mars la .... "marelui licurici", apoi mai cumpara niste avioane la mana a treia, ca de gargara suntem satui.

    1. Politica in ginocchio la marele licurici e baza în continuare pentru servantii noștri.

      Poate nu ar strica condimentarea și cu alti licurici mai mici, asa, pentru diversitate.

      Sa-i lustruim puțin cât sunt încă în faza de creștere. Sa le explicam cine suntem și ce vrem:) 

    Deja nu te mai crede nimeni.

    Daca tot gazul pleaca la export nu scade niciun pret.brua asteapta cuminte.

    asa ne-au spus si cu liberalizarea la gaz:ca o creasca concurenta si pretul va scadea.rezultatele se cunosc.daca se dorea sa avem gaz si bani,se mergea pe impartirea productiei.restul e poveste si praf in ochii naivilor.

    Pana sa se infirme ce zic,suntem tot in situatia de vânzare/ tradare de tara si statut de colonie ordinara. 

    1. Naivitate de general obisnuir sa i se indeplineasca ordinele bune, rele .Daca distribuitorii romani nu vor plata pretul gazelor lanivel mondial nu vor primi nici un decilitru de gaz din Marea Neagra.Tot la mila rusilor ajungem

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb