Nouă tentativă de revocare a conducerii Sibex

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 aprilie 2011

Teodor Ancuţa anticipa mişcarea acţionarilor încă de la începutul săptămânii.

Teodor Ancuţa anticipa mişcarea acţionarilor încă de la începutul săptămânii.

O parte dintre acţionarii care au eşuat anul trecut să schimbe conducerea bursei sibiene vor să îşi încerce din nou norocul la Adunarea Generală a Acţionarilor Sibex, programată pentru finele acestei luni.

Alexandru Elian, şeful casei de brokeraj "Delta Valori Mobiliare", care deţine aproape 5% din Sibex, împreună cu Bogdan Baloşan, Narcisa Grigoriu şi Cornel Albu au solicitat revocarea actualului Consiliu de Administraţie al bursie sibiene şi alegerea unuia nou prin metoda votului cumulativ. Cristian Sima, unul dintre cei mai importanţi acţionari care au încercat, anul trecut, să schimbe CA-ul de la Sibiu, este aşteptat să se ralieze la acest demers.

"Data trecută, nu am cerut alegerea membrilor CA prin metoda votului cumulativ şi am greşit. Încercăm să remediem acum această greşeală", ne-a declarat Alexandru Elian, adăugând: "Dacă administratorii vor fi aleşi prin vot cumulativ, nu vor exista învinşi sau câştigători, ci vom avea o mai bună reprezentare a acţionarilor la nivelul Consiliului de Administraţie. Am luat decizia să cerem revocarea actualului CA pentru că nu am avut senzaţia că Sibex se îndreaptă într-o direcţie bună ca business, şi mă refer aici la indicatorii financiari ai societăţii. Nu sunt împotriva ideii de fuziune, dar cred că această mişcare este o decizie de business şi consider că momentul nu este potrivit pentru ea. Deocamdată, domnul Sima nu s-a raliat grupului de acţionari, dar vom vedea. Purtăm discuţii cu toţi cei din piaţă".

Zvonuri despre posibilitatea organizării de noi alegeri la Sibex circulau încă de acum câteva zile, mişcarea acţionarilor fiind anticipată de Teodor Ancuţa, actualul preşedinte-director general al Sibex. Domnia sa a anunţat că doreşte să rămână doar preşedinte al Sibex şi să fie înlocuit în funcţia de director general de un irlandez specializat pe derivate, Patrick Young, pe care l-a prezentat presei la începutl săptămânii. Ca să îşi pună planurile în practică, Teodor Ancuţa, are însă nevoie de sprijinul acţionarilor Sibex, chemaţi să aprobe splitarea funcţiei de preşedinte-director general. În această variantă, Patrick Young ar urma să fie ales ca director general de către Consiliul de Administraţie.

"Nu cred că solicitarea acţionarilor de revocare a CA-ului pune în pericol numirea domnului Young la conducerea executivă a Sibex", ne-a spus Teodor Ancuţa, adăugând: "Grupul de acţionari care a solicitat acest lucru este acelaşi ca în rândul trecut, de altfel au şi declarat că nu se vor lăsa...Nu dă bine pentru Sibex, dar sper că lucrurile se vor limpezi".

La finele anului trecut, un grup de acţionari din care făceau parte Cristian Sima şi Alexandru Elian au solicitat revocarea CA-ului Sibex şi alegerea unuia nou, însă, în urma alegerilor, Cristian Sima a pierdut locul pe care îl avea în conducerea Bursei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cred ce povestea asta merita un produs derivat...Sa zicem DEFSIMA. Ca daca tot e ciclica...Oamenii astia de acolo sunt mai volatili la cap decit piata insasi.Sa ne utam la ei si sa ne ridem. Contractele DEFSIMA o sa le tranzactioneze doar Ancuta. Cu Elian.Ala de la SIF4, stiti voi care, e pa fise rau. Bagi fisele si nu primesti cafeaua....Daca vi se intimpla asta,sunati la Protectia Investitorilor unde e presedinte baiatul acela cu nume de parfum bulgaresc..Daca nu va raspunde inseamna ca e bauta.....protectia.Nu domn' presedinte !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb