Numărul abonaţilor de televiziune prin satelit a crescut în 2013

A.C.
Companii #Telecomunicaţii / 20 martie 2014

Operatorul de sateliţi globali SES a anunţat creşterea numărului de gospodării conectate la reţeaua de sateliţi, care a ajuns la 291 milioane în lume şi la 151 milioane în Europa, în 2013, potrivit unui comunicat remis de operatorul din Luxembourg.

Comparativ cu anul 2012, aceste valori indică o creştere de 5% atât la nivel mondial, cât şi la nivel european, creştere care se datorează în mare parte dezvoltării din Africa, Orientul Mijlociu şi în special India (+18%) şi Asia-Pacific (+7%), potrivit comunicatului.

Numărul gospodăriilor deservite în America Latină a crescut cu 5%, iar în America de Nord cu 3%. Acestea sunt rezultatele studiului de piaţă anual derulat de SES şi al studiilor detaliate din cadrul "Satellite Monitor" în Europa.

Acoperirea directă a gospodăriilor deservite de sateliţii din flota SES a crescut de la 99 milioane în 2012 la 106 milioane în 2013. Acoperirea indirectă prin transmisii de la sateliţii SES către operatorii de cablu a înregistrat o creştere uşoară de la 152 la 153 milioane de gospodării iar numărul gospodăriilor deservite prin intermediul IPTV (televiziune prin intermediul Internet Protocol) de sateliţii SES, a crescut cu 27%, ajungând la 31 milioane.

Cea mai mare creştere relativă a acoperirii directe s-a înregistrat în regiunea Asia-Pacific (+21%) şi Africa, Orientul Mijlociu şi India (+18%).

"Aceste cifre confirmă creşterea continuă a acoperirii sateliţilor şi rolul lor important ca infrastructură de transmisie, în general şi de transmisie digitală şi de înaltă definiţie (HD), în special", se arată în comunicat.

Sateliţii SES deservesc aproape toate gospodăriile care beneficiază de cablu şi IPTV în Europa (95%), precum şi marea majoritate a gospodăriilor europene care beneficiază de servicii HD prin satelit (81%). În Europa, cea mai mare piaţă DTH (direct to home, în traducere "direct spre casă"), pentru SES, rămâne Germania, cu 18 milioane gospodării ASTRA care primesc semnal TV direct de la flota SES, aceasta transmiţând peste 6.200 de canale TV, dintre care 1.800 sunt HD, se mai arată în comunicat.

SES este un operator global de sateliţi, cu o flotă de 55 de sateliţi geostaţionari iar compania oferă servicii de comunicaţii prin satelit, radiodifuzorilor, furnizorilor de conţinut şi servicii de internet, operatorilor de reţele mobile şi fixe, precum şi organizaţiilor comerciale şi guvernamentale din întreaga lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb