Consumatorii europeni vor fi mai bine informaţi şi vor avea o mai mare libertate de alegere odată cu introducerea noilor reguli privind privind etichetarea produselor alimentare, a declarat, vineri, consilierul de presă de la Biroul de Informare al Parlamentului European în România, Mădălina Mihalache, într-un briefing de presă.
"Parlamentul European insistă asupra dreptului cetăţenilor de a fi cât mai clar informaţi în legătură cu calitatea şi conţinutul produselor. Aceste noi reguli au fost adoptate miercuri de Parlament", a spus Mihalache, citată de Agerpres.
Potrivit noii legislaţii, valoarea energetică, precum şi cantităţile de lipide, acizi graşi saturaţi, carbohidraţi, glucide, proteine şi sare vor trebui să fie mai uşor de observat pe pachetele alimentare astfel încât consumatorii să poată identifica mai repede aceste informaţii.
După publicarea legislaţiei în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, întreprinderile din industria alimentară europeană vor avea la dispoziţie trei ani să se alinieze şi încă doi ani pentru a respecta normele referitoare la declaraţia nutriţională.