O primă candidatură pentru conducerea DNA

V.D.
Politică / 21 august 2018

O primă candidatură pentru conducerea DNA

Paula Tănase, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, şi-a depus candidatura la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de şef al DNA.

Ministerul Justiţiei a demarat o nouă selecţie pentru propunerea de numire în funcţia vacantă de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, anunţă Agerpres.

Noua procedură se desfăşoară în perioada 6 august - 6 septembrie.

Candidaţii pot depune cereri de înscriere pentru funcţia de conducere vacantă până vineri inclusiv.

Pe 27 iulie, Ministerul Justiţiei a anunţat că au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru funcţia de procuror-şef al DNA, urmând ca procedura de selecţie să fie reluată.

Cei patru candidaţi înscrişi în cursă au fost Florentina Mirică - procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr - procuror-şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob - procuror-şef adjunct al DNA şi Elena Grecu - procuror-şef serviciu în structura centrală a DNA.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. URA, s-a gasit sluga pentru Dragnea!!!

    1. Da, SRI e terminat.

    Televiziunea germană Das Erste a difuzat un reportaj despre Liviu Dragnea și scandalurile de corupție în care este implicat, plecând de la protestele din București.

    ”Sunt conduşi de politicieni corupţi, dar de un timp încoace nu mai suportă în tăcere. Zeci de mii de oameni protestează în toată România. Cererea principală: Demisia. Demisia, hoților” așa încep nemții reportajul în care vorbesc pe larg și despre protestele de la București. Reportajul poate fi urmărit aici! 

    ”În centrul criticilor este el, Liviu Dragnea, preşedintele Parlamentului. Acasă, la ţară, se pare că este preocupat să își umple buzunarele.” 

    Jurnaliş tii germani s-au deplasat în judeţul Teleorman şi au vizitat Insula Belina. ”Bine păzită, Insula Belina se întinde pe o suprafață de 347 hectare. Aparținea statului. Acum de ea răspunde controversata firma de construcții Tel Drum. Ar fi închiriat insulă pentru 1.500 euro pe lună. El (n.r. Liviu Dragnea) ar fi făcut posibil acest proiect dubios. Cel mai puternic politician al României, Liviu Dragnea, șeful Partidului Social-Democrat, aflat la putere, și șeful Parlamentului.” comentează nemții. 

    Jurnalișt ii au filmat și proprietatea lui Dragnea. ”În această construcție fastuoasă, construită de firma suspectată de corupție, Tel Drum, lui Liviu Dragnea îi place să își arate bogăția, în timp ce vecinii săi din Alexandria trăiesc în sărăcie lucie, cu mai puțin de 50 de euro pe lună.” 

    ”România este a doua cea mai săracă țara din UE; instituțiile trenează, neglijența, corupția sunt la ordinea zilei. Speranță au adus anii trecuți aceste imagini. Tot mai mulți politicieni suspectați de corupție sunt aduși aici, chiar și cei mai puternici. Datorită procurorului-șef Laura Codruța Kovesi, lăudată în Europa și de Comisia Europeană... O altă speranță este societatea civilă. De aproape doi ani, mii de oameni ies regulat pe stradă împotriva lui Dragnea și a întregului guvern. În urmă cu câteva săptămâni au fost adoptate legi care ar putea avantaja politicienii corupți și condamnații ca Liviu Dragnea. Apoi lupta anticorupție a mai primit o lovitură. Kovesi a fost revocată la dorința guvernului. În jur de 100.000 de oameni nu vor să tolereze asta. Este 10 august. Deodată protestul paşnic este oprit cu salve de gaz lacrimogen din parte forţelor speciale ale Jandarmeriei. Este una dintre cele mai brutale intervenţii ale forţelor de oridine de la Revoluţia din 1989 încoace.” 

    „Acum , guvernul încearcă să dea protestului imaginea unei încercări de lovitură de stat” încheie jurnaliștii germani. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb