O PLATFORMĂ ONLINE DE FINANŢARE A LUAT FAŢA BVB Patronul Lactate Brădet vrea să obţină 10 milioane de lei

Ziarul BURSA #Companii / 11 martie 2016

Patronul Lactate Brădet vrea să obţină 10 milioane de lei

Actualizare 15:20 Ludwik Sobolewski: "Ştim despre zeci de proiecte, care, în opinia noastră, nu au nicio bază materială pentru a deveni o propunere de afaceri pentru investitorii de pe BVB"

Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, ne-a oferit un răspuns general cu privire la o posibilă listare a companiei Lactate Brădet pe piaţa AeRO a BVB, subliniind că cei din conducerea BVB au cunoştinţă de zeci de proiecte care "nu au nicio bază materială pentru a deveni o propunere de afaceri pentru investitorii de pe piaţa de capital".

"Un răspuns general ar fi că ştim despre zeci, aproape sute de proiecte antreprenoriale care ar putea avea un viitor în raport cu bursa de valori. De asemenea, ştim despre zeci de proiecte, care, în opinia noastră, nu au nicio bază materială pentru a deveni o propunere de afaceri pentru investitorii de pe piaţa de capital", ne-a spus domnul Sobolewski.

Potrivit domniei sale, este uneori recomandabil "să se filtreze fezabilitatea unor idei printr-un filtru juridic, căutând un aviz prealabil de la persoane care au cel puţin o înţelegere de bază a legilor care reglementează strângerea de fonduri publice în schimbul unor acţiuni".

"În schimb, uşile bursei sunt încă deschise pentru Marius Badea, din perspectiva discuţiilor pe care le putem avea, în continuare, cu dumnealui", a adăugat directorul general al BVB.

(A.L.)

------------------------

Proprietarul fabricii de lactate Brădet, Marius Badea, vrea să obţină 10 milioane de lei pe o platformă online de finanţare, unde persoanele fizice pot cumpăra acţiuni la firmă, potrivit unui comunicat de presă.

După ce Institutul Cantacuzino a anunţat că lactatele Brădet nu sunt la baza îmbolnăvirilor recente ale copiilor cu E.coli, patronul fabricii de lactate a anunţat decizia de a transforma compania Lactate Bradet SRL în Brădet Românesc S.A., unde orice român poate deveni acţionar. "Astfel, valul uriaş de solidaritate a românilor cu brandul românesc Brădet, grav afectat de acuzaţiile nefondate ale autorităţilor publice, se poate materializa prin subscriere pentru acţiuni ale noii companii sau sprijin financiar contra bonuri de cumpărături", arată firma, într-un comunicat.

Proprietarul Brădet şi-a propus să obţină prin "sprijina.ro" finanţări de 10 milioane lei, într-un interval de 60 de zile.

BVB se pare că a ratat şansă să intermedieze finanţarea "Brădet", prin sistemul său alternativ de tranzacţionare, AeRO, care se laudă tocmai cu faptul că se adresează micilor antreprenori.

"După strângerea capitalului, înfiinţăm societatea pe acţiuni şi în funcţie de banii subscrişi decidem: fie construim o fabrică nouă, fie extindem fabrica actuală. Eu personal mă voi implica pentru a realiza astfel cea mai mare fabrică de prelucrare a laptelui, cu capital integral românesc", a afirmat Badea.

Patronul Brădet a declarat, miercuri, că anunţul Institutului Cantacuzino, potrivit căruia brânza nu a fost cauza îmbolnăvirii copiilor, este cea mai bună veste pe care a primit-o şi a precizat că nu are de gând să dea în judecată pe nimeni, potrivit Mediafax.

Institutul Cantacuzino a anunţat rezultatele analizelor făcute în cazul copiilor din Argeş, Sibiu şi Bacău, îmbolnăviţi cu E.Coli, stabilind că profilul genetic al tulpinilor de E.Coli izolate de la pacienţi, din brânza de la Brădet şi din carnea de pui nu sunt identice.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, declara în urmă cu o săptămână că bacteria E. Coli O26, care a fost cauza îmbolnăvirii bebeluşilor din Argeş, a fost descoperită în produse lactate ale firmei "Lactate Brădet" din Curtea de Argeş. Ulterior, Achim Irimescu a afirmat că dovada legăturii dintre brânza cu E.Coli de la "Lactate Brădet" şi cazurile bebeluşilor din Argeş îmbolnăviţi nu există.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Badea, succes :)

    Mă gândesc destul de serios. Până atunci trebuie să mă documentez despre industria produselor din lapte din România. Știe cineva ... au randament sau mor de foame? Eu îmi aduc aminte doar de protestele fermierilor care aruncau laptele.

    Este adevarat ca bacteria e-coli gasita in cele 25 kg de branza Bradet nu a stat la baza imbolnavirii copiilor din Arges dar nu trebuie sa uitam ca 25 de kg de branza produsa de ei erau infestate cu e-coli. Si s-ar fi putut imbolnavii alti oameni. N-am incredere in neprofesionisti care se apuca si ei de facut ceva. A terminat Badea industrie alimentara la Galati? Are vreun inginer angahat care sa fi absolvit aceasta facultate? Ca una e sa faci branza la stana si alta e sa ai o fabrica de lactate.

    1. corect

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb