După primul an de activitate, realizarea care mă bucură cel mai mult izvorăşte din relaţie de încredere stabilită cu colegii din Parlament. Fiecare dintre noi are priorităţile sale şi este cu atât mai plăcut să lucrăm într-un climat de încredere. Astfel, iau naştere adevăratele sinergii, a declarat deputatul Oana-Marciana Ozmen (USRPLUS), secretar al Comisiei pentru Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor.
"Dincolo de culoarea politică, consider că doar prin dialog putem veni cu soluţii legislative pentru problemele actuale. Voi continua să construiesc noi parteneriate şi să am o comunicare deschisă cu toţi colegii mei din Parlament, indiferent de apartenenţa politică a acestora. În plus, prioritar pentru mine va rămâne consultarea mediului academic, mediului diplomatic, specialiştilor în domeniu. Salut deschiderea spre dialog a reprezentanţilor executivului (Ministerul Energiei şi Ministerul Dezvoltării) precum şi ale altor instituţiilor cu rol de reglementare(ANRE) şi cred într-o colaborare fructuoasă. Menţionez că reprezentanţii instituţiilor au oferit ajutorul solicitat, iar întotdeauna a primat expertiza, cu precădere în domeniul eficienţei energetice.
Va fi necesar să răspundem cu promptitudine atunci când avem de transpus directive, precum cea privind eficienţa energetică asupra căreia am primit deja un aviz motivat din partea Comisiei. Pe lângă reacţii rapide şi înţelegerea mai în profunzime a priorităţilor UE, legislaţia comportă schimbări atât timp cât reuşim să le armonizăm cu norme de reglementare. În acest sens, specialiştii din sector au un cuvânt important de spus, iar acest fapt a fost transpus în elaborarea propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe. Am înregistrat propunerea la Senat, cu susţinerea colegilor din toate partidele politice, iar aceasta vizează actualizarea legislaţiei pentru ca repararea şi înlocuirea ascensoarelor şi a componentelor mecanice să se facă în baza raportului tehnic de specialitate. Proiectul face apel la colaborarea dintre Comisiile tehnice de amenajare a teritoriului, fialialele Ordinului Arhitecţilor din România şi asociaţiile profesionale ale auditorilor energetici pentru clădiri, urmând a fi supus dezbaterilor din comisiile de specialitate în prima sesiune parlamentară a anului următor.
2022 va fi un an de referinţă privind modificările pe care le vom face în legislaţia naţională. Este necesar să existe o colaborare între specialişti, între autorităţile locale care deja sunt un model de bună practică, pentru a crea acest cadru naţional referitor la nZEB până în 2030, apoi pentru clădirile cu zero-emisii", susţine Oana Ozmen .
Domnia sa a precizat că pentru a perfecta orice iniţiativă, dezbaterile reprezintă instrumentul cel mai potrivit şi voi continua astfel, cu sprijinul Comisiei pentru Industii şi Serrvicii, precum şi a altor colegi interesaţi organizarea de conferinţe tematice, similar cu desfăşurate în 2021 - "Eficienţa Energetică - Provocare pentru anul 2021" din luna aprilie şi "Standarde nZEB - Eficienţa Energetică şi Materiale de Construcţii" din octombrie.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 31.12.2021, 18:32)
O tara din ce in ce mai depopulata, o zona rurala moarta cu sate care dispar!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.01.2022, 07:23)
Păi uită-te la aceasta deputată. Că ea sunt sute. Iluștri necunoscuți habarniști care sunt "deputați". Ăștia decid viitorul țării. Atunci nu te mira de nimic