NICUŞOR DAN: "Continuă licitaţia pentru achiziţionarea a 100 de autobuze electrice şi a infrastructurii de încărcare necesară"

N.R.
Politică / 22 iulie 2022

"Continuă licitaţia pentru achiziţionarea a 100 de autobuze electrice şi a infrastructurii de încărcare necesară"

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a anunţat, astăzi, continuarea licitaţiei pentru achiziţionarea a 100 de autobuze electrice şi a infrastructurii de încărcare necesară acestora, după ce Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins contestaţia formulată de Otokar. Ofertanţii se pot înscrie la această licitaţie până pe data de 28 iulie, potrivit News.ro.

"Continuă licitaţia pentru achiziţionarea a 100 de autobuze electrice şi a infrastructurii de încărcare necesară acestora, pentru modernizarea transportului public în comun din Capitală. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins, ca nefondată, contestaţia formulată de Otokar Europe Filiala Bucureşti SRL. Ofertanţii se pot înscrie la această licitaţie până pe data de 28 iulie", spune primarul Capitalei.

El precizează că "valoarea totală estimată pentru achiziţionarea celor 100 de autobuze electrice este de 304.670.300 lei fără TVA, iar finanţarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020".

"Conform caietului de sarcini, publicat în SEAP, în primul an de la semnarea contractului, vor fi livrate 34 de autobuze, restul de 66 urmând să fie livrate anul următor", mai arată primarul.

"Noile autobuze electrice vor fi din gama de 12 metri lungime şi vor avea autonomie de minim 200 km între două încărcări succesive, tracţiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare e Energiei Electrice (SRSEE), baterii de acumulatori, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, trei uşi duble şi aer condiţionat", mai afirmă Nicuşor Dan.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Va fi foarte elegant sa calatorim in aceste autobuze si sa fim mai avansati chiar decat orase europene precum

    Paris si Berlin care se multumesc cu autobuze hibride. 

    Din valoarea mentionata in articol rezulta ca pretul unui autobuz ajunge la cca 600000 euro finantati din fonduri europene. Se pare ca dupa 3-5ani de utilizare trebuiesc schimbate bateriile care reprezinta 40-50% din costul unui autobuz. Din nonprofitul STB se vor deconta si aceste cheltuieli. Daca nu vor fi trase pe dreapta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb