Creşterea producţiei de energie regenerabilă, şi nu subvenţiile, reprezintă cheia pentru scăderea preţului electricităţii pentru sectoarele industriale mari consumatoare de energie din Germania, a afirmat cancelarul Olaf Scholz, informează Agerpres.
Companiile industriale din Germania susţin că preţul electricităţii este prea ridicat comparativ cu alte ţări, astfel încât industria grea din Germania se confruntă cu un dezavantaj structural faţă de alte centre de producţie, cum ar fi Statele Unite şi China.
Ministerul Economiei din Germania, condus de Robert Habeck, de la Partidul Verzilor, a prezentat săptămâna aceasta un plan pentru un preţ subvenţionat de 6 cenţi/kilowatt-oră (kWh) până în 2030.
Dar Ministerul de Finanţe a respins propunerea, susţinând că nu există fonduri la buget pentru o astfel de iniţiativă.
"Există deja regiuni unde producţia de energie este ieftină, aşa cum ne dorim, astfel încât operaţiunile industriale pot depăşi concurenţa globală fără subvenţii", a declarat Scholz, când a fost rugat să comenteze care este cel mai bun mod pentru scăderea preţurilor energiei.
Trebuie să facem tot posibilul pentru a extinde aceste preţuri scăzute la nivelul întregii ţări, sporind capacitatea reţelelor de transport a energiei şi producţia de energie regenerabilă, a adăugat cancelarul german.
"Ştim deja că vom avea preţuri mai scăzute la energiei decât în prezent, odată ce atingem obiectivul nostru ca energiile regenerabile să domine producţia de electricitate în Germania", a explicat Scholz.
Ministrul Economiei a declarat că propusele subvenţii, care ar urma să fie în vigoare până în 2030, ar costa între 25 şi 30 de miliarde de euro, la actualul preţ al pieţei.
Anterior, Scholz şi-a exprimat scepticismul în legătură cu o astfel de iniţiativă, spunând că subvenţiile pe termen lung nu sunt benefice pentru economie.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.05.2023, 12:33)
Cam de câți zeci de km2 de panouri solare este nevoie pentru a acoperi producția unui reactor,dacă tot a-ți închis atomocentralele?
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 08.05.2023, 02:23)
Mai multi decat are la dispozitie Germania.... hahahah
Vor inchiria teren in Africa
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.05.2023, 12:38)
Se aude si la mujicii si securistii sub acoperire de pe aici? Nu petrolul si gazul "ieftin" de la rusi sau in visele unora din Marea Neagra este solutia ci energia regenerabila sub toate formele ei: solara, eoliana, geotermala, etc. nu depinzi de nimeni, esti independent energetic si este inepuizabila ca sa nu mai pomenesc ca este scalabila, iti produci de cat ai nevoie
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.05.2023, 12:52)
Vorbesti prostii rusofobule,
economia consumatoare de energie europeana,ori se reloca in tari cu energie
ieftina si cu facilitati fiscale mari(USA) ori reduc activitatea,ori dau faliment,
econimia e una - propaganda e alta, daca ai ceva substanta cenusie "ne-spalata"
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.05.2023, 13:45)
Ca orice mujic, singurul domeniu in care excelezi e propaganda...de la revolutia din 1917, v-ati condus singuri, ati avut resurse ieftine si nelimitate la discretie si cu toate astea dupa 100 de ani de propaganda sunteti rupti in fund si falimentari...America si Europa in sfarsit a realizat utopia dependentei de produse strategice si de prima necesitate de state totalitare gen mujicia si China. Primul pas, independenta energetica de resurse fosile prin intermediul energiilor regenerabile. Al doilea pas, relocarea industriei. Pasul trei, boicotarea tuturor produselor din terte tari care sunt fabricate cu hidrocarburi. Sa-si consume singure produsele poluante. Lumea libera priveste spre un viitor curat, nepoluant, fara dictatori frustrati si amenintari nucleare
2.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.05.2023, 14:13)
Dumneata ai vreo pregătire în domeniu sau îți dai și tu cu părerea? Că pari foarte categoric și sigur pe tine.
2.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.05.2023, 17:11)
Prabusirea industriei mare consumatoare de energie
din Europa se poate vedea din datele EUROSTAT,
nu este nici un secret,doar ca "media" nu informeaza
2.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 08.05.2023, 02:24)
Nu are nicio pregatire, este un trol fara BAC angajat de propaganda sa minta.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.05.2023, 15:12)
fals!
vezi ciclitatea pretului la energie corelat cu politicile te taxare gov!
pret energie direct corelat cu politica de taxare gov!
s c cret
4. Ce sinistru...
(mesaj trimis de anonim în data de 07.05.2023, 15:26)
Sa inchizi nuclearul ca sa redeschizi carbunele plus traznaile fotovoltaice (care nu furnizeaza energie continuu si muta dependenta de Rusia la China), e dovada de imbecilitate suprema...