OLAF SCHOLZ: "Cu toate că va trimite tancuri, Germania nu este o parte beligerantă în Ucraina"

M.C.
Internaţional / 29 ianuarie 2023

"Cu toate că va trimite tancuri, Germania nu este o parte beligerantă în Ucraina"

Decizia recentă a Berlinului de a furniza Kievului tancuri de luptă, o schimbare majoră după săptămâni de demersuri, nu face ca Germania să fie o parte directă în războiul din Ucraina, a reafirmat cancelarul german Olaf Scholz, relatează DPA, conform Agerpres.

"Acesta este un război între Rusia şi Ucraina", a spus cancelarul german sâmbătă seara, în timpul unei conferinţe de presă de la Buenos Aires, prima oprire a vizitei sale de patru zile în America Latină.

Faptul că Germania furnizează Kievului "ajutor financiar, umanitar sau arme" nu a schimbat acest lucru, a adăugat Scholz.

Germania va face tot posibilul pentru a preveni o escaladare care să ducă la un război între Rusia şi statele membre NATO, a spus el. "Pentru noi nici nu se pune problema. Vom face tot ce putem pentru a ne asigura că asta nu se întâmplă", a adăugat el.

Comentariile cancelarului au venit după ce remarci ale ministrului de externe german Annalena Baerbock au provocat rumoare la Moscova marţi.

Baerbock a făcut apel la coeziune în rândul aliaţilor occidentali la Consiliul Europei, la Strasbourg, şi a afirmat: "Luptăm un război împotriva Rusiei, nu unul cu celălalt".

Media de stat ruse au folosit această declaraţie ca dovadă pentru a afirma că Germania şi alte state UE sunt părţi directe în conflictul din Ucraina, pe care Moscova refuză să-l numească război.

Ministerul de Externe german a clarificat între timp că afirmaţiile lui Baerbock nu au avut intenţia să prezinte Germania ca parte beligerantă, nici pe aliaţii săi.

Scholz intenţionează, de asemenea, că continue convorbirile directe cu preşedintele rus Vladimir Putin, pentru a încerca să facă demersuri în sensul încheierii războiului împotriva Ucrainei.

"Voi discuta de asemenea din nou cu Putin la telefon, pentru că este necesar să discutăm unul cu altul", a declarat cancelarul german într-un interviu pentru cotidianul german Tagesspiegel consultat de DPA, înainte de a fi publicat duminică.

"Depinde de Putin să retragă trupele din Ucraina şi să pună capăt acestui război teribil, lipsit de sens, care a costat deja sute de mii de vieţi", a adăugat el.

Opinia Cititorului ( 31 )

  1. Really???

    1. doar ca e psd-ist

    Ce prosie mai poate debita,

    dai arme,bani,mentenanta si sistemul informatic militar, 

    pregatesti militari sa omoare mai bine rusi,

    cum sa nu fi in razboi cu Rusia 

    1. Pai acelasi lucru il face Belarus si pretind ca nu sunt in razboi cu Ucraina...hotareste-te:-)

      Dar Belarus NU este tara democratica si importanta ca

      Germania care a "fost" motorul economic al Europei, 

      nu amesteca merele cu pere

      Ce logica de mujic:-)...deci Belarus are voie pentru ca NU e tara "democratica" si in consecinta poate sa faca ce reproseaza la altii:-)

      Vorbesti prostii,

      nu mai repeta propaganda CNN la nesfarsit  

      "Orbane", cu Google translate nu pricepi sensul si argumentele discutiei:-)

      Arme dau si Iran, Coreea de Nord, posibil si China. Oare nici acestea nu sunt tari importante?

      Nu-i cere prea mult ca are creierul spalat de Putin! Astia nu gandesc ci doar executa.

      Noi romanii ar trebui sa evitam tema "spalarii pe creier"

      dupa alegerile din tara - Basescu ,Iohanis si alte bunatati 

    Atunci da-o afara pe ministra de exetrne care a zis contrariul

    1. Foarte corect punctat

    Un nebun aruncă o piatră în apă și zece înțelepți nu o pot scoate.

    Tante Lenuța Baerbock a aruncat ditai pietroiul și ar trebui 10 Olafi sa-l scoată. 

    Dar e unul singur și nu e nici scafandru și nici înțelept. 

    Ce ți-e și cu istoria Germaniei, de la Bismarck - cancelarul de fier, la Scholz - carnatul ofensat sau opărit, așa cum l-a catalogat cu obrăznicie ambasadorul zelenskian de la Berlin. 

    1. Nebunul care a aruncat nu o piatra ci ditamai armata peste gard, in tara vecina si "frateasca" Ucraina este chiar idolul tau, dictatorul etern care nu da 2 bani pe supusii lui.

      Deci, mujicule, confirmi ca Germania este in razboi cu Rusia.

    Daca acest conflict va degenera intr-un razboi mondial, in primul rand Germania si natia germana vor fi spulberate de pe harta lumii. Ori popotrul german va castiga acest conflict cu Rusia ori vor fi exterminati.

    Nu este beligeranta, este co-beligeranta.

    1. Oamenii politici ai vestului s-au situat , cu determinare ,in pozitia unor mici derbedei cacaciosi care stau pe margine langa o bataie intre DOI interlopi si-si spun " intarata-i Doamne ca si mie-mi place "

      Co-beligeranta ?!

      asta nu esta LMBTQ+ unde nu e clar ca esti fata sau baiat,

      aici ori esti neutru ori esti in razboi 

    Totul intr-o propozitie, ati priceput mujicilor?

    ""Depinde de Putin să retragă trupele din Ucraina şi să pună capăt acestui război teribil, lipsit de sens, care a costat deja sute de mii de vieţi" 

    1. Esti total pe langa rusofobule,

      cere americii un pic de pace,

      probabil fara rost ca curge profitul gras din acest conflict 

      profit fac si rusii, putin tocmai ce s-a laudat ca ei fac mai multe rachete decat toata lumea la un loc

      Rusii au arme e drept,

      dar profit din acest razboi au exclusiv americanii si

      producatorii de armament 

    Da, da, sa te creada mutu', plesuvule, ca stie nenea Putin ce-o sa va faca, atunci cand va va veni randul!

    1. le da ceiut dupa sau inainte de a ajunge la berlin in 3 zile?

      Voua, idiotii utili ai Vestului, ce vi se da in schimbul acestui statut: euro sau dolari? Sau o faceti pe gratis, din pura convingere?

    Olaf dezinformeaza ba chiar minte.

    Miza razboiului este politica represiva asupra minoritatilor nationale (cauzata de ultra-nationalismul celor din Kiev cu accente puternice rasiale si naziste) si de militarizarea Ucrainei de catre NATO cu obiectivul de a intra in NATO si a excercita o presiune de securitate nationala asupra Rusiei. Cine neaga aceste elemente este mincinos sau dezinformat de propaganda NATO. Mars afara. 

     

    Ori Olaf este reprezentantul Germaniei parte din NATO, blocul militar care urmareste sa atraga Ucraina de partea sa. Cunoastem povestea negocierii de la Istanbul si cum statele NATO au exercitat controlul asupra regimului de la Kiev pentru a anula negocierile si a recurge la forta militara. Acestea sunt iarasi fapte confirmate de presa americana si chiar de cea ucrainiana. 

     

    Avem deci trei elemente cheie: Germania este parte din NATO, NATO vrea Ucraina in cadrul aliantei si NATO si-a exercitat controlul asupra regimului de la Kiev pentru a continua razboiul in locul pacii. Aceste elemente cheie definesc faptul ca Kievul este sub controlul NATO, fiind de facto si de jure un regim PROXY al NATO. 

     

    In intarirea acestei concluzii stau si afirmatii ale oficialilor ucrainieni care sustineau "suntem o armata a NATO". 

    13 ian 2023: Ukraine has de facto already joined NATO, although it has not formally become a member of the military alliance. 

    Ukrainian Defense Minister Oleksii Reznikov said this in an interview with the BBC, Ukrinform reports. 

    "Ukraine as a country, and the armed forces of Ukraine, became [a] member of NATO. De facto, not de jure (by law). Because we have weaponry, and the understanding of how to use it. […] I'm sure that in the near future, we'll become a member of NATO, de jure," he said. 

     

    Iata deci cum Olaf Scholtz minte cand spune ca Germania NU ESTE O PARTE BELIGERANTA. Oh, ba este. Contribuie cu arme ofensive si grele intr-o alianta care controleaza desfasurarile armate pe front. 

     

    SUA/NATO furnizeaza informatii din satelit si radar prin avioanele AWACS care patruleaza teritoriul international. SUA sel ecteaza tintele rachetelor HIMARS. 

    August 3, 2022 - The US has an effective veto on Russian targets hit by HIMARS artillery, a Ukrainian general suggested. Major General Vadym Skibitsky, Ukraine's acting deputy head of military intelligence, described the target-sel ection process in an interview wth the UK's Daily Telegraph newspaper. 

    Suntem intr-un razboi real dintre NATO si Rusia. El este insa inca oarecum mascat. Iar trupele NATO/CIA sunt pe teren in Ucraina intr-un numar substantial, de zeci de mii. 

    Domnul SCHOLZ, interebati-l pe Putin, daca le da Ucraina teritoriile actual ocupate de armata rusa, ii lasa in pace pe ucrainieni? Sa intre in UE si NATO daca vor si daca sunt primiti si sa nu mai fie atacati din nou de Rusia peste cativa ani?

    Sa vedem ce spune. Ca asta cu demilitarizarea va dati seama ca e o tampenie, in secunda 2 tancurile rusesti sunt in toate orasele mari din Ucraina si apoi urmeaza "denazificarea" adica rusii omoara sau pun in inchisoare pe oricine au ei chef, pe moitiv ca sunt nazisti. 

    Scholz 4 zile in Argentina ?

    acolo au fugit si nazistii dupa al doilea razboi mondial .

    probabil ca scholz isi cumpara de pe acuma casa in argentina = ca poate va avea nevoie cand se termina al treilea razboi mondial cu distrugerea europei (nucleara sau nu ) 

    1. Cel mai slab cancelar al Germaniei este acest OLAF …. Germania care înarmează Ukraina este deja in război cu Rusia…

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb