"Drumurile mele şi ale dumneavoastră, domnule preşedinte Băsescu, oriunde v-aţi afla, se cam despart. Veţi fi sau nu suspendat astăzi, veţi fi sau nu demis de verdictul poporului român, ne cam despărţim. Dacă nu veţi fi demis la referendum, eu, Crin Antonescu, mă retrag definitiv din viaţa politică."
(Discursul preşedintelui PNL, Crin Antonescu, cu ocazia şedinţei plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului, 6 iulie 2012)
"Dacă Băsescu se întoarce preşedinte la Cotroceni, eu mă retrag: să nu-l mai sâcâi pe domnul Băsescu. Cred că mai mult de jumătate plus unu dintre români au suferit mult în aceşti ani (...) E plăcut. Cineva tot moare. Politic vorbind."
(Declaraţie TV a preşedintelui interimar Crin Antonescu, 17 iulie 2012)
"N-am făcut o promisiune, că nu datoram nimănui. Am spus pur şi simplu domnului Băsescu că înţeleg că după referendumul acesta nu o să mai fim împreună, ori pleacă dânsul, ori plec eu (...)
Când am văzut, totuşi, cât de mult sunt interesaţi partizanii domnului Băsescu, parcă mai mult chiar decât de rămânerea domniei sale, dacă plec eu, dacă nu cumva mă răzgândesc eu, sigur că am avut un sentiment ambivalent, pe de o parte o pornire să rămân, că văd că asta le place şi vreau şi eu să le fac anumite bucurii, dar, după aceea, chiar după introducerea condiţiei de cvorum, am spus, da, chiar şi aşa, e în regulă, dacă nu se strâng nouă milioane de oameni să se pronunţe asupra acestei chestiuni, sau dacă ia mai multe voturi Traian Băsescu, am plecat şi mă duc învârtindu-mă."
................................................
"Nu am afirmat nici aseară, nici altă dată că nu mai demisionez.
Dacă asta este grija principală a dumneavoastră, nicio grijă, fac ceea ce am spus că voi face.
Niciodată nu am încălcat ceea ce am spus în Parlamentul României sau ceea ce am spus că voi face".
(Declaraţii TV ale preşedintelui interimar Crin Antonescu, 24-25 iulie 2012)
"Da, am spus limpede, în Parlamentul României, că dacă Traian Băsescu nu va fi demis, mă voi retrage definitiv din politică.
Astăzi spun foarte clar: nu mă retrag din politică, pentru că Traian Băsescu a fost demis pe fond."
(Discursul preşedintelui interimar Crin Antonescu, la sediul PNL, după invalidarea Referendumului, la 21 august 2012)
"Numai boul este consecvent"
(Declaraţie a preşedintelui suspendat Traian Băsescu, la sediul de campanie a Referendumului, 24 iulie 2012)
"1. Nu se întruneşte cvorumul, Referendum-ul este invalidat, dar USL obţine un scor zdrobitor (de la 65-70% în favoarea USL, proporţia urcă la 95-98%, dacă nu participă fidelii, ceea ce este copleşitor); Antonescu pleacă din Cotroceni triumfător (nici vorbă să-şi dea demisia din politică, va fi desemnat drept candidat unic USL), Băsescu se întoarce târâş - este un preşedinte nelegitim (nu va putea să susţină că şi-ar fi atins ţinta de invalidare şi astfel, să se prezinte drept "victorios" - nu ţine!); îşi dă demisia pe 30-31 iulie (la publicarea rezultatelor definitive) şi gestionează Preşedinţia ca interimar (un interimar al interimarului învins la "masa verde"), până la alegerile preşedinţiale, pe care le programează să aibă loc concomitent cu alegerile legislative; încearcă să-şi pregătească succesorul - "omul instruit Mihai Răzvan Ungureanu" sau "de ce nu tânărul Mihai Neamţu" (hai să fim serioşi!); timpul până oricât de târziu în toamnă, prea scurt +degringolada PDL = Crin Antonescu preşedinte legitim!; Victor Ponta revine la acea dată, drept premier; Băsescu se întoarce la PDL (Blaga se ridică în grabă de pe scaun) şi-l pregăteşte pe "de ce nu", patru ani, în opoziţie."
(BURSA 25 Iulie 2012, articol semnat de MAKE: "VARIANTA 4: NUMAI BOUL ESTE CONSECVENT / Băsescu, resemnat ca preşedinte nelegitim; noul preşedinte - Antonescu")
1. fără titlu
(mesaj trimis de Take în data de 22.08.2012, 09:06)
Basescu a pierdut referendumul cu 90% voturi impotriva, chiar daca a fost declarat invingator de arbitrii numiti de ei. A fost ca un meci de box intre un american si un roman, in care romanul a punctat de 9 ori si americanul o data, iar arbitrii americani declara ca a invins compatriotul lor. Ar trebui ca antrenorul roman sa demisioneze pentru o infrangere care de fapt a fost victorie?
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de MAKE în data de 22.08.2012, 11:11)
Ce ai inteles din "No comment"?
1.2. Gogu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de miki în data de 22.08.2012, 11:16)
Ce mai vrea limbricul asta repetent?Voi ati mintit oameni ca 90% nu-l mai vor pe Basescu si ...cind colo ce sa vezi 60%
i-l vor si 40% nu.Puteti cumpara,de undeva,cu 40 lei un produs cu pretul de 60 lei?Poftim,n-am inteles?
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de pericolul democratiei în data de 22.08.2012, 11:16)
Daca tot nu luam act de institutiile pertinente ale unui stat de drept, acceptandu-le competenta, de ce nu ne debarasam cu totul de acest concept si sa traim de pe o zi pe alta, de la un plebiscit la altul, de la dorintele unei majoritati sau a alteia, care s-o fi dorind sa se formeze, traind pe un val al mofturilor de moment?
2. O lupta inegala
(mesaj trimis de Virgil Bestea în data de 22.08.2012, 11:51)
Iubiti cititori,
titlul No Comment : Antonescu versus Basescu ne ajuta sa ne descoperim pe noi si problemele noastre. Ne face sa intelegem ca am pierdut timp si am castigat experienta, am pierdut incredere si am castigat notorietate. In cele din urma putem spune ca am pierdut respectul fata de inaintasii nostri si am castigat admiratia generatiilor viitoare. Dar la fel ca orice lucru in viata fiecare epitet sau atribut, depinde din nou in ce context il analizam are partile sale benefice si dureroase. Fiecare dintre noi aduce in postura pe care o imbraca propriul sau ADN comportamental in ceea ce priveste relatia cu societatea , economia si institutiile statului. De la un inginer ai astepta rigurozitate, de la un medic dedicatie , de la un filozof introspectiune. Si aceasta enumerare ar putea linistit continua pe mai multe pagini. Tu cititorule si experimentator in ale vietii trebuie sa treci prin filtrul trairilor tale pentru a da verdictul de aprobare sau dezaprobare a acestor "politici comportamentale". Mediile insa ne lasa prea putin timp "a cugeta" asupra unei masuri sau alteia. Si atunci starea "No comment" ne scoate din inertie. Suntem asemenea unui naufragiat care desi se afla in mijlocul unui bazin de inot al carei dimensiuni ni s-ar parea cat imensitatea unui ocean. Desi putem chiar pasi pe fundul lui (al bazinului pentru orice neintelegeri) preferam sa ni se arunce colacul de salvare pentru a fi siguri ca nu vom intra in panica de a fi pusi in situatia de a da de cateva ori din maini pentru a ajunge la marginea perimetrului fricii noastre. Ne putem mereu intrebarea cum sa ne salvam inainte de a verifica totusi pericolul in care ne aflam.
Exercitiul No Comment reprezinta un test de curaj. Acela de a ramane cateva secunde linistiti in bazinul temerilor noastre si a ne raspunde intrebarilor pe care ni le punem, caci a raspunde la intrebari pe care le pun altii nu ne fac decat sa ne pierdem energia lasandu-i astfel pe cei care stiu sa inoate sa ne spuna mai departe ca maretia oceanului este prea temerara daca o raportam la dimensiunea minuscula in increderii in propria noastra persoana.