Oferta de obligaţiuni verzi pentru finanţarea Restart Energy, suprasubscrisă în 10 zile de la lansare

J.P.
Piaţa de Capital / 4 februarie 2021

Oferta de obligaţiuni verzi pentru finanţarea Restart Energy, suprasubscrisă în 10 zile de la lansare

Restart Energy a încheiat o ofertă de obligaţiuni verzi desfăşurată între 20 ianuarie şi 3 februarie 2021, suprasubscrisă şi încheiată anticipat după primele 10 zile de la lansare, obţinând o finanţare de 16.361.200 de lei. Conform Documentului de ofertă, valoarea ofertei a fost 15.000.000 de lei, cu posibilitatea suplimentării, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Emisiunea de obligaţiuni marchează intrarea companiei pe piaţa de capital. Prin acest demers, Restart Energy a vizat să obţină minim 3 milioane de euro pentru investiţii. Dobânda va fi de 9%, data de scadenţă la 09.02.2026, iar demersurile pentru listarea la Bursa de Valori Bucureşti - SMT vor fi iniţiate în perioada imediat următoare. Plasamentul a fost intermediat de societatea de brokeraj GOLDRING şi derulat prin sistemul Bursei (BVB).

Cererea pentru obligaţiunile Restart Energy a fost ridicată, emitentul luând decizia de suplimentare a ofertei şi închiderea anticipată în data de 03 februarie 2021. Astfel, numărul total de obligaţiuni subscrise a fost de 163.612, în timp ce numărul total de subscriitori unici a fost de 105. Valoarea medie a investiţiei este de 155.820 lei.

Armand Domuţa, CEO şi fondator Restart Energy a declarat: "În prima lună a anului am marcat deja două etape notabile din strategia noastră: parteneriatul într-un joint venture cu compania americana Interlink Capital Strategies din Washington, DC (SUA) şi această emisiune de obligaţiuni verzi care ne aşează pe un orizont clar de execuţie pentru atingere obiectivelor în termenul propus. Împreună cu partenerii de la Goldring, am reuşit să facem acest prim pas semnificativ pentru Restart Energy One, într-un interval de timp foarte scurt. Ne impresionează interesul real, încrederea primită din partea unui număr atât de mare de investitori.

În acelaşi timp, am făcut deja primii paşi în direcţiile asumate în Documentul de Ofertă şi, în curând, vom face câteva anunţuri în acest sens."

"A fost o surpriză plăcută şi pentru noi să vedem apetitul ridicat al investitorilor pentru obligaţiuni verzi şi suntem încântaţi să fi intermediat această premieră pe piaţa românească de capital. Restart Energy a adus, pentru prima dată, în România, obligaţiuni verzi convertibile, o oportunitate de a intra, pe termen lung, într-o afacere inovativă, chiar tech, din sectorul emergent de tip growth al energiei verzi. Suntem nerăbdători să vedem obligaţiunile pe bursă, evoluţia emitentului în perioada următoare şi, de ce nu, să revenim la investitori cu o a doua rundă de obligaţiuni", a declarat Virgil Zahan, CEO SSIF Goldring.

Restart Energy mizează pe venituri de 220 milioane de lei în 2021, mai mult cu 100 de milioane de lei (+83%) faţă de anul trecut. Conducerea companiei are în plan ca la sfârşitul lui 2021 să atingă un profit net de 24,2 milioane de lei, comparativ cu aproximativ 13 milioane de lei (estimat) anul trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb