Nouă persoane şi o societate, trimise în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Andrei Stan
Anticorupţie / 25 februarie 2016

Prejudiciu de 2,5 milioane de euro

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a nouă inculpaţi şi a societăţii Amfora Plus Trans, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare a banilor şi executare de activităţi miniere, fără permis sau licenţă, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Prejudiciul identificat de procurori se ridică la 2,5 milioane de euro

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: "În perioada 2007 - 2011, în calitate de administrator la S.C. Amfora Plus Trans S.R.L., inculpatul Dumitrescu George, cu ajutorul celorlalţi inculpaţi, administratori în fapt sau în drept ai unor societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă, a înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii achiziţii fictive de agregate minerale, utilaje de construcţii şi de excavare, combustibil şi piese de schimb pentru utilaje. Astfel, a fost cauzat statului român un prejudiciu în valoare de 10.525.873 lei (circa 2.500.000 euro).

De asemenea, în perioada 2008 - 2011, inculpatul Dumitrescu George, cu ajutorul celorlalţi inculpaţi, a disimulat originea ilicită a sumei de 25.198.835 lei, dobândită prin săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi executare de activităţi miniere, fără a avea permis sau licenţă, prin introducerea acesteia într-un circuit financiar aparent legal, iniţiat prin acordarea unor împrumuturi S.C. Amfora Plus Trans S.R.L. şi încheiat prin obligarea societăţii în restituirea acestor împrumuturi".

Procurorii au solicitat instanţei ca, în conformitate cu articolul 112 din Codul penal, să dispună confiscarea specială de la inculpatul Dumitrescu George a sumei de 25.198.835 lei.

În vederea recuperării prejudiciului, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri imobile, reprezentând terenuri intravilane şi extravilane de pe raza judeţelor Argeş şi Prahova şi a municipiului Bucureşti, în suprafaţă totală de 416.147 mp., precum şi a unui apartament situat în municipiul Bucureşti.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Argeş.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb