Noi fonduri BERD pentru proiecte de eficienţă energetică în România

Alina Toma Vereha
Ziarul BURSA #Politică / 21 mai 2008

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat, ieri, că a semnat un credit de zece milioane de euro cu BRD Groupe Societe Generale pentru finanţarea companiilor industriale private din România care implementează proiecte de eficienţă energetică. Împrumutul acordat BRD face parte din Facilitatea pentru Eficienţă Energetică, un program comun de mai mare anvergură finanţat de Comisia Europeană şi BERD.

Programul prevede acordarea de până la 100 milioane de euro sub formă de credite către băncile implicate în proiectele de eficienţă energetică din Bulgaria şi România, arată un comunicat de presă remis redacţiei. Creditul pentru BRD este cel de al patrulea de acest tip acordat unei bănci din România. De la lansarea acestei facilităţi în România, în ianuarie 2008, şi până în prezent, suma totală care a fost investită este de 45 milioane de euro.

Programului i se adaugă 24 milioane de euro provenind de la UE prin Phare. Suma va fi utilizată pentru asistenţa tehnică necesară sprijinirii proiectelor de eficienţă energetică şi pentru acordarea de stimulente atât băncilor cât şi activităţilor conexe. Stimulentele pentru companiile care primesc credite în cadrul acestei Facilităţi vor reprezenta 15% din finanţarea totală.

Autorităţile române au luat deja o serie de măsuri importante pentru combaterea pierderilor de energie. Cu toate acestea, consumul de energie calculat la valoarea PIB continuă să fie mult peste media celorlalte state din UE, iar România are un potenţial important pentru eficientizarea consumului de energie, susţin oficialii BERD. Derularea acestui program prin sistemul bancar vizează stimularea investiţiilor efectuate de firmele private româneşti în proiecte de eficienţă energetică din diferite sectoare de activitate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca prin metoda copy/paste a datelor de pe alte site-uri vreti sa va faceti voi cunsocuti ca "economisti" atunci succes in continuare.Mi-ar fi si rusine sa imi insusesc un articol copiat. Macar scoteti-va numele, ca va faceti de ras.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb