NICUŞOR DAN: "Primăria Voluntari riscă să piardă banii europeni pentru lucrările la Bulevardul Pipera"

PETRE BARAC
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 22 septembrie 2015

"Primăria Voluntari riscă să piardă banii europeni pentru lucrările la Bulevardul Pipera"

"Lucrările puteau să fie realizate în perioada de vară, dar au fost reportate după 15 septembrie din cauza managementului prost", consideră preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul

Proiectul de reabilitare şi modernizare a Bulevardului Pipera a dat naştere la controverse încă din stadiul incipient, după ce reprezentanţii Primăriei Voluntari au fost acuzaţi de cetăţeni că nu i-au consultat înainte să ia o decizie cu privire la startul şantierului.

Chiar dacă Primăria a susţinut că proiectul va fluidiza traficul şi va micşora timpul de trazit al oraşului, viteza urmând să crească la 70 km/h, locuitorii comunei s-au plâns că extinderea bulevardului şi parapeţii care vor despărţi sensurile de mers îi vor împiedica să traverseze pentru a-şi duce copiii la şcoală sau la grădiniţă, subliniind ideea că Pipera este o zonă rezidenţială.

În prezent, lucrările derulate de Primăria Voluntari vizează realizarea unui sistem separat de colectare şi evacuare a apelor pluviale, prin relocarea gurilor de scurgere existente, care erau racordate la reţeaua de canalizare.

"Sunt lucrări care se anunţă de doi ani deja, care ar fi putut fi realizate în perioade de vară, când traficul este mai redus", consideră Nicuşor Dan, preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul, care ne-a declarat: "Dacă vă uitaţi pe site-ul Primăriei Voluntari, o să vedeţi că lucrările erau prevăzute pentru perioada 5 iunie - 15 septembrie, dar nu au fost realizate, iar apoi reportate după 15 septembrie, din cauza unui management prost".

Potrivit domniei sale, orice lucrare de infrastructură care poate afecta zeci de mii de oameni trebuie să fie planificată foarte riguros pentru ca timpul de intervenţie să fie minim.

Nicuşor Dan ne-a declarat că Primăria Voluntari riscă să piardă fondurile europene, ce finanţează în mare marte proiectul, din cauză că instituţia ar putea să nu finalizeze la timp lucrările.

"Înainte de începerea lucrărilor trebuie luate în considerare toate detaliile astfel încât timpul de intervenţie să fie minim", ne-a spus domnul Nicuşor Dan, menţionând: "Dacă vorbim de fonduri europene, termenul limită este 31 decembrie 2015 şi mi-e foarte teamă că Primăria Voluntari nu se va încadra în termen şi va pierde banii europeni".

Potrivit sursei citate, traficul din Bucureşti trebuie să fie o prioritate a autorităţilor, iar principala urgenţă pentru oraş este şoseaua de centură, pentru care "Primăria Bucureştiului trebuie să intre în parteneriat cu CNADNR, să contribuie astfel încât centura pe patru benzi să fie terminată".

Totodată, Nicuşor Dan consideră că dezvoltarea unui metrou de suprafaţă pe liniile CFR şi dezvoltarea transportului în comun de suprafaţă prin linii unice pentru autobuze şi troleibuze ar descongestiona oraşul.

"Când de la Nord la Sud vom face 25 de minute pe centură, nimeni nu va mai merge prin 15 semafoare prin Piaţa Universităţii", ne-a mai spus domnul Dan, subliniind că problema traficului din Capitală reprezintă o prioritate pe agenda domniei sale în vederea alegerilor de anul viitor pentru Primăria Capitalei.

Proiectul de reabilitare şi modernizare a Bulevardului Pipera a fost depus pentru finanţare din Fondul European de Dezvoltare Regională. Potrivit datelor publicate pe site-ul Primăriei Voluntari, obiectivele proiectului sunt: "creşterea de la categoria a III-a la categoria a II-a a Bulevardului Pipera, respectiv extinderea carosabilului de la una la două benzi pe sens; amenajarea intersecţiilor principale pentru asigurarea siguranţei şi fluenţei traficului rutier; amenajarea racordării Bulevardului Pipera cu Pasajul superior Pipera şi cu Pasajul superior Tunari".

Valoarea totală a proiectului depus este de 89,5 milioane de lei, din care finanţarea din fonduri europene este de 98%, restul de 2% fiind contribuţia autorităţilor locale.

Pentru realizarea lucrărilor, au fost expropriate mai multe firme şi persoane fizice, suprafaţa totală fiind de circa 1327 de metri pătraţi, însă autorităţile nu au precizat şi valoarea despăgubirilor acordate.

Primăria Voluntari a anunţat că, din data de 15 septembrie, circulaţia va fi restricţionată pe tronsonul de drum cuprins de la pasajul suprateran Pipera ce face legătura între unitatea administrativ teritorială Sector 2 şi unitatea administrativ teritorială Oraş Voluntari până la sensul giratoriu de la intersecţia bulevardului Pipera cu Şoseaua Bucureşti Nord, unde circulaţia rutieră urmează să se desfăşoare pe un singur sens pe direcţia de mers din Bucureşti spre Voluntari.

Ca rută alternativă pentru direcţia de mers din Voluntari spre Bucureşti, Primăria a recomandat ruta Şoseaua Bucureşti Nord - Strada Petricani - Bulevardul Dimitrie Pompeiu - Strada Barbu Văcărescu. Totodată, instituţia a spus că lucrările de modernizare a Bulevardului Pipera au ca termen de finalizare ultima zi din 2015.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb