Obama, campanie în Pennsylvania, pentru Kamala Harris

A.D.
Politică / 11 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Fostul preşedinte american, Barack Obama a ţinut ieri un discurs de sustinere pentru vicepreşedinta Kamala Harris. Obama a prezentat pasional argumente împotriva lui Donald Trump, în timpul unui miting de campanie desfăşurat în Pennsylvania, în care s-a adresat în special electoratului masculin, relatează news.ro.

Barack Obama a sustinut-o pe Harris în repetate randuri, de când aceasta a preluat ştafeta după ce preşedintele Joe Biden a renunţat la cursa electorală, în iulie, în urma unei prestaţii slabe la dezbaterea împotriva lui Trump, fostul preşedinte republican.

Barack Obama este încă popular în rândul susţinătorilor de bază ai partidului său democrat. Mitingul pe care l-a susţinut la Universitatea din Pittsburgh, care a avut loc în timp ce Harris şi-a petrecut ziua făcând campanie în Nevada şi Arizona, este primul dintre mai multe evenimente pe care intenţionează să le organizeze în săptămânile următoare în statele unde competiţia este strânsă şi care sunt decisive pentru alegerile care urmează.

În argumentele îndreptate împotriva lui Trump, Obama s-a concentrat asupra alegătorilor de sex masculin, un electorat pe care Harris a avut dificultăţi în a-l cuceri. "Îmi pare rău, domnilor. Am observat acest lucru în special la unii bărbaţi care par să creadă că modul în care se comportă Trump, atacurile lui şi dispreţul faţă de oameni sunt un semn de forţă. Sunt aici să vă spun că asta nu este adevărata forţă", a afirmat el.

"Adevărata putere înseamnă să ajuţi oamenii care au nevoie şi să îi aperi pe cei care nu se pot apăra întotdeauna singuri. Asta ar trebui să ne dorim pentru fiicele noastre şi pentru fiii noştri", a susţinut Obama.

Potrivit news.ro, înainte de miting, în timpul unei opriri la un birou local de campanie, Obama a mers un pas mai departe, sugerând că bărbaţii de culoare nu o susţin pe Harris din cauză că este femeie. "O parte din asta mă face să cred - şi mă adresez direct bărbaţilor - o parte din asta mă face să cred că, ei bine, voi pur şi simplu nu percepeţi ideea de a avea o femeie ca preşedinte şi veniţi cu alte alternative şi alte motive pentru asta", a afirmat Obama.

"Kamala este la fel de pregătită pentru această funcţie ca orice candidat la preşedinţie", a mai adaugat el. "Cu Kamala ai planuri reale. Trump - concepte ale unui plan", a punctat fostul preşedinte al SUA.

Obama nu este singurul fost preşedinte pe care campania lui Harris îl foloseşte în campanie. Bill Clinton, ca şi Barack Obama un preşedinte democrat cu două mandate, precum şi un fost guvernator al statului Arkansas, vor face escală în Georgia duminică şi luni, înainte de a se duce în Carolina de Nord pentru un tur cu autobuzul la sfârşitul săptămânii, într-un efort de a ajunge la alegătorii din mediul rural.

Evenimentul organizat de Obama a avut loc într-un campus universitar, în speranţa de a atrage electoratul tânăr, o parte esenţială a coaliţiei, pe care campania lui Harris speră să o propulseze spre victorie.

La rândul ei, Kamala Harris a fost unul dintre primii susţinători ai candidaturii lui Obama la alegerile prezidenţiale din 2008. De altfel, există voci care susţin că Obama a contribuit la scoaterea lui Biden din cursă după ce îngrijorările democraţilor cu privire la vârsta şi abilităţile liderului în vârstă de 81 de ani au crescut vertiginos ca urmare a dezbaterii din iunie, împotriva lui Trump.

Harris şi Trump rămân într-o cursă strânsă, iar victoria în Pennsylvania ar putea fi esenţială pentru câştigarea Casei Albe.

"Înţeleg de ce oamenii caută să zdruncine lucrurile", a declarat Obama în faţa mulţimii de la miting. "Îi înţeleg pe oameni, care se simt frustraţi, care au sentimentul că 'putem face mai bine'. Ceea ce nu pot înţelege este de ce cineva ar crede că Donald Trump va schimba lucrurile într-un mod care este bun pentru voi, Pennsylvania", a subliniat el.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb