O firmă din Braşov vinde ouă la automat

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 14 februarie 2013

Noua hală "de tineret" construită prin acest proiect este, de fapt, o fermă separată ce urmează să fie populată cu 80.000 de puicuţe de o zi, care, treptat, vor înlocui găinile din restul halelor.

Noua hală "de tineret" construită prin acest proiect este, de fapt, o fermă separată ce urmează să fie populată cu 80.000 de puicuţe de o zi, care, treptat, vor înlocui găinile din restul halelor.

O familie de medici veterinari din Bran a ajuns să conducă una dintre puţinele ferme de găini ouă­toare din România, care au supravieţuit regulilor stricte impuse de Uniunea Europeană. Ionuţ şi Vlad Neagu, împreună cu părinţii lor, au avut curajul să facă credite peste credite, iar acum se pot mândri cu un adevărat "imperiu" al ouălor.

De curând reprezentanţii fermei Regalina au găsit o metodă neobişnuită pentru comercializarea ouălor. Pe lângă variantele clasice de vânzare a produselor, aceştia au trecut şi la comercializarea cu ajutorul automatelor de ouă. Acestea au fost introduse în urmă cu aproximativ două luni în principalele pieţe braşovene - Astra, Star şi Dacia. Ideea acestor automate le-a venit reprezentanţilor fermei din dorinţa de a fi mai aproape de clienţi şi în unele cazuri chiar de a le sta la dispoziţie 24 din 24 de ore. Automatele de ouă sunt alimentate în fiecare zi cu produse proaspete direct de la fermă.

În automatele din pieţe ajung doar ouă de categoria medie cu un gramaj cuprins între 53 şi 63 de grame, în caserole de câte 10. Un astfel de ambalaj cu 10 ouă costă la automat 6,5 lei. Aparatele sunt monitorizate în permanenţă prin GPS şi îi anunţă pe cei de la fermă prin SMS, de exemplu, când stocul este aproape epuizat. "Automatele menţin o temperatură constantă a produsului, ele ne transmit printr-un sistem GPS în orice moment starea lor, dacă trebuiesc aprovizionate ori nu sau orice alte probleme sau defecte care pot apărea", a declarat Dumitru Pena, reprezentant vânzări.

Afacere de aproape 20 de ani

Ferma Regalina s-a născut cu multă greutate pe locul fostei ferme de păsări de la ieşirea din Râşnov spre Zărneşti. Era prin 1994 când familia Neagu a început afacerea. "Iniţial, părinţii au avut o farmacie veterinară, mama se ocupa de ea, împreună cu un coleg din Constanţa. Mulţi cumpărători nu aveau posibilitatea să plăteas­că cu bani şi atunci plăteau în compensare cu pui de carne sau cu ouă şi aşa le-a venit părinţilor ideea să creştem şi noi, să producem aşa ceva", povesteşte Ionuţ Neagu, care este medic veterinar, la fel ca şi tatăl şi bunicul lui. Fratele mai mic, Vlad, a studiat economia, aşa că, în firmă, treburile sunt bine împărţite între cei doi.

Transformarea fermei de stat

Cu mare greutate, familia Neagu a reuşit să cumpere fosta fermă de stat şi a început investiţiile. Iniţial au avut o singură hală în care au crescut pui pentru carne. Prin 2002-2003, s-au reorientat spre găini ouătoare, iar acum au patru hale populate cu 70.000 de găini, care produc zilnic 63.000 de ouă.

"Am avut o hală, apoi două. Am accesat două proiecte SAPARD, iar din primul, în valoare de 500.000 de euro, am dotat primele două hale. În 2010 am accesat alt proiect, în valoare de 1,6 milioane de euro. Din acest proiect am reuşit să modernizăm halele cu utilaje agreate de Uniunea Europeană, să le dotăm cu cuşti îmbunătăţite, am construit o hală pentru tineret, staţia de sortare, magazinul de prezentate, dar şi alte investiţii", mai spune Ionuţ Neagu.

Noua hală "de tineret" construită prin acest proiect este, de fapt, o fermă separată ce urmează să fie populată cu 80.000 de puicuţe de o zi, care, treptat, vor înlocui găinile din restul halelor.

Magazinul de prezentare de la Ferma din Râşnov

Ouăle de la Râşnov ajung, deocamdată, doar în judeţul Braşov, în 150 de magazine, dar şi la pensiunile şi hotelurile din zona Branului. La intrarea în fermă există şi un magazin de prezentare unde localnicii nu ezită să vină să cumpere ouă la preţ de producător. Tot aici găsesc carne de pui sau de curcan de la două ferme din Codlea, cu care Regalina s-a asociat într-o cooperativă. Acesta a fost unul dintre marile avantaje ale fermei, pentru că atunci când s-au cumpărat noile utilajele pentru hale, negocierile s-au purtat la un loc cu celelalte două ferme, astfel s-au putut negocia foarte bine preţurile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb