Novensys lansează soluţii IQ pentru industria alimentară

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 31 mai 2007

Novensys, cel mai important jucător pe piaţa soluţiilor de management al informaţiilor, a lansat în această săptămână FoodVision, o dată cu startul primei implementări pe care o realizează în acestă industrie. FoodVision este o solutie inteligenta capabila sa ofere functionalitati de trasabilitate si management al productiei. Acestor functionalitati li se pot integra arii functionale specifice unei solutii de management al informatiilor end to end: financiar, managementul lantului de aprovizionare, business inteligence, personal si salarizare, logistica, automatizarea depozitelor si a fortei de vanzari.

Solutia FoodVision se adreseaza companiilor procesatoare din industria alimentara, abatoarelor, companiilor distribuitoare de carne si alte produse alimentare precum si crescatorilor de animale.

"De-a lungul timpului Romania a fost scena unor scandaluri mediatice referitoare la contaminari ale unor produse alimentare. FoodVision este instrumentul necesar pentru orice companie care poate fi pusa intr-o astfel de situatie neplacuta de a retrage un produs de pe piata. Dezvoltarea unui astfel de sistem intern de localizare eficientizeaza atat procesele de identificare, retragere, comunicare in piata dar si costurile aferente acestor procese. Raportul cost de implementare - cost de imagine, in acest caz este net in favoarea implementarii unui astfel de sistem. Mai mult decat atat, durata de dezvoltare si implementare a solutiei poate dura intre 3 si 6 luni in timp ce recuperarea investitiei poate fi realizata in termen de mai putin de 9 de luni.

Cu ajutorul FoodVision, viteza de identificare a istoricului unui produs si a materiilor prime din care a fost produs, oriunde in cadrul lantului alimentar de la preluare, transport, depozitare, procesare, distributie si comercializate poate fi comparabila cu viteza unui click. Acest lucru face din FoodVision o solutie extrem de importanta atunci cand o companie nu trebuie sa faca un compromis intre costurile de retragere a unui produs de pe piata si siguranta consumatorilor, ci sa-si eficientizeze acest proces.

In plus, FoodVision include functionalitati care permit eficientizarea procesului de productie in industrie. Solutia poate calcula cantitatile recomandate si poate verifica rezultatele planificate. Pot fi identificate ingredientele necesare si produsele finite ce pot fi procesate din aceste materii prime, poate fi calculata valoarea nutritiva iar managementul retetelor, productia variabila, integrarea ciclului de viata al produselor pentru produsele cu perisabilitate ridicata pot fi doar functionalitati care au atat rol de eficientizare a consumului de materii prime cat si de eficientizare a procesului de productie. Novensys implementeaza un astfel de sistem care integreaza toate facilitatile Microsoft Dynamics NAV si FoodVison la unul dintre cele mai importante lanturi de supermarketuri din Romania. Avem certitudinea ca aceasta prima implementare este un success inca din faza de dezvoltare " declara, Andrei Caunii, Managing Partner, Novensys.

FoodVision este un raspuns la nevoia de documentare a companiilor din industria alimentara astfel incat acestea sa poata procesa o cantitate mare de informatii care sa acopere intregul sistem, in functie de distanta de la producator la distribuitor si care sa ofere precizie si informatie in timp real.

Solutia poate integra cu succes echipamente diverse de ultima generatie cum ar fi: computere mobile, echipamente ce permit pick by voice, imprimante de coduri de bare, imprimante RFID, cantare, numaratori, termometre, echipamente care masoara cantitatea de grasime a carcaselor, etc.

Foodvision este bazata pe platforma Microsoft Dynamics NAV si este special dezvoltata, pe de o parte, pentru a sustine reglementarile in vigoare specifice industriei alimentare si pe de alta parte pentru a raspunde nevoilor specifice producatorilor si distribuitorilor din aceasta industrie: cresterea productivitatii, reducerea costurilor de productie si marirea vitezei de raspuns la cerintele pietei. FoodVision este conforma cu standardele HACCP, directiva 178/2002 a Uniunii Europene, reglementarile international Food Standard si trasabilitatea alimentara.

Obligativitatea raportarii performantelor in managementul deseurilor (animale), eficienta energetica, emisiile de carbon, ambalajele reciclate etc. amplifica si mai mult volumul de informatii ce trebuie procesate de aceasta industrie. Raportarile de genul "triple bottom line" se impun si in cadrul acestei industrii tot mai mult in ultimii ani. Tendinta in aceasta industrie este aceea de a scurta tot mai mult timpul de acces la informatie si de a reduce eficient costurile de productie.

In aceste conditii, existenta unui sistem integrat de management al informatiilor intr-o organizatie devine nu numai o conditie a incadrarii in normele legale de functionare dar si una a succesului.

Novensys crede cu tarie in lucrul bine facut si in acele solutii de business care aduc certitudine si avantaj competitiv. Introducerea FoodVision portofoliul Novensys vine sa sustina promisiunea companiei de a livra sisteme inteligente de management al informatiei care sa ajute companiile din Romania sa ia decizii inteligente in cel mai rapid timp posibil.

Glosar de termeni

Trasabilitate. Capacitatea de a urmari parcursul unei materii prime sau a unui produs de origine animala de-a lungul tuturor etapelor de productie, procesare si distributie - Legea Alimentului in U. E.

Raportare "Triple Bottom Line". Contabilitatea "tripple bottom line" inseamna a extinde raportarile traditionale pentru a putea lua in calcul performantele ecologice, sociale, nu numai cele financiare.

RFID(Radio-frequency identification) - este o metoda de identificare automata ce se bazeaza pe identificarea oricarui obiect pe care se ataseaza etichete care emit un cod unic . Acest cod poate fi citit cu ajutorul unui cititor RFID care trebuie plasat in apropierea locului pe unde trece eticheta. Avantajul acestei tehnologii este ca nu are nevoie de vizibilitate directa cu eticheta pentru ca aceasta sa poata sa fie citita.

Pick by voice - functioneaza pe baza oricarui terminal inteligent mobil care permite utilizarea VOIP (voice over IP) si care este integrat in cadrul unui system de management al depozitului unei companii. Permite ca intregul management al depozitului sa fie condus prin intermediul unor comenzi vocale.

Despre Novensys

Novensys si-a inceput activitatea de integrator in anul 1998 pentru ca in 2007 sa ajunga cel mai important jucator de pe piata solutiilor management al informatiilor. Novensys are o cifra de afaceri de 9,3 milioane USD in crestere cu 19% comparativ cu 2006. Pentru anul 2007 Novensys estimeaza o cifra de afaceri in crestere cu 30%, comparativ cu anul 2006.

Compania Novensys este cel mai bun partener pentru companiile cu care colaboreaza.Compania Novensys a dobandit statutul de Microsoft Gold Certified Partner, este Premier Business Partner Motorola pentru zona EMEA (Europa, Middle East si Africa) in domeniul Enterprise Mobility Solutions si business partner pentru companiile Zebra, Psion, Datalogic, LS Retail, Printronix, Carl Valentin, Magner, NCR, ThinPrint, Tally Genicom, Mantis.

Printre implementarile cele mai importante se pot numara: Flanco, Spar, Acces Press, Cupon Pro, Termoport, Antalis, Brecco, Ferroli, Metro, Dedeman, Flanco, Spar, Cargus, Macromex, Saint-Gobain, Antalis, Ferroli, Termoport, Philip Morris, Imprimeria Nationala, Orange.

Sediul central al companiei Novensys se afla in Bucuresti, compania avand alte trei puncte de lucru in Cluj-Napoca, Timisoara si Brasov.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb