Odile Renaud-Basso: Sprijinul BERD pentru exporturile Ucrainei nu este afectat de protestele europene

R.S.
Internaţional / 19 martie

Odile Renaud-Basso (Sursa foto: X/Odile Renaud-Basso)

Odile Renaud-Basso (Sursa foto: X/Odile Renaud-Basso)

Sporirea opoziţiei politice faţă de exporturile ucrainene de cereale prin Europa nu va afecta eforturile Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare de a ajuta Ucraina să-şi aducă produsele pe piaţă, a afirmat astăzi preşedintele BERD, Odile Renaud-Basso, într-un interviu acordat Reuters.

Instituţia încă vrea anul acesta să lanseze o schemă cu sectorul privat pentru a asigura transportul intern de marfă, şi continuă să lucreze la aşa-numitele "culoare de solidaritate" care permit Kievului, de la începutul războiului, să canalizeze mai mult de jumătate din exporturile sale de cereale prin Europa, a declarat Odile Renaud-Basso, relatează Reuters.

Oficialul a adăugat că activitatea BERD nu este afectată de protestele prin care fermierii polonezi au blocat punctele de trecere a frontierei cu Ucraina şi au cerut restricţionarea produselor agricole ucrainene, temându-se de concurenţa neloială, informează sursa citată.

"Lumea are nevoie de produsele din Ucraina ... şi de asemenea Ucraina trebuie să-şi poată susţine economia, efortul de război şi aşa mai departe, ei trebuie să aibă resursele necesară şi să poată face exporturi", a explicat şeful BERD.

Oficialul a adăugat că destul de multe proiecte BERD sunt menite să faciliteze tranzitul de mărfuri ucrainene, inclusiv pe calea ferată, şosele şi porturi, precizează sursa menţionată.

Acum BERD se concentrează pe un mecanism de asigurare pentru transportul intern. Sperăm să funcţioneze în cursul anului", a anunţat preşedintele BERD.

De la începutul invaziei ruseşti, BERD a investit anual 1,5 - două miliarde de euro în Ucraina. Deşi în urma majorării capitalului, BERD va putea să-şi dubleze sprijinul, acest lucru se va întâmpla doar dacă ţara nu mai este implicată într-un conflict activ şi a ajuns la faza de reconstrucţie. Dacă sprijinul financiar al SUA către Ucraina se va reduce, ar putea fi afectate activităţile BERD, precum şi economia ucraineană. "Monitorizăm cu atenţie evoluţiile", a declarat Odile Renaud-Basso, potrivit Reuters.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Bani la bani trage,

    investitiile strainilor , in cumpararea terenurilor agricole excelente din Ucraina,

    trebuie sa aduca castigul calculat , e clar ca lumina zilei 

    1. Nu se poate cumpara teren in Ucraina de catre straini - e in lege asta! SI rusnacii s-au prins si s-au gandit ca e mai bine cu forta :)

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb