NUMĂRUL DECESELOR ÎN URMA CUTREMURULUI DIN ITALIA A CRESCUT LA 247 MAE: Alţi trei cetăţeni români au murit în seism; 18 sunt daţi dispăruţi

Laura Boico
Miscellanea / 25 august 2016

Cutremurul din Centrul Italiei (Sursa foto: captură Youtube)

Cutremurul din Centrul Italiei (Sursa foto: captură Youtube)

Numărul românilor care şi-au pierdut viaţa a ajuns la cinci

----------

Actualizare 19:40 MAE: Numărul cetăţenilor români daţi dispăruţi, este de 18 persoane

Semnalările privind cetăţenii români daţi dispăruţi, numărul cazurilor aflate în atenţia Ministerului Afacerilor Externe (MAE) este, până la acest moment, de 18 persoane, informează instituţia prin intermediul unui comunicat de presă.

"În continuare, echipele consulare mobile aflate pe teren acţionează în mod coordonat, menţin legătura permanentă cu autorităţile italiene şi întreprind toate demersurile necesare pentru a verifica şi confirma, pe toate canalele disponibile, situaţia persoanelor de cetăţenie română declarate dispărute până la acest moment. Totodată, ambasadorul României în Italia se află la faţa locului, coordonând acţiunile echipelor consulare mobile, asigurând, în acelaşi timp, contactul cu factorii de decizie, la nivel regional. În cadrul demersurilor de asistenţă consulară, una dintre echipele consulare mobile s-a deplasat la mai multe adăposturi care găzduiesc cetăţeni români afectaţi de seism, pentru a verifica situaţia acestora. Cu această ocazie au fost eliberate, pe loc şi în regim de gratuitate, documente de călătorie celor care au solicitat repatrierea", se arată în comunicatul citat.

(G.F.)

--------

Actualizare 14:25 Preşedintele Iohannis - mesaj de solidaritate cu familiile românilor decedaţi în urma cutremurului din peninsulă

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis astăzi un mesaj de condoleanţe familiilor românilor decedaţi în puternicul cutremur din Italia, precizând că este "la curent" atât cu starea de sănătate a celor răniţi, cât şi cu eforturile de căutare a celor dispăruţi.

"Cu profund regret am aflat de vestea decesului cetăţenilor români, în urma cutremurului care a avut loc miercuri în Italia. Transmit cele mai sincere condoleanţe familiilor şi celor apropiaţi. În aceste momente grele, sunt cu gândul la toţi cei afectaţi de această cumplită tragedie. Durerea morţii cuiva drag nu poate fi alinată cu nimic. Sunt la curent atât cu starea de sănătate a celorlalţi cetăţeni români răniţi, cât şi cu eforturile de căutare a celor care sunt, în acest moment, încă dispăruţi", a scris Iohannis pe contul său de Facebook.

(L.B.)

---------

Actualizare 13:50

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) confirmă decesul altor trei cetăţeni români în urma seismului de ieri produs în Italia. Numărul românilor care şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului a ajuns, astfel, la cinci persoane.

"Potrivit ultimelor informaţii obţinute din Italia, a fost confirmat decesul altor trei cetăţeni români în urma seismului survenit la data de 24 august 2016 pe teritoriul Italiei", se arată într-un comunicat al MAE remis redacţiei.

În ceea ce priveşte semnalările privind cetăţenii români daţi dispăruţi, numărul cazurilor înregistrate până la acest moment este de 11 persoane, precizează MAE.

"În continuare, echipa consulară mobilă aflată pe teren acţionează în coordonare cu autorităţile italiene şi întreprinde toate demersurile necesare pentru a stabili dacă printre victime se află şi alţi cetăţeni români", se mai arată în comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia - (0039) 06 835 233 58 şi (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna - (0039) 051 5872120 şi (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Ministerul transmite condoleanţe familiilor cetăţenilor români care şi-au pierdut viaţa în această tragedie şi transmite că acordă "întreaga asistenţă necesară" în continuare.

(S.A.)

----------

Actualizare 09:00 247 de morţi, potrivit unui nou bilanţ al Protecţiei Civile

Puternicul cutremur care a lovit miercuri centrul Italiei a ucis cel puţin 247 de persoane, a declarat joi dimineaţa, Protecţia Civilă italiană, citată de agenţia France Presse (AFP).

Acest cutremur, s-a soldat cu 190 de decese în regiunea Lazio şi 57 de decese în regiunea Marche.

Seismul cu magnitudinea de 6,2 pe Richter a zguduit centrul Italiei miercuri, în jurul orei locale 03:30 (01:30 GMT). Cele mai afectate localităţi sunt Accumoli, Amatrice, Posta şi Arquata del Tronto, aflate între Roma şi Perugia.

(L.B.)

--------

Ministerul Afacerilor Externe anunţă decesul unui al doilea cetăţean român în urma seismului puternic produs pe teritoriul Italiei, potrivit unui comunicat al MAE.

"Ministerul Afacerilor Externe anunţă cu tristeţe şi profund regret decesul unui al doilea cetăţean român în urma seismului puternic produs pe teritoriul Italiei. MAE transmite sincere condoleanţe familiilor celor doi cetăţeni români care şi-au pierdut viaţa în urma acestei tragedii şi acordă întreaga asistenţă necesară în continuare", conform sursei citate.

De asemenea, se menţionează că au mai fost identificate alte două persoane de cetăţenie română printre răniţi, care se află internate pentru îngrijiri medicale.

Echipele consulare mobile s-au deplasat la unităţile medicale unde se află internaţi cei patru cetăţeni români răniţi şi menţin permanent legătura cu personalul specializat care îi monitorizează pentru informaţii actualizate cu privire la evoluţia stării acestora de sănătate.

"Totodată, menţionăm faptul că cele două echipe mobile au continuat demersurile de acordare a asistenţei consulare pe parcursul întregii nopţi, deplasându-se şi la o tabăra de sinistraţi unde sunt adăpostiţi 10 cetăţeni români. În ceea ce priveşte semnalările primite în cursul zilei de astăzi privind cetăţenii români daţi dispăruţi, menţionăm că verificările continuă, în acest moment 8 persoane aflându-se în această situaţie. Cele două echipe consulare mobile se află în continuare pe teren, acţionează coordonat şi întreprind verificări la unităţile spitaliceşti din zonă pentru a identifica dacă printre răniţi sunt şi alţi cetăţeni români", se mai arată în comunicatul MAE.

MAE reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia - (0039) 06 835 233 58 şi (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna - (0039) 051 5872120 şi (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb