OilRight - o nouă campanie de crowdfunding pe platforma consolid8

Comunicate de presă / 18 februarie 2021

OilRight - o nouă campanie de crowdfunding pe platforma consolid8

Consolid8, o platformă de crowdfunding prin recompense relativ nou-lansată în România, tocmai a lansat o nouă campanie de crowdfunding, OilRight, conform unui comunicat remis redacţiei.

Platforma consolid8 a fost creată la finalul anului 2020 ca un instrument care să acopere un gol de finanţare existent în prezent şi care să ajute cash-flow-ul antreprenorilor sociali şi din industriile creative care generează valoare în comunitate/pentru comunitate prin ideile lor inovatoare. În schimbul unei recompense, membrii comunităţii antreprenorului, dar nu numai, pot contribui financiar la dezvoltarea proiectelor de pe platformă.

OilRight este o întreprindere socială fondată de un grup de adevăraţi "changemakers" care au adus în România un model sloven care funcţionează din 2014.

Iniţiatorii proiectului au propus adaptarea modelului OilRight din Slovenia în Timişoara pornind de la două mari probleme cu care se confruntă România: rata foarte mică de reciclare şi procentul extrem de scăzut de ocupare a pieţei muncii de către persoanele cu dizabilităţi.

În 2020, OilRight a convins juraţii din cadrul Acceleratorului de Întreprinderi Sociale şi acum caută finanţare suplimentară pentru a aduce schimbarea în modul în care utilizăm uleiul alimentar şi în acelaşi timp pentru a asigura integrarea profesională a persoanelor ce provin din medii vulnerabile.

Prin campania de crowdfunding OilRight - punem uleiul folosit la treabă! de pe platforma consolid8, iniţiatorii proiectului doresc să strângă suma de 35.000 de lei pentru a demara producţia lumânărilor OilRight, realizate din uleiul alimentar generat de gospodăriile din Timişoara şi împrejurimi.

Uleiul este încălzit şi filtrat pentru a elimina toate impurităţile, este apoi amestecat cu arome şi coloranţi naturali, turnat în vase de sticlă pregătite cu fitile, rezultatul fiind o lumânare complet ecologică, non-toxică, cu un design simplu.

În 2020, România a trăit pe credit de mediu timp de cinci luni şi jumătate. Şi-a lichidat stocul de resurse de mediu la jumătatea lui iulie, iar până la finalul anului a acumulat numai deşeuri, conform Global Footprint Network.

Pentru a muta România pe un loc onorabil în ceea ce priveşte reciclarea, OilRight, în rol de colector, se axează pe activarea consumatorilor casnici. Aceştia produc peste 50% din uleiul alimentar uzat, iar mai mult de 90% din ei nu îl colectează selectiv. Obiectivul lor pentru următorii trei ani este de a colecta peste 200 de tone de ulei uzat. Uleiul care nu este folosit în producţia proprie de lumânări şi devine astfel exces pentru propria producţie, va fi vândut marilor colectori, urmând a fi transformat în bio-diesel.

OilRight aduce şi practici responsabile în industria producţiei de lumânări, care încă foloseşte parafină, o resursă neregenerabilă derivată din produse petroliere, uleiuri de palmier, cu impact negativ asupra pădurilor tropicale, arome şi coloranţi cu potenţial nociv pentru sănătate (eliberează toxine prin ardere, putând provoca indigestii sau dificultăţi de respiraţie).

Lumânările OilRight nu sunt toxice, iar ingredientele folosite sunt atent selecţionate şi testate.

Ca actor în economia circulară, OilRight oferă un lanţ scurt de reciclare şi reutilizare, creând în acelaşi timp, locuri de muncă pentru persoane cu dizabilităţi şi trecut instituţional sau în risc de instituţionalizare. Problema instituţionalizării este una din marile probleme la nivel naţional, România nereuşind să închidă marile centre rezidenţiale segregate, abuzatoare, în ciuda angajamentelor naţionale şi internaţionale luate de ţara noastră. Tocmai de aceea, prin donaţii viitoare, OilRight se angajează să sprijine procesului de dezinstituţionalizare.

Cei care doresc să susţină campania OilRight o pot face alegând dintre cele zece recompense propuse de iniţiatorii proiectului, printre care se numără lumânarea OilRight, un kit DIY pentru a colecta uleiul alimentar uzat şi un roman grafic cu autograf despre devenirea lui Eli, un om puternic care a trăit peste 20 de ani în instituţii rezidenţiale.

Ziarul BURSA este partener media.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb