"Nokia" România vrea să elimine piaţa gri a telefoanelor

Doru Ivanov
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 3 februarie 2005

"Nokia" România doreşte eliminarea zonei gri a pieţei telefoa-nelor mobile. Imfred de Jong, director general pentru Ro-mâ-nia şi Ungaria al companiei, este de părere că, pentru reducerea segmentului "gri", este ne-cesară o monitorizare mai atentă a importurilor.

Domnia sa a precizat la începutul acestei săptămîni, pentru ziarul "Bursa", că firma pe care o reprezintă nu întîmpină dificultăţi majore în ţara noastră: "< Nokia > priveşte cu mult interes România şi evoluţia sa de la o piaţă în curs de formare, în domeniul comunicaţiilor mobile, către maturizare. Nu avem probleme specifice pe acestă piaţă. Putem identifica, însă, cîteva aşteptări ale întregii indus-trii, care sperăm să se concretizeze curînd în rezultate generale - îmbunătăţirea situaţiei economice şi creşterea puterii de cumpărare, care va duce la orientarea pieţei către produse şi servicii mai sofisticate, către creşterea pieţei de înlocuire şi evoluţia către tehnologia 3G".

Imfred de Jong arată că, pe lîn-gă acestea, este necesară o mai bună monitorizare a pro-venienţei importurilor, precum şi apariţia mai multor companii care oferă conţinut specific pentru telefoanele mobile (ser-vicii pentru utilzatorii aflaţi în mişca-re-informaţii utilitare, ştiri etc.)".

Conform sursei citate, rezultatele firmei "Nokia" în ţara noas-tră corespund evoluţiei generale a companiei pe piaţa internaţională. La nivel global, firma amintită deţine o cotă de piaţă estimată la 32%. Repre-zentanţii "Nokia" spun că anul 2004 a adus un record în ceea ce priveşte volumele de dispozitive mobile, fapt care a condus la dezvoltarea pieţei acestora, precum şi a celei de infrastructură (numărul de abonaţi, la nivel mondial, este de 1,7 miliarde).

Imfred de Jong ne-a declarat că "Nokia" pregăteşte pentru 2005, ca şi în anii trecuţi, un număr important de noi terminale. Domnia sa a precizat că detaliile despre acestea nu pot fi oferite decît la momentul lan-să-rii. Reprezentantul producătoru-lui de telefoane mobile spune că, pe termen lung, planurile companiei vor fi axate pe consolidarea poziţiei de lider al pieţei, pe care a ocupat-o în ultimii cinci ani. Imfred de Jong ne-a mai precizat că, datorită politicii globale de comunicare a firmei "Nokia", informaţiile legate de volumul investiţiilor în publicitate nu pot fi oferite. Din aceleaşi motive, cifra de afaceri nu poate fi prezentată decît la nivel global, şi nu detaliat pe fiecare ţară în parte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb