Obiectivele Grupului PPC pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, validate de Science Based Targets initiative (SBTi)

R.S.
Companii / 18 octombrie

Obiectivele Grupului PPC pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, validate de Science Based Targets initiative (SBTi)

Obiectivele pe termen scurt şi lung ale Grupului PPC pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră au fost validate de organizaţia internaţională Science Based Targets initiative (SBTi), după o evaluare detaliată. SBTi a confirmat că obiectivele de reducere a emisiilor propuse de Grupul PPC sunt pe deplin aliniate cu ţinta de limitare a încălzirii globale la 1,5°C, stabilită prin Acordul de la Paris, şi cu scopul de a atinge emisii net-zero pe întregul lanţ valoric până în 2040, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Odată cu această validare oficială din partea SBTi, Grupul PPC se numără în prezent printre cele aproximativ 3.600 de companii şi instituţii financiare care s-au angajat să atingă net-zero. Mai mult, PPC devine primul grup energetic din Grecia care primeşte această validare.

Preşedintele şi CEO-ul Grupului PPC, domnul Georgios Stassis, a declarat: "Odată cu validarea obiectivelor de decarbonizare de către SBTi, Grupul PPC se află oficial pe drumul către atingerea neutralităţii climatice până în 2040, aliniindu-se totodată cu obiectivul Acordului de la Paris de a limita creşterea temperaturii globale la 1,5°C. Din 2019, implementăm constant Pactul verde european în producţia de energie electrică, eliminând treptat unităţile pe bază de lignit şi dezvoltând rapid portofoliul nostru de energie regenerabilă, ca o condiţie esenţială pentru transformarea energetică a Grupului şi un pilon important în efortul naţional de combatere a schimbărilor climatice. Ne menţinem angajamentul faţă de acest obiectiv, integrând în strategia noastră crearea de valoare comună pentru mediu, societate, investitori şi clienţi", potrivit comunicatului.

Obiectivele pe termen scurt şi lung ale Grupului PPC

Obiectivele pe termen scurt ale Grupului PPC, până în 2030, având ca an de referinţă 2021, validate de SBTi, sunt:

Reducerea cu 73,7% a emisiilor de gaze cu efect de seră tip 1 şi 2 per MWh generat

Reducerea cu 73,7% a emisiilor de gaze cu efect de seră tip 1 şi tip 3/categoria 3 per MWh vândut, legate de activităţile de combustibil şi energie, care acoperă întreaga energie electrică vândută

Reducerea cu 42% a tuturor celorlalte emisii absolute de gaze cu efect de seră tip 3.

Obiectivele pe termen lung ale Grupului PPC, stabilite până în 2040, având ca referinţă anul 2021, includ:

Reducerea cu 98.6% a emisiilor de gaze cu efect de seră tip 1 şi 2 per MWh generat

Reducerea cu 98.4% a emisiilor de gaze cu efect de seră tip 1 şi tip 3/categoria 3 per MWh vândut

Reducerea cu 90% a tuturor celorlalte emisii absolute de gaze cu efect de seră tip 3.

Science Based Targets (SBTi) este o iniţiativă internaţională care încurajează companiile să stabilească obiective pentru reducerea emisiilor lor, pe care le validează pe baza celor mai recente date ştiinţifice referitoare la schimbările climatice. Iniţiativa este o colaborare între organizaţia internaţională non-profit CDP, Pactul Global al Naţiunilor Unite, Institutul Mondial al Resurselor (WRI) şi Fondul Mondial pentru Natură (WWF) şi face parte din angajamentele Coaliţiei "We Mean Business". SBTi defineşte şi promovează cele mai bune practici în stabilirea de obiective bazate pe date ştiinţifice. Oferind o gamă de resurse şi ghiduri pentru stabilirea obiectivelor, SBTi evaluează şi aprobă independent obiectivele companiilor, asigurându-se că acestea respectă criterii stricte, se menţionează în comunicat.

Criza climatică a devenit una dintre cele mai importante provocări cu care se confruntă umanitatea, aşa cum confirmă studiile ştiinţifice, constatările Grupului Interguvernamental de Experţi privind Schimbările Climatice (IPCC) şi comunitatea internaţională prin Acordul de la Paris din 2015. Scopul central al Acordului de la Paris este de a întări răspunsul global la ameninţarea schimbărilor climatice, menţinând creşterea temperaturii globale în acest secol cu mult sub 2 grade Celsius faţă de nivelurile preindustriale şi de a urmări eforturile de a limita şi mai mult creşterea temperaturii, la 1,5 grade Celsius. Uniunea Europeană şi-a propus să atingă neutralitatea climatică până în 2050 şi, pe termen scurt, să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 55% până în 2030.

Prin strategia sa proactivă de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, Grupul PPC se afirmă ca un lider în cadrul reglementărilor europene şi se aliniază în mod constant cu descoperirile ştiinţifice referitoare la climă. Grupul PPC joacă un rol esenţial în sprijinul angajamentelor Greciei de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, respectând obligaţiile ţării sub Acordul de la Paris, Legea Europeană privind Clima, cadrul de reglementare Fit for 55, precum şi Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
prow.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb