Nicuşor Dan şi antreprenorii de top din Bucureşti au dezbătut problemele Capitalei

A.P.
Politică / 26 august 2020

Nicuşor Dan şi antreprenorii de top din Bucureşti au dezbătut problemele Capitalei

Nicuşor Dan şi reprezentanţii antreprenorilor din Bucureşti, unii dintre cei mai importanţi investitori din Capitală, s-au întâlnit în cadrul unui eveniment informal, care a avut ca scop prezentarea poziţiilor, a punctelor de vedere pe care le au atât oamenii de afaceri, cât şi candidatul unic al dreptei la alegerile pentru Primăria Municipiului Bucureşti, faţă de problemele Bucureştiului, faţă de obstacolele pe care mediul de afaceri le întâmpină astăzi în derularea activităţii, dar şi în legătură cu proiectele pe care candidatul dreptei le are pentru a debloca oraşul, scrie Digi24.

Problemele Bucureştiului

Aflat în faţa unor nume importante ale business-ului din Capitală, investitori din zona HoReCa, transporturi, logistică, IT, finanţe şi bănci, mulţi dintre ei implicaţi în proiecte de dezvoltare precum RePatriot sau Coaliţia pentru Dezvoltarea României, şi în prezenţa ministrului muncii, Violeta Alexandru, Nicuşor Dan, candidatul susţinut de cele mai importante partide de dreapta, PNL şi USR PLUS, a expus pe larg felul în care vede dezvoltarea Bucureştiului, pe cele mai importante direcţii care afectează azi economia locală. Traficul, infrastructura, birocraţia, relaţia cu antreprenorii, atragerea de noi investiţii, sunt principalele subiecte discutate, teme pentru care oamenii de afaceri prezenţi s-au arătat foarte interesaţi.

Dragoş Anastasiu, investitor în turism şi hoteluri, fost proprietar al Eurolines, preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, Liviu Drăgan, fondator Total Soft, investitor într-un startup de inteligenţă artificială în domeniul managementului, Marius Bostan, investitor, membru al Romanian Business Leaders şi iniţiator al proiectului RePatriot, prin care sunt ajutaţi românii de peste hotare să se întoarcă şi să investească în România, Dragoş Petrescu, investitor în domeniul HoReCa, sunt doar câteva nume ale celor prezenţi la întâlnirea de la Hanul lui Manuc. De remarcat că o bună parte dintre antreprenorii prezenţi la întâlnire sunt români plecaţi peste hotare, care au decis să se întoarcă în România, după Revoluţie, pentru a-şi investi banii aici. Afacerile celor 30 - 40 de antreprenori prezenţi însumează zeci de milioane de euro investiţi până acum în România, care ar putea genera, în anii următori, noi investiţii, noi locuri de muncă.

Locuri de muncă, salarii mai bune, venituri la buget

Nicuşor Dan le-a vorbit despre relaţia cu administraţia oraşului, care trebuie să se îmbunătăţească semnificativ, despre facilităţile pe care domeniile cele mai importante ar putea să le primească pentru deschiderea de noi afaceri sau pentru creşterea celor existente, cu beneficii evidente pentru bucureşteni şi pentru dezvoltarea oraşului: locuri de muncă, salarii mai bune, taxe şi impozite la bugetul oraşului, care pot fi folosite apoi pentru noi proiecte ale Primăriei Capitalei. Nicuşor Dan i-a întrebat, în acelaşi timp, pe antreprenorii prezenţi şi ce cred ei că ar trebui să facă administraţia pentru un mediu de afaceri mai bun, pentru ca afacerile să meargă mai bine, iar oraşul să câştige, aşa cum este normal într-o capitală europeană modernă.

Au fost punctate mai multe subiecte sensibile, precum necesitatea unor noi spaţii de birouri, a unor parcuri industriale moderne, necesitatea de spaţii de conferinţe şi expoziţii, săli de evenimente, dar şi urgenţa cu care traficul trebuie să permită dezvoltarea afacerilor care presupun transportul prin Bucureşti.

Transparenţă, eliminarea corupţiei, management profesionist

Referitor la activitatea primăriei, Nicuşor Dan a reamintit care sunt principiile pe baza cărora vrea să reformeze activitatea acestei instituţii: transparenţă, eliminarea corupţiei, management profesionist, digitalizarea completă, astfel încât să se reducă timpul de interacţiune cu funcţionarii şi cu primăria şi să crească viteza cu care antreprenorii îşi pot obţine avizele şi celelalte acte necesare funcţionării, consultarea cu societatea civilă şi cu reprezentanţii oamenilor de afaceri, detaliază Digi24.

Nicuşor Dan a explicat, de altfel, că o strategie pe baza căreia să se dezvolte oraşul ar putea fi realizată şi cu ajutorul unui grup consultativ format din reprezentanţi ai primăriilor de sector, ai asociaţiilor de business şi ai guvernului, împreună cu cei din Primăria Bucureşti. El le-a spus că va avea în echipa primăriei cel puţin o persoană cu atribuţii executive care să păstreze legătura cu mediul de afaceri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb