NOVA VISION INVESTMENTS: Fondul de investiţii destinat pompierilor, jandarmilor, poliţiştilor şi celorlalţi profesionişti din MAI a devenit operaţional

F.D.
Companii / 23 mai 2022

Dana Lazar - CEO Nova Vision

Dana Lazar - CEO Nova Vision

FIA Nova Protect Fond, fond de investiţii alternative destinat exclusiv pompierilor, jandarmilor, poliţiştilor şi celorlalţi profesionişti din MAI, din Administraţia Penitenciarelor şi din Poliţia Locală, precum şi pensionarilor acestor sisteme a devenit operaţional de astăzi, potrivit unui comunicat de presă.

FIA Nova Protect Fond, autorizat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), este administrat de Nova Vision Investments AFIA şi este singurul din România care are şi o componentă de asigurare.

Pentru cei care doresc să investească în acest fond, administratorul a lansat platforma MyNova, platformă digitală ce oferă posibilitatea de a face subscrieri şi răscumpărări prin proceduri complet digitalizate.

FIA Nova Protect Fond este un fond de investiţii alternative de tip deschis, destinat exclusiv următoarelor categorii profesionale, cu grad ridicat de risc:pompieri şi angajaţi în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), jandarmi, poliţişti, precum şi alţi angajaţi din cadrul Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră, Administraţia Penitenciarelor şi Poliţie Locale.

De asemenea, în FIA Nova Protect Fond pot investi şi pensionari din cadrul acestor structuri, dacă la data subscrierii au vârsta maximă de 55 de ani, indiferent dacă mai activează sau nu în structurile de unde s-au pensionat saulucrează în mediul privat.

"FIA Nova Protect Fond a negociat prin intermediul partenerilor săi o asigurare pentru 24 de ore din 24, 7 zile din săptămână şi pentru accidente produse oriunde în lume. În această poliţă de asigurare, partea contractantă este FIA Nova Protect Fond, prin administratorul Nova Vision Investments AFIA, iar beneficiarii poliţei sunt investitorii FIA Nova Protect Fond. Dacă nu eşti investitor, nu poţi fi asigurat", a explicat Dana Jeaninne Lazăr, Preşedinte Director General al Nova Vision Investments AFIA.

FIA Nova Protect Fond, singurul fond de investiţii alternative din România cu componentă de asigurare.

Noutatea absolută cu care vine FIA Nova Protect Fond în piaţa din România este aceea că, pe lângă componenta investiţională, acesta are şi o componentă de asigurare, care se poate activa în mod opţional. De exemplu, prin simpla subscriere a sumei lunare de minimum 50 de lei, investitorii FIA Nova Protect Fond au acces la două tipuri de servicii:

Componenta investiţională, cu plasamente în instrumente financiare caresunt accesibile, în mod individual, investitorilor cu venituri medii.

Componenta de asigurare, prin intermediul căreia investitorii devin şi beneficiari ai unei poliţe de asigurare de asigurare de viaţă de grup, care acoperă spitalizarea, intervenţiile chirurgicale, invaliditatea totală permanentă, fracturile şi arsurile produse ca urmare a unui accident, inclusiv reabilitarea, precum şi decesul din accident sau boală.

Asigurătorul FIA Nova Protect Fond este Allianz-Ţiriac Asigurări SA, depozitarul şi custodele FIA Nova Protect Fond este BRD Groupe Societe Generale, iar Brokerul de asigurare este compania Insurer Broker de Asigurareşi Reasigurare împreună cu RMN 360.

FIA Nova Protect Fond este autorizat în calitate de Fond de Investiţii Alternative destinat investitorilor de retail (FIAIR), specializat în investiţii în valori mobiliare, depozite bancare, instrumente ale pieţei monetare şi în alte active lichide, conform prevederilor legale în vigoare.

MyNova, platforma prin care investitorii pot face subscrieri online

Investitorii FIA Nova Protect Fond au la dispoziţie platforma online MyNova care le oferă acestora posibilitatea de a face subscrieri şi răscumpărări prin proceduri complet digitalizate. Investitorii FIA Nova Protect Fond nu vor depune niciun document în format fizic, ci vor încărca în aplicaţie toate actele necesare pentru a deveni investitori şi pentru a beneficia de asigurare. Platforma va trimite securizat, către investitori, documentele rezultate ca urmare a subscrierii sau răscumpărării unităţilor de fond.

Semnarea contractelor este integral digitalizată, iar securitatea datelor personale este asigurată de Nova Vision Investments AFIA, care deţine drepturile de autor pentru aplicaţie, şi echipa Plant an App România, care a creat platforma şi se ocupă de mentenanţa acesteia.

După finalizarea procedurii de subscriere, investitorul intră în modulul de asigurare ce realizează legătura cu platforma brokerului de asigurare. Toate documentele de asigurare sunt semnate digital(cu mouse-ul, în cazul utilizării unui computer, sau cu degetul, pe mobil).

Analiza de piaţă realizată de Nova Vision Investments AFIA indică un număr total de aproximativ 245.000 de potenţiali investitori, cât însumează categoriile profesionale cărora li se adresează Fondul, iar planul de business elaborat de administratorul de fond mizează pe un număr între 3.000 şi 10.000 de investitori la lansarea FIA Nova Protect Fond, cu o creştere treptată până la 42.000 de investitori, la finalul anului 2022. Ţinta fixată pentru 31 decembrie 2023 este de 60.000 de investitori FIA Nova Protect Fond.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. FIA Nova Protect Fond este un fond de investiţii alternative de tip deschis, destinat exclusiv următoarelor categorii profesionale, cu grad ridicat de risc:pompieri şi angajaţi în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), jandarmi, poliţişti, precum şi alţi angajaţi din cadrul Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră, Administraţia Penitenciarelor şi Poliţie Locale.

    Sa-i vad pe aia care investesc in astfel de fond. 

    1. O sa investeasca "benevol" la ordin. Cam toti care sint in serviciul activ.

    spalare de bani, ing-ul /nn are produse de tipul acesta unit-linked de 20 de ani. randamentul e bun pt administratori

    In sistemul civil primul fond a fost FMOA(Fondul Mutual al oamenilor de afaceri) al lui Catarama. Au aparut apoi CARITAS, GERALD si apoi celbrul FNI al lui Vantu. Oare ce mai fac aceste fonduri?? Pe unde mai sunt acei bani??. Nimeni nu mai stie. De aceea ere necesar aparitia unuia nou-nout. Mult succes baietilor destepti. Cred ca dau ceva dobanda(56-60% pe an). FNI dadea 200%, Caritasul 800% pe an. Ce vremuri bune erau atunci!!!!????

    1. Ca tot pomenisi de FMOA. Doamna Dana Jeaninne Lazăr, PDG al Nova Vision Investments AFIA, este si PDG al SAFI Invest SA, administratorul Fondului Oamenilor de Afaceri FOA, fost FMOA.

      Coincidenta!? Deloc! Nova Vision Investment este noua denumire a SAFI Invest. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb