NOUA TEHNOLOGIE INTEL ÎMBUNĂTĂŢEŞTE PERFORMANŢELE NOTEBOOK-URILOR

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 16 iulie 2008

Noua tehnologie de procesor Intel Centrino 2 oferă utilizatorilor HD mobil, capacităţi de securitate suplimentare şi facilitarea administrării, plus un nivel superior de viteză, extinderea duratei de viaţă a bateriei şi a ariei de acoperire wireless.

Intel Corporation şi-a prezentat ieri produsele Intel Centrino 2 Processor Technology, destinate segmentului notebook-uri, o tehnologie bazată pe cinci noi procesoare Intel Core2 Duo. Aproape 250 de modele inovatoare de notebook-uri sunt în proces de lansare pe piaţă, atât pentru utilizatorii individuali, cât şi pentru cei din segmentul de afaceri. Cele mai multe dinte acestea vor beneficia de o combinaţie specială, ce va oferi procesoare puternice, capacităţi grafice, precum şi durată extinsă de viaţă a bateriei care să permită rularea de conţinut video high-definition, dar şi o multitudine de aplicaţii online.

Intel a mai prezentat şi cel mai performant procesor mobil dual-core din lume, Intel Core2 Extreme, ce rulează la 3.06 GHz, conform standardului SPECint_rate_base2006, un benchmark al industriei.

Completând pregătirile pentru o vară axată pe mobilitate, Intel a declarat că intenţionează ca, într-un interval de 90 de zile, să lanseze pe piaţă opt procesoare noi, care vor include în premieră absolută produse mobile quad-core si a doua generaţie de produse pentru notebook-uri ultra-subţiri şi foarte uşoare. În total, Intel va aduce pe piaţă 14 noi procesoare, în contextul în care vânzările de notebook-uri continuă să depăşească vânzările de desktop. Anterior cunoscută sub numele de cod Montevina, tehnologie de procesor Intel Centrino 2 si Intel Centrino 2 vPro aduce îmbunătăţiri semnificative ale tuturor aspectelor legate de funcţionarea unui notebook, inclusiv capitolului performanţă si duratei de viaţă a bateriei, prin intermediul noilor procesoare şi chipseturi, al standardului 802.11n wireless mai rapid (WiMAX urmând în cursul acestui an) şi al noilor capacităţi de manevrabilitate business-class.

"Când am lansat prima dată pe piaţă Intel Centrino, în 2003, existau foarte puţine hotspot-uri Wi-Fi, clipurile video de pe YouTube şi mediile cu funcţii sociale practic nu existau, "subţire şi uşor" erau termeni care defineau nişte idealuri de greutate, iar vânzările desktop-urilor le întreceau cu mult pe cele de notebook-uri," a declarat Mooly Eden, Intel Corporate Vice President & General Manager al Mobile Platforms Group. "La ora actuală, notebook-urile se vând în număr mai mare decât desktop-urile în SUA, iar noi pregătim calea către divertisment HD, o experienţă de gaming online excelentă, viteze mai mari pentru broadband wireless şi metode mai simple şi mai sigure prin care companiile să îşi gestioneze, reactualizeze şi repare reţelele de notebook-uri."

Intel prezintă cinci noi procesoare dual core, bazate pe tranzistorii reinventaţi de companie pe baza formulei high-k metal gate cu constanţă dielectrică ridicată şi pe tehnologia de producţie performantă pe 45 de nanometri. Aceste procesoare sunt oferite cu un front side bus (FSB) mai rapid, la 1066MHz, şi până la 6MB memorie cache L2, iar trei versiuni reduc cu aproximativ 30% consumul de energie al notebook-ului, ajungând la doar 25 de waÑi.. De asemenea, modelele includ Tehnologia Deep Power Down, care deconectează componente de procesare precum core clock-urile şi memoria cache, atunci când notebook-ul nu este utilizat la capacitate maximă, pentru a permite economisirea de energie.

Intel a prezentat de asemenea şi noul Cipset Mobil Intel 45 Express, precum şi seria wireless Intel WiFi Link 5000. Produsele au fost deja trimise către clienţi, primele notebookuri urmând să ajungă pe piaţă în iulie şi august.

Cu viteze de cinci ori mai mari şi arii de acoperire de două ori mai extinse decât în cazul vechiului standard 802.11a/g, seria Intel WiFi Link 5000 oferă suport 802.11 draft-N, care pune la dispoziţia utilizatorului cele mai rapide rate de transfer de date disponibile la ora actuală - de până la 450 Mbps.

Sistemele grafice switchable, o nouă caracteristică opţională pentru eficienţă energetică, disponibilă pe notebook-urile dotate cu tehnologie Intel Centrino 2, oferă şi grafică integrată, şi discretă pe un singur notebook, permiţând utilizatorilor să treacă uşor de la o opţiune la cealaltă.

Sistemele grafice switchable oferă o performanţă 3D superioară, atunci când este necesară, asigurând în acelaşi timp posibilitatea realizării unor economii de energie mai substanţiale. Pentru utilizatorii individuali, tehnologia de procesor Intel Centrino 2 oferă în premieră absolută puterea si durata de viaţă a bateriei necesare pentru a viziona integral un fisier video Blu-ray high-definition, folosind o singură încărcare a bateriei. În plus, permite utilizatorului să joace o multitudine de jocuri online, să descarce conţinut muzical sau să posteze fisiere video mai rapid decât până acum.

Utilizatorilor din segmentul de afaceri, Intel Centrino 2 cu tehnologia vPro le oferă opţiuni îmbunătăţite de administrare şi securitate. Aceste aspecte devin tot mai importante, pe măsură ce companiile îşi înlocuiesc desktop-urile cu notebook-uri şi trebuie să poată face operaÑiuni de diagnosticare la distanţă, upgradarea şi repararea sistemelor, într-o reţea wireless.

Au fost adăugate şi capacităi de administrare îmbunăţită prin AMT 4.0, care oferă posibilităţi de administrare wireless în timp ce sistemul este în modul "sleep", posibilităţi de configurare de la distanţă şi suport pentru standarde de gestionare de generaţie următoare (WS-MAN si DASH 1.0), permiţând în acelaşi timp unui angajat să iniţieze comunicarea cu departamentul IT, din afara firewall-ului unei companii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb