"Novartis" disponibilizează 2.500 de salariaţi

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 decembrie 2007

"Novartis" disponibilizează 2.500 de salariaţi

"Novartis" AG, cel mai mare producător de medicamente din Elveţia, va elimina 2.500 de locuri de muncă în următorii doi ani, în condiţiile în care creşterea companiei este afectată de întârzierea lansării unor produse şi de sporirea concurenţei.

Reducerea de personal, care priveşte 2,5% din forţa de muncă a societăţii, va genera economii anuale de 1,6 miliarde de dolari în 2010, spun oficialii companiei cu sediul în Basel. În trimestrul actual, "Novartis" va contabiliza cheltuieli de 450 de milioane de dolari pentru restructurare.

"Novartis" a anunţat o primă rundă de disponibilizări în luna octombrie. Competiţia de pe segmentul medicamentelor generice ameninţă unele produse ale companiei, printre care Lotrel (împotriva bolilor de inimă) şi unguentul antifungic Lamisil.

"Novartis" vrea să reducă numărul nivelurilor adminis­trative, al posturilor din cercetare şi vânzări, urmărind să accelereze creşterea veniturilor în cea de-a doua jumătate a anului viitor.

Directorul executiv al companiei elveţiene, Daniel Vasella, declară că măsurile ce vor fi luate reprezintă doar o simplificare a modului de organizare a acesteia şi de res­tructurare a modului de operare.

În octombrie, "Novartis" a anunţat că intenţionează să elimine mai mult de 1.200 de posturi de pe segmentul de marketing şi cel de vânzări, în SUA. Din aceas­tă mişcare, compania aşteaptă economii de 230 milioane de dolari.

"Novartis" nu este singura societate farmaceutică ce face schimbări din cauza întârzierii lansării sau a aprobărilor pentru unele produse. În luna iulie, compania britanică "AstraZeneca" Plc a anunţat că intenţionează să-şi reducă personalul cu aproape 11%. "Pfizer" Inc. din SUA, cel mai mare producător mondial de medicamente, elimină 10.000 de locuri de muncă, iar "Glaxo­SmithKline" Plc, societate cu sediul în Londra, face disponibilizări în zonele de vânzare, producţie şi cercetare, ca să realizeze economii de 700 milioane de lire sterline (1,43 miliarde de dolari).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb