ODISEEA ADEVĂRULUI ŞI A MINCIUNII Marca "Adevărul Holding", în executare silită

Ioana Popa
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 6 iunie 2012

Marca "Adevărul Holding", în executare silită

UPDATE 14: Marca Click a fost adjudecată cu 11 milioane lei plus TVA de Emilia Ciucan, fosta avocată a Rompetrol

Emilia Ciucan, fost avocat al Rompetrol, şi-a adjudecat pentru 11 milioane de lei (plus TVA) marca Click la o licitaţie care a avut loc astăzi. Emilia Ciucan, care a mai achiziţionat alte două mărci la licitaţie, a insistat că a participat în nume propriu. În timpul licitaţiei ea a dat însă semne de familiaritate cu avocaţii Adevărul Holding, arătându-şi reciproc mesaje pe telefonul mobil. De altfel, avocatul unui alt participant la licitaţie a cerut să se consemneze în procesul verbal că "cel puţin unul dintre avocaţii debitorului, Dragoş Dănău, este avocat-colaborator al casei Ciucan&Asociaţii şi drept urmare cumpărătorul Emilia Cucan are legătură cu debitorul, lucru care nu este permis". În plus, Mediafax Group a anunţat că va contesta licitaţia.

După licitaţie, reprezentantul Acsis Solv IPURL, administratorul judiciar al Odyssey Communication, a declarat că, având în vedere că nu s-a ajuns la suma pe care agenţia de publicitate o are de recuperat de la Adevărul Holding, va avea loc o nouă licitaţie, în care vor fi scoase la vânzare mărcile nevândute azi - Adevărul Holding şi TV Click!, dar şi alte mărci. La rândul său, Anca Constantinescu, cea care a cumpărat una dintre mărcile Bucureşti 106,2 Click FM şi marca Clic, a spus că le-a cumpărat pentru că doreşte să-şi lanseze propriul post de radio şi a afirmat că ar fi primit deja oferte pentru mărcile cumpărate astăzi.

--------------

UPDATE 13: Licitaţia a fost suspendată 20 minute

Licitaţia a fost suspendată pentru 20 de minute, la cererea creditorului.

------------------

UPDATE 12: Licitaţia a ajuns la a doua strigare a poziţiei 4

În acest moment, s-a ajuns la a doua strigare a poziţiei 4 din mărcile licitate: "Click FM", care a pornit de la preţul de 9.000 lei.

Pentru această marcă s-a înregistrat Ciucan Niculina şi compania Proconsul.

----------------

UPDATE 11: Licitaţia se va opri când suma creanţelor va fi acoperită

Creditori vor opri licitaţia când suma creanţelor va fi acoperită, în acest moment fiind obţinută suma de 11 milioane lei, pentru marca "Click", creanţele "Adevărul Holding" către Odyssey ridicându-se la peste 15 milioane lei.

-----------------

UPDATE 10: Mediafax contestă licitaţia

Reprezentantul Mediafax a contestat licitaţia invocând faptul că marca scoasă la vânzare face parte dintr-un bloc şi achiziţia unei singure mărci din bloc nu este validă, acesta fiind şi motivul pentru care grupul Mediafax s-a retras din licitaţie.

--------------------

UPDATE 9: "Click" s-a adjudecat Ciucan Niculinei pentru 11 milioane lei

Marca "Click" s-a adjudecat Ciucan Niculinei la preţul de 11 milioane de lei, Silviu Stratulat şi Mediafax retrăgându-se.

-------------------

UPDATE 8: Perioada de plată s-a prelungit cu 24 ore

Diana Flutur, reprezentata creditorilor, a hotărât ca perioada de plată să se prelungească până la 24 de ore de la adjudecarea mărcilor.

----------------

UPDATE 7: Stratulat a cerut o nouă pauză

Licitaţia încă nu s-a încheiat, Silviu Stratulat cerând o nouă pauză.

Suma licitată pentru marca "Click", în acest moment, este de 11 milioane lei din partea Ciucan Niculinei. Ringier s-a retras din licitaţie.

-----------------

UPDATE 6: S-a luat pauză de la a treia strigare

A treia strigare a ajuns la o pauză după ce Ciucan Niculina a supralicitat la 4 milioane.

Suma la care s-a ajuns, în acest moment, este de 7.250.000 lei. Pauza a fost cerută de Silviu Stratulat, deoarece doreşte să supraliciteze, însă are nevoie să-şi verifice banii din cont.

------------------

UPDATE 5: S-a încheiat a doua strigare

La sfârşitul celei de-a doua strigări, cea mai mare ofertă aparţine Ringier, de 1.700.000 lei, urmată de cele a lui Silviu Stratulat, de 1.550.000 lei, a Ciucan Niculinei, de 1.500.000 lei şi a Mediafax, de 1.100.000 lei.

Licitaţia continuă cu a treia strigare, după pauză.

Creditorii au dorit ca executorul să consemneze faptul că doresc plata în urma licitaţiei până la sfârşitul zilei de astăzi, urmată de un ordin de plată trimis prin e-mail, în caz contrar, licitaţia urmând să se reia.

Cea de-a treia strigare nu s-a reluat, în acest moment purtându-se discuţii între creditor şi debitor.

------------

UPDATE 4: S-a încheiat prima strigare

La finalul primei strigări, cea mai mare oferă aparţine Ciucan Niculinei, de 1 milion lei. Mediafax a oferit 799.999 lei, în timp ce Silviu Stratulat a oferit 150.000 lei.

Debitorii încearcă, în continuare, să oprească licitaţia, afirmând că raportul vizând valoarea mărcilor este eronat.

--------------

UPDATE 3: S-a început licitaţia la "Click"

Licitaţia pentru poziţia 2, marca "Click", a început.

Persoana fizică participantă la licitaţie este Ciucan Niculina, dar creditorul a dorit să precizeze că această persoană este creditor "Adevărul Holding".

-----------

UPDATE 2: Participanţii nu sunt interesaţi de marca "Adevărul Holding"

Participanţii la licitaţie nu sunt interesaţi de marca "Adevărul Holding", licitaţia urmând a se desfăşura pentru marca "Click". Cei interesaţi de această marcă sunt Ringier, Silviu Stratulat, Mediafax şi o persoană fizică.

La 45 de minute de la anunţarea începerii, licitaţia încă nu a început.

-------------

UPDATE: Debitorii au încercat amânarea licitaţiei

În cadrul licitaţiei de astăzi participă Ringier, Mediafax, precum şi 3 persoane fizice. Debitorul este reprezentat de către 3 avocaţi, în timp ce creditorul de unul singur.

Debitorii au încercat să amâne începerea licitaţiei, susţinând că preţurile de pornire ale mărcilor sunt mult mai mari decât cele publicate, respectiv că acestea sunt fără TVA.

--------------

Mărcile Adevărul Holding, Click, TV Click! şi Click FM vor fi scoase astăzi la licitaţie de Acsis Solv IPURL, administratorul judiciar al agenţiei de publicitate "Odyssey Communication".

Preţurile de pornire ale licitaţiei sunt 19,7 milioane lei pentru Adevărul Holding, 745.000 lei pentru Click, 218.000 lei -TV Click!, Click FM - 9.000 lei.

Marca "Click", scoasă la licitaţie astăzi, este singura cu acest nume din portofoliul "Adevărul Holding", ne-au declarat reprezentanţii ACSIS SOLV, ca răspuns la întrebarea ziarului BURSA dacă există vreo diferenţă între marca "Click" şi numele ziarului tipărit "Click!".

Raportul SNA (şi cifrele BRAT) prezintă drept cel mai vândut şi cel mai citit ziar din România (714.000 de cititori în medie pe apariţie, 132.767 de exemplare difuzate). În acest context, este surprinzătoare suma de 745.000 de lei (161.956 de euro), preţul de pornire al licitaţiei, fapt care ne face să suspectăm, în continuare, că nu este decât o confuzie între mărcile înregistrate.

În 2007, "Adevărul Holding" a preluat de la "Burda" mărcile "Click" şi "Clic".

La licitaţie poate participa orice persoană care, cel mai târziu până la începerea vânzării la licitaţie publică, a consemnat la CEC Bank, la dis-poziţia executorului judecătoresc, cel puţin 10% din preţul de începere al licitaţiei pentru bunurile licitate.

Debitorul nu poate licita nici personal, nici prin alte persoane.

După adjudecare, cumpărătorul este obligat să depună imediat întregul preţ. La cererea sa, încuviinţată de executorul judecătoresc, preţul se va depune, în cel mult cinci zile, la CEC Bank. Predarea bunului se va face după achitarea integrală a bunului.

Licitaţia, care va avea loc la biroul executorului judecătoresc, vine în contextul în care lichidatorul judiciar al Odyssey Communication, Acsis Solv IPURL, a cerut recuperarea datoriei pe care Adevărul Holding o are către agenţia de publicitate.

Firma Odyssey are ca acţionari pe Dinu Patriciu, prin DP Holding (60%), şi Diana Flutur (40%).

Datoria pe care Odyssey o are de primit de la Adevărul Holding se ridică la aproximativ 3,5 milioane de euro, bani ce reprezintă contravaloarea serviciilor de publicitate, la care se adaugă 9.000 de lei cheltuieli de judecată şi 200.000 de lei cheltuieli de executare silită.

Odyssey Communication a cerut în luna martie insolvenţa Adevărul Holding. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti în 8 martie şi a avut ca prim termen de judecată 23 mai 2012.

În februarie, Patriciu spunea că Odyssey a ieşit din insolvenţă

În luna februarie a acestui an, Dinu Patriciu declara că "Odyssey Communication" a ieşit din insolvenţă şi că toate procesele agenţiei de publicitate cu firmele din grupul "Adevărul", respectiv "Adevărul Holding", "Bet Café" şi "Minimax", nu mai există.

"Nu mai există, s-au retras, pentru că, aşa cum am spus, Odyssey nu mai este în insolvenţă", declara Dinu Patriciu într-un interviu pentru paginademedia.ro.

Poate că Dinu Patriciu se referea la cererea New Age Media Advertising Agency din Craiova de declanşare a insolvenţei "Odyssey Communication" pentru o datorie de 80.000 de lei la octombrie 2011. Suma a fost recuperată de New Age Advertising în doar câteva zile, compania renunţând la procesul împotriva Odyssey.

Totuşi, în luna noiembrie 2011, "Odyssey Communication" a intrat în mod oficial în insolvenţă, întâlnirea creditorilor urmând să aibă loc în 10 ianuarie, conform Buletinului procedurilor de insolvenţă. Potrivit dosarului de insolvenţă, Odyssey are datorii de 6,7 milioane de euro şi 6,5 milioane de euro de recuperat.

Cea mai mare datorie - 4 milioane de euro, este către compania ARM Publicitate & Comunicare, un "pool" de media făcut de companiile de media Spoon Media, Next Advertising, Propaganda şi Odyssey, pentru a putea negocia condiţii mai bune de preţ cu furnizorii.

Dintre furnizorii de media, cele mai mari datorii ale Odyssey sunt către Intact, peste 400.000 de euro (267.000 de euro către Intact Media Group, 136.000 către Antena Group şi alte sume mai mici către Intact Interactive).

Administratorul judiciar Acsis Solv preciza în raport: "Datele şi informaţiile la care administratorul judiciar a putut avea acces până în prezent denotă că există posibilităţi de redresare a debitorului pe baza unui plan de reorganizare".

În ceea ce priveşte insolvenţa, administratorul judiciar a declarat: "Au fost probleme în ceea ce prives-te controlul creditului acordat clienţilor, ritmul încasărilor fiind la termen de încasare mare".

Odyssey s-a ocupat, printre altele, de marketingul şi publicitatea produselor Adevărul Holding, pentru care a acumulat cea mai mare parte a datoriilor.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Este vorba de acelasi extraordinar, genial investitor in mic.ro si mac.ro? Deschizatorul de drumuri, liberalul absolut? O tempora!

    Nu m-am putut abtine sa nu scriu doua vorbe despre...

    Este o mare afacere, condusa ff bine de patronul lor, iar romanii meritau sa fie tratati de sus de Domnia Sa Patronul...Cand rand pe rand oamenii valorosi, care au avut contributii au plecat si l-au lasat cu ochii in soare de patron si administrator nu erau suficiente semnalele??? 

    Ma mir si nu gasesc explicatie logica decat multa prostie si aroganta... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb