Noul Preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din SUA spune că cererea de finanţare pentru Ucraina şi Israel ar trebui divizată

T.B.
Internaţional / 27 octombrie 2023

Noul Preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din SUA spune că cererea de finanţare pentru Ucraina şi Israel ar trebui divizată

Noul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor din SUA, Mike Johnson, a declarat joi că finanţarea pentru sprijinirea Ucrainei şi Israelului ar trebui tratată separat, sugerând că nu va susţine pachetul de ajutor de 106 miliarde de dolari al preşedintelui Joe Biden pentru ambele ţări, informează reuters.

Johnson, vorbind într-un interviu la Fox News, are îngrijorări cu privire la finanţarea Ucrainei în general şi crede că orice bani pentru Israel vor trebui să fie finanţaţi prin reduceri din alte părţi, potrivit sursei menţionate.

A avut o întâlnire cu Biden joi şi a spus că a informat personalul de la Casa Albă că "consensul nostru printre republicani este că trebuie să bifurcăm aceste probleme.", transmite sursa citată

Biden doreşte ca Congresul să furnizeze 106 miliarde de dolari în finanţare suplimentară, cea mai mare parte a banilor urmând să meargă pentru a consolida apărarea Ucrainei şi restul împărţit între Israel, Indo-Pacific şi aplicarea legii la frontieră, menţionează reuters.

Johnson a spus despre finanţarea Ucrainei: "Vrem să ştim care este obiectivul acolo, care este scopul final în Ucraina. Casa Albă nu a furnizat aceste informaţii," a adăugat el, conform sursei precizate.

Biden speră că includerea banilor pentru Israel şi imigraţie va ajuta la convingerea republicanilor din Camera Reprezentanţilor, reticenţi în a trimite bani suplimentari Ucrainei, să susţină măsura, relatează sursa indicată.

"Israelul este o problemă separată - vom aduce înainte o măsură de finanţare separată pentru Israel de peste 14 miliarde de dolari," a spus Johnson în interviu, transmite sursa menţionată. El a spus că republicani din Camera Reprezentanţilor vor căuta alte zone de unde să taie în buget pentru a finanţa sprijinul pentru Israel, informează reuters.

Pachetul include 14,3 miliarde de dolari pentru Israel pentru a finanţa sprijinul pentru apărarea aeriană şi rachetelor şi alte iniţiative, precum şi 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Republicanul, Mike Johnson, mare fan Trump,

    va face zile grele democratilor  

    de acord. bine ca macar unii mai gandesc. cheltuiala banilor publici fara limita creeaza inflatie si saracie in toata lumea.

    si chit ca nu-s fan trump , observ ca acest nou presedinte al camerei deputatilor nu e fosila. sper sa mai apara si altii tineri, ca har domnului nu duce america lipsa de oameni talentati. 

    Scopul final e cheltuirea banilor în Ukraina....big black hole

    "Jamie Dimon, cel mai puternic bancher din SUA şi şeful gigantului JPMorgan,

    îi trezeşte la realitate şi pe cei mai optimişti: Este o greşeala colosală să mai  

    visaţi la un boom economic. Ameninţările la adresa economiei sunt peste tot, 

    iar guvernele lumii nu văd asta şi cheltuie bani iresponsabil", 

    pe inarmare si razboi,in loc sa sprijine economia reala !!! 

    Datoria USA a ajuns la 33 000 miliarde $.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb