NICUŞOR DAN: "Gabriela Firea şi-a abandonat mandatul şi obligaţiile legale"

J.P.
Politică / 22 octombrie 2020

"Gabriela Firea şi-a abandonat mandatul şi obligaţiile legale"

Primarul general ales, Nicuşor Dan, a subliniat joi că nu şi-a preluat deocamdată mandatul de la PMB şi că problemele legate de furnizarea apei calde trebuie gestionate de primarul în funcţie, Gabriela Firea, pe care a acuzat-o că şi-a "abandonat" obligaţiile legale, conform Agerpres.

"Vreau să spun un lucru foarte important, pentru că, din păcate, nu este foarte bine înţeles. În ultimele patru săptămâni, primarul Bucureştiului a fost Gabriela Firea. Azi, primarul Bucureştiului e Gabriela Firea şi săptămâna următoare, care începe de azi, primarul Bucureştiului e tot Gabriela Firea. Deci, dacă cineva are o problemă cu apa caldă, trebuie să îl întrebe pe primarul în funcţie al Bucureştiului, pe Gabriela Firea, nu pe mine. Este un primar care şi-a abandonat mandatul, şi-a abandonat obligaţiile legale. Este un primar care a abandonat, în plină criză sanitară, toate preocupările - şi alea puţine pe care le avea - în ceea ce priveşte coronavirusul. Şi asta este o chestiune foarte gravă", a arătat Nicuşor Dan, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în faţa sediului Primăriei Capitalei.

El a susţinut că, ''în mod deliberat, se pregăteşte o iarnă grea pentru bucureşteni în ceea ce priveşte serviciul de încălzire''.

"În mod deliberat se pregăteşte o iarnă grea pentru bucureşteni în ceea ce priveşte serviciul de încălzire, tocmai pentru ca, în stilul bine cunoscut, PSD să dea vina pe noua administraţie că nu e în stare să rezolve problemele oraşului. (...) Este nevoie de nişte măsuri preliminare, de nişte stocuri de materiale, de detectoare, de pregătirea unor echipe de intervenţie şi nu am informaţii că lucrurile acestea se întâmplă în momentul acesta", a arătat Nicuşor Dan.

Primarul general ales a menţionat că noua majoritate din Consiliul General va schimba componenţa Adunării generale a Companiei Municipale Termoenergetica, precum şi pe directorul acesteia.

"Termoenergetica este o companie a Primăriei, a Municipalităţii. Acolo există o Adunare generală, care este constituită în mare parte din consilieri generali, care numeşte un consiliu de administraţie, care la rândul său numeşte un director executiv. Imediat ce Consiliul General va fi constituit, noua majoritate va schimba componenţa Adunării generale, deci ulterior a Consiliului de Administraţie şi directorul Termoenergetica", a precizat el.

Întrebat ce îi reproşează directorului actual al Termoenergetica, Nicuşor Dan a replicat că întrebarea aceasta ar trebui adresată sutelor de mii de bucureşteni care nu au avut apă caldă în vara aceasta.

"Termoenergetica a fost un eşec de la momentul înfiinţării sale. Un eşec pe partea financiară - datoriile sale sunt undeva la jumătate de miliard de lei către ELCEN. Un eşec pe ceea ce înseamnă reparaţiile la infrastructură şi schimbarea infrastructurii, iar cei 680 de metri pe care i-au raportat - asta a fost rezultatul lor. Al treilea lucru ţine mai mult de Primărie decât de Termoenergetica - faptul că nu au fost în stare să ia banii europeni care erau alocaţi pentru sector", a declarat Nicuşor Dan.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Bhaaa lasati naiba vrajeala si dati drumul la apa calsa si caldura in plocuri.

    Nu mai speculati naiba imobiliarele noi construite ca sa plece astia din chirii si sa cumpere prima casa pe teapa voastra financiara. 

    Am pierdut chiriasii in 4 garsoniere pe mihai bravu fivar apa calda sa va fie de excroci ordinari. 

    Sa nu dea naiba sa o jucati ca in 2008 cu apa si caldura pe mai toata iarna! 

    Lepre sii sugative la banul public ce sunteti, cu banii pe loby si spalati in investitii speculative. 

    Nu se sesizeaza nimeni ca intrati in guverne lepre si iesiti boieri milionari ? Mizerii corupte! In timp ce eu tre sa investesc si sa creez locuri de munca pentru altii. 

    Eu nu cred ca asta e noul primar general.

    Ai avut o luna sa pui la cale o strategie de rezolvare a problemei si tu tot dai vina pe Firea?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb